Здравей Гост

Конкретност в хорарните въпроси

• 188 Отговора
  • 26278 Прегледи
Конкретност в хорарните въпроси
« -: Декември 16, 2013, 08:08:20 pm »
От известно време се чудя следното — ако в даден момент едно събитие може да възникне от няколко страни и човек зададе въпрос за една конкретно, въпросът остава ли ограничен до нея? Например, Пенчо ми дължи пет лева, Ганчо ми дължи пет лева и Станчо ми дължи пет лева. Приемаме, че Пенчо, Ганчо и Станчо попадат в един и същи дом (приятели, например), съответно получават еднакъв сигнификатор. (Ако бяха в различни, нещата малко се улесняват). Та, ако попитам "Кога ще ми върне Пенчо петте лева?", отговорът ще бъде ли ограничен до него конкретно, или ще важи по-общо и може пак да получа обратно пари, обаче от Станчо? (Примерът няма нищо общо с реалността :blink:)

Re: Конкретност в хорарните въпроси
« Отговор #1 -: Декември 16, 2013, 08:21:30 pm »
Като назован по име Пенчо ще се разглежда по 7-ми дом и въпросът ще се ограничава до него, и парите които той ти дължи- картата е построена за въпрос, свързан с Пенчо!
Ако беше попитала дали ще си получиш обратно пари, които си дала назаем на приятели, тогава можеше да се види дали ще ти се върнат и другите парите, в зависимост от управителите на домовете на парите, щеше да се види дали всички пари или само част от тях.
Още не съм минал под дъгата :blink:
Мерси, и аз така мислех, но разглеждах хипотетичния Пенчо по дома, който показва отношението ми с него. Не бях чувал, че при назоваване по име въпросът се разглежда по седми… къде го прочете, ако си спомняш?

« Отговор #2 -: Декември 16, 2013, 10:15:57 pm »
Кверента (Питащия) се представлява от Асцендента.Квезита (този,за който се пита) се представлява от Десцендента-пише го в книгите по хорарна астрология  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #3 -: Декември 16, 2013, 10:52:31 pm »
Кверента (Питащия) се представлява от Асцендента.Квезита (този,за който се пита) се представлява от Десцендента-пише го в книгите по хорарна астрология  :blink:

Ако питаш за баща си, пак ли от ДЦ е представен? Щото по мое скромно мнение не е, а от управителя на четвърти дом — без значение дали във въпроса го наричаш "татко" или "лицето Иван Петров Георгиев". И докато бащата обикновено е един, длъжниците, любовниците, приятелите и т.н. се случва да са повече… Като цяло мисля, че щом питаш за Х., получаваш отговор за Х., но напоследък има странни съвпадения, които ме накараха да задам въпроса.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #4 -: Декември 16, 2013, 11:35:42 pm »
И във форума можеш да прочетеш
http://astrosite.org/forum/index.php?topic=4516.0
По принцип аз знам така, Асц е този който задава въпроса, Дсц е отсрещната страна или назования по име. Ако не сме го назовали по име го отнасяме по дом.. майката и бащата мисля че могат по дом да се търсят... но не знам кой 4ти може би?!

« Отговор #5 -: Декември 16, 2013, 11:50:01 pm »
Аз доколкото знам зависи кой пита - ако вие питате "Дали моят приятел еди кой си ще спечели от тото" - примерно - тогава приятелят е по 11 дом, защото вие питате за него. Ако приятелят ви попита дали ше спечели от тотото, да му направите хорарна карта, тогава гледаме първи дом. Ако вие питате дали майката на приятеля ви ще спечели тотото - 4 дома от 11ти - 11ти е първи за вашия приятел, 4ти е майката/бащата на приятелят ви. Поне аз така съм го разбрала. Мисля, че нещата трябва да са конкретни и всяка хорарна карта да се тълкува точно според зададения въпрос, а не разширително, както пита Соник.

« Отговор #6 -: Декември 17, 2013, 12:03:10 am »
И във форума можеш да прочетеш
http://astrosite.org/forum/index.php?topic=4516.0
По принцип аз знам така, Асц е този който задава въпроса, Дсц е отсрещната страна или назования по име. Ако не сме го назовали по име го отнасяме по дом.. майката и бащата мисля че могат по дом да се търсят... но не знам кой 4ти може би?!

Мерси, Фрея, сега видях откъде тръгва това с назоваването по име.
ThunderGoddess, така е, това е завъртане на картата.

Сега си избистрих малко въпроса и доуточнявам примера — ако приятел Х. ми дължи пари и ме интересува кога ще си ги получа, Х. като приятел ли да го разглеждам, или като длъжник? Явно логиката сочи към второто.

« Отговор #7 -: Декември 17, 2013, 12:15:39 am »
Аз бих го разгледала като длъжник. В този въпрос той ти е длъжник. Ако питаш нещо за приятелството ви, тогава като приятел.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #8 -: Декември 17, 2013, 09:31:01 am »
akruks, теб като те мислеха тук за мъж, ти как се изясни, че си жена  ;D сега Sonic_Pro прави същото. Той е много интелигентно, възпитано и разбрано момче /по мои наблюдения/ .
Не заслужава да му се говори в този тон , в който си му писала :blink:
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #9 -: Декември 17, 2013, 02:44:50 pm »
Аз не мисля, че той се е опитал да ти се подиграва или унижи, просто се шегува. Разбира се, че няма от къде да знаеш какъв/каква е и няма нищо лично в това.
А аз придобивам усещането акрукс, че понякога си мислиш че някой те критикува или нещо такова.. а не мисля че в действителност някой има нещо против теб. Не го приемай навътре
« Последна редакция: Декември 17, 2013, 02:51:21 pm от Freya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Декември 17, 2013, 02:53:11 pm »
Стига бе, и Соник ли ни се подиграва? На Нериля вече му нахапахме задника, не че много му пука де.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #11 -: Декември 17, 2013, 02:54:55 pm »
Аз не мисля, че той се е опитал да ти се подиграва или унижи, просто се шегува. Разбира се, че няма от къде да знаеш какъв/каква е и няма нищо лично в това.
Разбира се, че се подиграва и не само с мен, и не само той, а всяко старо куче, което се представя за новобранец, и задава ли задава въпроси да ни гледа сеира
сори едитнах си горния пост преди да видя че си писала..
ако го подозираш че е някое старо куче, което ни се подиграва...  защо му се връзваш

Стига бе, и Соник ли ни се подиграва? На Нериля вече му нахапахме задника, не че много му пука де.  ;D
на мъжете в тоя форум не им върви напоследък...  ;D

« Отговор #12 -: Декември 17, 2013, 03:02:05 pm »
Хахахахахах, живота ме е научил да не ми пука...Аз ако се връзвам на всеки...хаххаххахах
Даже ми е странно, как от родните убаци т.нар. хай лайф им дреме какво пише по "жълтите" вестници...Какви хора са не знам...??? Да пишат разни и те да се нервят...???
Преди, когато се върнах от Бразилия и Колумбия ме изкараха пред едно момиче наркоман и че съм бил дилър...А аз кока не съм тупал през живота ми и са го казвали хора, който съм се запознавал на маса и са ме разпитвали за тези държави...
А тази им се върза и не сика да има общо с мен...ми толкова и акъла...викам и ако аз кажа, че съм те употребил, как да кажа по задните части, значи си спала с дилър, така ли...И почервене...
Хорската завист и простотия нямат край...всеки е фри да лапаца каквото иска, ако човек си знае цената, все ще се намерят хора да го оценят по думите и фактите..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Asol

• 4140
« Отговор #13 -: Декември 17, 2013, 03:02:39 pm »
Просто e уточнил човека, че е мъж, а не жена, за да няма недоразумения. Какви са тези конспирации ?  ;D

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #14 -: Декември 17, 2013, 03:18:38 pm »
Защо според теб е така при мъжете?

« Отговор #15 -: Декември 17, 2013, 04:26:51 pm »
Разбира се, че се подиграва и не само с мен, и не само той, а всяко старо куче, което се представя за новобранец, и задава ли задава въпроси да ни гледа сеира

Сега остава да ми кажеш и кое конкретно старо куче/кучка съм и ще подвия опашка. ;D Не разбрах защо прие толкова лично всичко. Хорарни въпроси не съм задавал, още по-малко пък съм злоупотребявал с добрата ти воля… Предпочитам сам да стигна до някакъв отговор, а когато нещо не ми е ясно — питам. Ако бях решил да пусна на воля скорпионския Меркурий, щеше да разбереш недвусмислено. Та пак ще питам — ако получите въпрос "С шефката Стефка сме гаджета, ама не съм получавал заплата от два месеца, кога ще ми плати?", как ще разгледате Стефка: по седми дом, щото е назована; по десети дом, служба; по седми дом, връзки; по дома на задълженията? Казах си логиката, искам да си я сверя с вашата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Декември 17, 2013, 04:29:30 pm »
Соник, добре че не са ти казали, че обикаляш като "миндова кучка" форума.  ;D

Tschuess!  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #17 -: Декември 17, 2013, 04:32:02 pm »
Соник, добре че не са ти казали, че обикаляш като "миндова кучка" форума.  ;D

Tschuess!  :P

Що, на теб и това ли са? Звучи малко бг-мамински ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Декември 17, 2013, 04:33:40 pm »
Не, просто днес тъкмо коментирахме тоя лаф в офиса, какво ли означава...

В Бг-мама също си имат астрологична секция, за всички скучаещи домакини.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #19 -: Декември 17, 2013, 06:20:25 pm »
Та пак ще питам — ако получите въпрос "С шефката Стефка сме гаджета, ама не съм получавал заплата от два месеца, кога ще ми плати?", как ще разгледате Стефка: по седми дом, щото е назована; по десети дом, служба; по седми дом, връзки; по дома на задълженията? Казах си логиката, искам да си я сверя с вашата.
темата ти е много интересна и смислена :)

в случая, който описваш аз бих оставила картата да ме води. търсиш в кой дом е поставен твоя сигнификатор, луната и парс фортуна. много често те показват от какво наистина се интересува питащия. т.е. ако един от тези сигнификатори е в 7 ми дом, определяш стефка по него, ако е в 10 - гледаш упр. на 10 ти и т.н. 

това е мое мнение и не претендирам, че е на 100% вярно. ще се радвам и друга да споделят, да разменим опит.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг