Здравей Гост

Свещенник

• 9 Отговора
  • 3389 Прегледи
Свещенник
« -: Август 18, 2006, 09:08:31 am »
Здравейте,аз съм нов така че не се сърдете за некоректни въпроси.
Значи сънувах,че съм в една гора с приятели и се разхождаме.В следващия момент изкача някакъв свещенник(католически) и почва да се кара.Не знам какви са обстоятелствата около караницата,но аз и моите приятели решаваме да претокатим свщенника.В следващия момент се оказваме на прага на църквата и той ми казва "ще видиш какво ще ти се случи като влезеш в църквата".В същия момент тръгвам да се будя,но целия съм като парализиран,имах чувството че се будя цяла вечност,опитвах се да викам но нищо не излизаше от устата ми.И преди съм се парализирвал по същия начин от сън,вярно случайте да са били 3-4 и все сънищата ми са супер изпляскани.Мислех да ходя на лекар,но лекаря освен да ми вземе парите и да си направи пишка с мен друго няма да нарави.Ходих на гледачка,за която съм сигурен че има дарба защото ми е казвала работи дето иги знаем само аз и оня горе,и тя ми каза че съм бил много нервен.Моля за някакво разумно тълкуване на този супер претокатен сън,защото съм емоционално и душевно потресен

*

Lillie

• 30532
Свещенник
« Отговор #1 -: Август 18, 2006, 09:50:54 am »
Чувала съм "сънна парализа" да го наричат, докато според някои е друго... и на мен ми се е случвало, но не съм много убедена дали наистина съм сънувала или е било полу- насън, полу- наяве. Единственото, което мога да споделя за това ти състояние е, че понякога може да бъде съпроводено не само с интересни "сънища" (тук нарочно го слагам в кавички), а и с доста интересни изживявания, усещания - както казваш ти, "емоционално и душевно потресен"... определено не е за човек със слаби нерви  :ph34r:
Не знам какво всъщност е, но на някои хора им се случва и засега никакво "логично" обяснение не съм в състояние да намеря по този въпрос  :blink:  B)

Апропо... може би ако не беше побързал да се събудиш (от страх?), щеше да видиш какво иска да ти покаже "свещеникът" в "църквата"...  ;)  :o

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Свещенник
« Отговор #2 -: Август 18, 2006, 11:00:01 am »
Zna4i rabotata e tam 4e 3 puti se sybugdah za edna ve4er.I 3te puti na edno i su6to mjasto.Ne go pisah za6toto si misleh 4e edva li njakoi 6te mi povjarva prekaleno e izmisleno.No tova za paralizata mi se e slu4valo i predi i mi e mnogo goljam film za6toto cjaloto mi tjalo e obezdvigeno i me oblivat kato 4eli tokovi vulni su6toto kato da te udari slab tok no postojanno.Po edno vreme si misleh 4e e ot narkoticite za6toto po vreme na balovite kato vseki mladeg se pretokatih dosta stabilno,i se napla6ih no ve4e 3-4 meseca ne sum pipal ni6to i pak nekvi filmi i napravo neznam kakvo stava.

Свещенник
« Отговор #3 -: Август 18, 2006, 11:13:27 am »
Сънната парализа е естествено състояние на тялото по време на сън. Нейната функция е да не позволява тялото да се движи по време на сън (за да не се движи тялото заедно с поведението в съня – да се рита и да се маха с ръце, ходене по време на сън, и др.). Понякога хората стават съзнателни докато тялото им е още в сънна парализа. Обикновено това преживяване се нарича фалшиво събуждане, защото изглежда сякаш че са се събудили, но тялото остава „спящо“ за определен кратък период от време. Тези преживявания обикновено са доста плашливи за хора, които не знаят какво се случва. Обикновено те обезумяло се опитват да помръднат или „да се събудят“, но изглежда, че нищо не помага. Понякога се получава, като че ли са се събудили, но след няколко минути разбират, че все още спят и сънуват и се опитват „да се събудят“ отново. Възможно е този цикъл на фалшиви събуждания да се повтори няколко пъти. В това състояние страховете са явни (за реалността в това състояние), често хората съобщават, че са видели същества или старици които се опитват да ги атакуват (по някакъв начин ги плашат). Дължи се на това, че страха обзема съзнанието на индивида и той е създател на собствените си страхове. Когато човек знае какво се случва, може да управлява емоциите си и да има по позитивни преживявания.

Къде бил ключа от бараката.

v

*

АН

Свещенник
« Отговор #4 -: Август 18, 2006, 12:33:36 pm »
Цитат
Значи сънувах,че съм в една гора с приятели и се разхождаме.В следващия момент изкача някакъв свещенник(католически) и почва да се кара.Не знам какви са обстоятелствата около караницата,но аз и моите приятели решаваме да претокатим свщенника.В следващия момент се оказваме на прага на църквата и той ми казва "ще видиш какво ще ти се случи като влезеш в църквата".В същия момент тръгвам да се будя,но целия съм като парализиран,имах чувството че се будя цяла вечност,опитвах се да викам но нищо не излизаше от устата ми.И преди съм се парализирвал по същия начин от сън,вярно случайте да са били 3-4 и все сънищата ми са супер изпляскани.Мислех да ходя на лекар,но лекаря освен да ми вземе парите и да си направи пишка с мен друго няма да нарави.Ходих на гледачка,за която съм сигурен че има дарба защото ми е казвала работи дето иги знаем само аз и оня горе,и тя ми каза че съм бил много нервен.Моля за някакво разумно тълкуване на този супер претокатен сън,защото съм емоционално и душевно потресен
Какво е това "претокатим" ?- помислих, че е правописна грешка, но пък два пъти го има...

На мен ми направи впечатление църквата и свещеника. Защо точно католически? По какво се различава от православния?

И според някои автори, като П.Дако, сънищата, в които присъстват персони от специализирани общности или "кланове", както в случая свещеник, се свързва с някакво чувство за вина и даже желание за някакъв провал или изоставяне....
Персоната от клана символизира безрезервна лоялност към някаква общност, но за да се приобщи човек към някаква идея или общност следва да изостави много други неща...
А парализата подсказва известна неспособност за раздяла с нещо...

Сложни подсъзнателни послания, но ти си знаеш дали са случайни или наистина трябва да се поразмислиш :)  

*

ANI

• *
  • 135
    • http://
Свещенник
« Отговор #5 -: Август 18, 2006, 03:39:43 pm »
Цитат
.Мислех да ходя на лекар,но лекаря освен да ми вземе парите и да си направи пишка с мен друго няма да нарави.
Преди години ходих на лекар поради същата причина.Диагнозата беше размита граница между сън /въображение / и реалност.Е да, обаче хапченцата които пих ми спряха и сънищата,които години наред ми подсказваха събития и ми помагаха толкова много.  :angry:  

Свещенник
« Отговор #6 -: Август 18, 2006, 03:42:01 pm »
Цитат
Цитат
Какво е това "претокатим" ?- помислих, че е правописна грешка, но пък два пъти го има...

На мен ми направи впечатление църквата и свещеника. Защо точно католически? По какво се различава от православния?

И според някои автори, като П.Дако, сънищата, в които присъстват персони от специализирани общности или "кланове", както в случая свещеник, се свързва с някакво чувство за вина и даже желание за някакъв провал или изоставяне....
Персоната от клана символизира безрезервна лоялност към някаква общност, но за да се приобщи човек към някаква идея или общност следва да изостави много други неща...
А парализата подсказва известна неспособност за раздяла с нещо...

Сложни подсъзнателни послания, но ти си знаеш дали са случайни или наистина трябва да се поразмислиш :)
Претокатим в зависимост от мястото където се използва има доста значения.
Пример:Този много ме надразни и аз го претокатих.-Означава,че някой ме е ядосал и аз съм решил да го набия.
За свщенника не е свещенник ами Абад тези с големите шапки като папата,имаше и жезъл,лошото е че доста от детайлите ми бягат,ако не се сещам за тях по късно.
Интересно впечатление ми направи това което казваш за парализата.Възможно ли е при загуба на роднина да се прояви.А интересното за този сън е,че 3 пъти се събуждах парализиран и трите пъти беше на един и същ момент от съня,възможно ли е числото 3 да има някакво скрито послание.
Не знам може да говоря глупости,но си е шок да сънуваш и едновременно с това да усещаш,че не можеш да си движиш тялото.Кажете ми някой от вас може ли да си контролира съня,защото аз определено немога.
« Последна редакция: Август 18, 2006, 03:46:45 pm от scarfacegsg »

*

nkara

• *
  • 172
Свещенник
« Отговор #7 -: Август 18, 2006, 04:04:22 pm »
И без това си на откачена вълна,затова ти препоръчвам да прочетеш Карлос Кастанеда  :P  :lol: може да намериш интересни неща :)  

*

АН

Свещенник
« Отговор #8 -: Август 19, 2006, 09:45:19 am »
Цитат
Възможно ли е при загуба на роднина да се прояви.А интересното за този сън е,че 3 пъти се събуждах парализиран и трите пъти беше на един и същ момент от съня,възможно ли е числото 3 да има някакво скрито послание.
Не знам може да говоря глупости,но си е шок да сънуваш и едновременно с това да усещаш,че не можеш да си движиш тялото.Кажете ми някой от вас може ли да си контролира съня,защото аз определено немога.
може сънят да е компенсаторен, ако загубата е била шокираща.

Защо толкова внимание му обръщаш на тоя сън? Нямал ли си други запомнящи се сънища? Агресията към свещеника, ако приемем, че символизира някаква сила, само в съня ли се проявява или и в будно състояние си склонен към агресия по отношение на външния свят?

Рядко ми се случва да имам контрол в сънищата, макар че много години вече непрекъснато им обръщам най-сериозно внимание.

Свещенник
« Отговор #9 -: Август 19, 2006, 05:36:04 pm »
Цитат
Цитат
Възможно ли е при загуба на роднина да се прояви.А интересното за този сън е,че 3 пъти се събуждах парализиран и трите пъти беше на един и същ момент от съня,възможно ли е числото 3 да има някакво скрито послание.
може сънят да е компенсаторен, ако загубата е била шокираща.

Защо толкова внимание му обръщаш на тоя сън? Нямал ли си други запомнящи се сънища? Агресията към свещеника, ако приемем, че символизира някаква сила, само в съня ли се проявява или и в будно състояние си склонен към агресия по отношение на външния свят?

Рядко ми се случва да имам контрол в сънищата, макар че много години вече непрекъснато им обръщам най-сериозно внимание.
Няма значение,благодаря че дискотирахте с мен съня, и ми дадохте отговори на някои въпроси.