Здравей Гост

Вещи в занаята

• 14 Отговора
  • 2545 Прегледи
Вещи в занаята
« -: Декември 16, 2013, 10:41:55 pm »
Здравейте на всички вещи в занаята!  :blink: Винаги ми е била интересна тази материя, но от скоро взех да чета повече литература. Съвсем боса съм, както се вика и ми се иска да понауча нещо от първа ръка. Опитвам се да разтълкувам наталната си карта, но тези дни попаднах на друга, която ми се струва доста по-интересна... та като начало искам да попитам, ако човек има в картата си 3 планети в Скорпион, като двете от тях са Марс и Плутон, това не го ли прави повече "Скорпион" от някой друг, който да речем е само със Слънце в Скорпион. Като гледам картите, има едно R, което до колкото разбрах означава ретрограден и ми стана доста любопитна картата, която се опитвах да разтълкувам, тъй като има 7 ретроградни планети. Ако на някой му е станало интересно и има желание да ми съдейства ще се радвам да пише.
Nemo sine vitiis est.
/Никой не е без пороци./
Сенека

Re: Вещи в занаята
« Отговор #1 -: Декември 16, 2013, 11:46:44 pm »
За това колко планетки са - "Колкото повече,  толкова повече" е казал Мечо Пух. Така, че да, колкото повече планети в един знак, в толкова повече сфери на живота човека реагира по типичния за този знак начин.
А за ретро планетите, да, интересно е, особено при такава голяма бройка. Попринцип планетите като принципи, ние изявяяваме навън, към външния свят, не само към вътрешния си. Всяка ретроградна планета до известна степен редуцира проявяването си навън и се изживява повече навътре. Примерно, да кажем Меркурий в Близнаци ако не е ретро, ще има хубава реч, ще пише хубаво вероятно и ще говори по много без да му спира устата (в чист вид, не считаме аспекти, за да ти е по-лесно да асимилираш информацията). Ретро Меркурий в Близнаци ще има същите качества, но ги изявява навътре - и когато сдържаш у себе си цялата тази информация, която искаш да споделиш на хората, енергията става много и може да те направи по-голям нервак. Ето ти някакво примерно тълкуване да се ориентираш, надявам се да съм помогнала.

« Отговор #2 -: Декември 17, 2013, 12:13:06 am »
Най-добре построй картата в astro.com  - гарантирам ти, че ще има повече отзовали се. А иначе за човека, по-лесно ще е ако питаш някой конкретен въпрос - и аз знам по нещо от психологията, така че ако искаш да си обясниш конкретно поведение, можеш направо да кажеш какво те интересува. Иначе тълкуването ми ще стане едно много общо и няма да ти е толкова полезно.  :blink:

« Отговор #3 -: Декември 17, 2013, 12:32:48 am »
Изтрих последния си коментар, тъй като направих доста грешки.  :blink: Нова съм все пак, да ме прощавате!  ;D
Nemo sine vitiis est.
/Никой не е без пороци./
Сенека

« Отговор #4 -: Декември 17, 2013, 12:34:45 am »
Това е картата. За Конкретни неща не смея да питам още. По-общите ще са ми доста полезни на първо време.
Nemo sine vitiis est.
/Никой не е без пороци./
Сенека

« Отговор #5 -: Декември 17, 2013, 12:39:35 am »
Липсва въздух = липсва обективност. Би било добре да отделяш повече време преди да вземеш някакво окончателно решение, но не мисля, че го правиш.  Комуникацията ти с хората може да е затруднена по някакъв начин - или ти да не ги разбираш, или те да не те разбират.

« Отговор #6 -: Декември 17, 2013, 12:49:19 am »
Това не е моята карта, но да и според моите бегли познания преобладават водните и земни знаци. В моята карта са въздушните и огнените, само слънцето и плутон са ми в скорпион и асцендента ми е в рак... всичко друго е въздух и огън.  :blink:
Nemo sine vitiis est.
/Никой не е без пороци./
Сенека

« Отговор #7 -: Декември 17, 2013, 12:56:54 am »
А всичките тези ретроградни планети??
Nemo sine vitiis est.
/Никой не е без пороци./
Сенека

« Отговор #8 -: Декември 17, 2013, 01:04:47 am »
В картата, в която си качила, наистина липсва въздух, но имаме 3 планети във въздушни домове - Луна в 3-ти и Плутон, и Сатурн в 7-ми, което до някъде компенсира липсата на въздух.
На пръв поглед огънят също не е много акцентиран, но имаме 3 планети в 1-вият, огнен дом.
Имай предвид, че Асцендента е във втората декада на Овен, тук има по-скоро Слънцево, от колкото Марсово влияние.

Когато планетите са ретроградни, действието им се обръща навътре - http://www.pathwaytoascension.com/astrology/lesson5.html

« Отговор #9 -: Декември 17, 2013, 09:55:48 am »
Защо ме питаш това? Прощавам!
Nemo sine vitiis est.
/Никой не е без пороци./
Сенека

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #10 -: Декември 17, 2013, 05:12:03 pm »
За това колко планетки са - "Колкото повече,  толкова повече" е казал Мечо Пух. Така, че да, колкото повече планети в един знак, в толкова повече сфери на живота човека реагира по типичния за този знак начин.
А за ретро планетите, да, интересно е, особено при такава голяма бройка. Попринцип планетите като принципи, ние изявяяваме навън, към външния свят, не само към вътрешния си. Всяка ретроградна планета до известна степен редуцира проявяването си навън и се изживява повече навътре. Примерно, да кажем Меркурий в Близнаци ако не е ретро, ще има хубава реч, ще пише хубаво вероятно и ще говори по много без да му спира устата (в чист вид, не считаме аспекти, за да ти е по-лесно да асимилираш информацията). Ретро Меркурий в Близнаци ще има същите качества, но ги изявява навътре - и когато сдържаш у себе си цялата тази информация, която искаш да споделиш на хората, енергията става много и може да те направи по-голям нервак. Ето ти някакво примерно тълкуване да се ориентираш, надявам се да съм помогнала.

Първо Тъндър, Мерка ретро в Рак, днес много добре се справи на контролното по Микро, второ мога да потвърдя за написаното. Аз би трябвало да съм много емоционална като говоря, да споделям повече за моите емоции и т.н, нищо общо, аз не говоря емоционално и тонът ми е супер спокоен. Много рядко мога да изкарам тази енергия от вътре. Луната ми е в Близнаци, и знаеш , тя би си казала всичко що и е на душичката, а те са емоционални. Да ама не, мерка ретро не казва нищо. Той си мълчи, проблеми не споделя, не се оплаква (което би било типично за Рак) нищо. Пълен чук е. Не може две изречения да свърже. Никога не ми е вървял Българският, правя грешки като пиша и не ми стигат думи дори. Не ми идва на акъла как да си продължа изречението като трябва да говоря. Интересното при мен е, че говоря Английски по-добре от Българският, имам по богат речник дори. Мога да кажа, че частично е защото последните 10 години съм говорила и писала повече Английски от колкото Български. И не, не се хваля. Това си е за присмех.  :'( :'( Но да, може да е ретро, да е изгорен и т.н, но пък научи Английски като роден  ;D ;D ;D
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #11 -: Декември 17, 2013, 06:05:59 pm »
Изтрих последния си коментар, тъй като направих доста грешки.  :blink: Нова съм все пак, да ме прощавате!  ;D
Скорпионов, може да се каже, че е заради Марса му - управител на асцендента в знака и дома на скорпиона. :)
Иначе и Меркурий в 1 дом и то в овен - колкото и ретрограден да е едва ли са му малко приказките + това в хелио системата Меркурия му съвпада с Уран .. Вижда ми се импулсивен, деен, пъргав (освен Меркурия му в 1 дом той е с път на съдбата 5), но и доста, затворен, студен и желаещ да контролира. Последното съдя по точната опозиция Слънце - Сатурн а същия аспект в хелио системата е съвпад, само че там не е Слънце, а Луна/Земя. Пък и тази опозиция се случва по оста 1/7 дом. Странен човек е според мен. Колкото и студен да е Сатурна Луната си му е в рак и прави опозиция с Нептун - чувствителен е, но трудно го показва. Амбициозен е и отговорен. Поправи ме ако греша. :)
  Хмммм, интересно! Струва ми се, че е точно така, но не съдя по хороскопа му, а по лични наблюдения. Има още доста да уча...  ;D Благодаря, че писа! Сега чета за синастрията, опитвам се да си обясня странното привличане между нас, почти магнетично. Но като гледам картите си мисля, че нямаме нищо общо! Може ли да е от това, че неговия марс е в скорпион като моето слънце? 
« Последна редакция: Декември 17, 2013, 06:52:25 pm от Poison Ivy »
Nemo sine vitiis est.
/Никой не е без пороци./
Сенека

« Отговор #12 -: Декември 17, 2013, 06:53:27 pm »
Как да няма привличане, напълнила си му 7-мият му дом с планети :o . И Венерата ти е в неговия 8-ми. Да не говорим, че неговият Юпитер е в съвпад с двоят Десцендент. Неговият Северен Лунен възел е в съвпад с Луната ти. Неговият Марс е в твоят 5-ти дом. Все индикации за привличане.

« Отговор #13 -: Декември 17, 2013, 07:21:58 pm »
Как да няма привличане, напълнила си му 7-мият му дом с планети :o . И Венерата ти е в неговия 8-ми. Да не говорим, че неговият Юпитер е в съвпад с двоят Десцендент. Неговият Северен Лунен възел е в съвпад с Луната ти. Неговият Марс е в твоят 5-ти дом. Все индикации за привличане.
Шах!  :o Привличане има, аз казах и по-горе...като магнити! Но си мисля, че е само физическо, сексуално. Гледам тези карти и си мисля, че сме доста различни като характери. Нищо не разбирам...  ;D
Nemo sine vitiis est.
/Никой не е без пороци./
Сенека

« Отговор #14 -: Декември 17, 2013, 09:06:34 pm »

Първо Тъндър, Мерка ретро в Рак, днес много добре се справи на контролното по Микро, второ мога да потвърдя за написаното. Аз би трябвало да съм много емоционална като говоря, да споделям повече за моите емоции и т.н, нищо общо, аз не говоря емоционално и тонът ми е супер спокоен. Много рядко мога да изкарам тази енергия от вътре. Луната ми е в Близнаци, и знаеш , тя би си казала всичко що и е на душичката, а те са емоционални. Да ама не, мерка ретро не казва нищо. Той си мълчи, проблеми не споделя, не се оплаква (което би било типично за Рак) нищо. Пълен чук е. Не може две изречения да свърже. Никога не ми е вървял Българският, правя грешки като пиша и не ми стигат думи дори. Не ми идва на акъла как да си продължа изречението като трябва да говоря. Интересното при мен е, че говоря Английски по-добре от Българският, имам по богат речник дори. Мога да кажа, че частично е защото последните 10 години съм говорила и писала повече Английски от колкото Български. И не, не се хваля. Това си е за присмех.  :'( :'( Но да, може да е ретро, да е изгорен и т.н, но пък научи Английски като роден  ;D ;D ;D

Изобщо не се учудвай, всичко вероятно вътре ти е много добре формулирано в главата, ама накрая навънка нищо не излиза. Трябва да отбележа, че според мен голямо значение има и знака на Меркурий за това как ще се изяви ретро движението Междудругото, имам една асистентка (сега стана и титуляр по семейно право) - та тя преподаваше по доста правни дисциплини. Беше точно с ретро Мерк в рак, изгорен от Слънцето - в кой дом е бил, вече не мога да ти кажа, защото й нямам час, само датата. Тази жена винаги е била много тиха и като стане някой конфликт на лекции по време на нейн час, тя все едно спира да съществува, даже не можеш да я видиш да мърда и чака просто докато всички се разправят и си продължава. Много трудно се говори с нея, защото е много срамежлива и говори и тихо. Но за сметка на това е СУПЕР специалист, води си упражненията СУПЕР ПЛАНИРАНО, по СУПЕР начин, прави много яки тестове и сега като имахме и лекции при нея, пак беше много систематизирано всичко. Според мен и това е типичната изява на ретро Меркурий в Рак.

А аз съм с директен - виждаш, в повечето време споделям впечатления (за мен впечатленията са важно, с факти не могат да ме спечелят хората много) и пиша с много емотикони и на живо съм така, ха хо хи хи. Ако ми е смешно нещо даже не мога да обясня защо ми е смешно, ако някой ме попита, защото веднага след като започна, се заливам от смях. Понякога и доста повдигам децибелите без да усетя, просто от вълнение. И говоря много бързо, но може би защото и Меркурий в картата ми се движи с голяма скорост.  ;)