Здравей Гост

Защо не можем да бъдем добри?

• 83 Отговора
  • 13423 Прегледи
Re: Защо не можем да бъдем добри?
« Отговор #40 -: Януари 06, 2014, 08:42:20 pm »
хора ае стига с пластмасови лафчета!!!!
Лъва изяжда болната антилопа, значи е лош така ли?
Библията започва със старият завет, а там има правила и догми!
Хората са си го написали!
Преди години бях чел една книга на Морган Скот Пек " Изкуството да бъдеш Бог" и там човека цитирал Буда - Живота е труден, зависи кой как го приема
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #41 -: Януари 06, 2014, 08:46:44 pm »
Но тогава изниква въпросът - със злите трябва ли да си зъл, за да ги неутрализираш? За мен такива състояния не са обичайни, но едно трайно кофти обкръжение понякога изкарва наяве най-лошите черти от характера.

...ами във всяка злоба има и енергия на красивото  и "злобния" човек трябва да я осъзнае...ако успея аз да помогна на този човек да осъзнае красивото в себе си ,тогава той ще осъзнае грешката в поведението си и би трябвало да е по-малко зъл след това осъзнаване.....ако това не помогне, се стремя да игнорирам този човек  или бягам от него..../до следващия път/.........стигнах до извода,че агресията/чуждата, у другите / ми се натрапва свише,за да се науча да приемам различните/агресивните и да ги разбирам/което до този момент не мога да направя ....различните -да,но агресията продължавам да не  я приемам,щото е отрицателна и ненужна и разболяваща според мен:blink:/....
« Последна редакция: Януари 06, 2014, 08:51:02 pm от марсин »
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #42 -: Януари 06, 2014, 08:52:02 pm »

"Когато някой ни наранява, той самият е дълбоко нещастен. Щастливите хора не злословят , не вършат злини. Щастливите хора живеят в друга реалност."
Ошо

Така е, най-малкото защото щастливите хора са прекалено заети да са щастливи, за да се занимават  с това да развалят деня си и да полагат усилия да връщат на някой гадното, което са му направили. Просто личното ми мнение за отмъщението и подобни работи там е, че е загуба на ресурс. Време, което може да е оползотворено с 100000000 други по-интересни неща от това да мислим как да направим мръсно на някоя окаяна, заблудена душица.  :rolleyes:

« Отговор #43 -: Януари 06, 2014, 08:54:46 pm »
Адът, това са другите, така ли? ;D
bullshit.., Ада е в нас...И колкото по-бързо го ОСЪЗНАЕМ...толкова по-лесно и леко ще влезем в РАЯ.

В нас, ама другите го изкарват на повърхността. Не си ли срещала хора, които сякаш директно ти бъркат в кофата с лошотия и естествено ти иде да си гадна с тях? Урокът "Не го прави, не бъди и ти като тях" ми отне много време да го науча. Щом можеш да си осъзната и това не те притеснява (или пък можеш да извличаш полезното от такива контакти), чудесно, обаче тогава защо изобщо я има темата?

Ама как все попадам на толкова подходящи цитати по темата:

"-Ако някой дойде при теб с подарък и ти не го приемеш, чий е подаръкът?
-На този, който го е донесъл.
-Същото важи и за завистта, злобата и обидите."

"Когато някой ни наранява, той самият е дълбоко нещастен. Щастливите хора не злословят , не вършат злини. Щастливите хора живеят в друга реалност."
Ошо

Точно. На такива не им даваш пръст, понеже захапват цялата ръка. Заставаш като гладък каменен блок и ги оставяш да си чупят зъбите по теб. Или просто минаваш през тях като през мъгла, всичко е майя, в крайна сметка…

хора ае стига с пластмасови лафчета!!!!
Лъва изяжда болната антилопа, значи е лош така ли?
Библията започва със старият завет, а там има правила и догми!
Хората са си го написали!
Преди години бях чел една книга на Морган Скот Пек " Изкуството да бъдеш Бог" и там човека цитирал Буда - Живота е труден, зависи кой как го приема

Не бе, просто в някой момент ще се намери лъв, който да изяде теб. Ако си склонен да го приемеш философски и като част от самсарата, да, прав си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Януари 06, 2014, 08:56:07 pm »
Винаги се опитвам да дам шанс и на гадняра, на лъжеца да бъде човек. И наблюдавам как ще се държи. Когато чашата прелее, давам последен шанс, но оттам нататък вече карам на автопилот и не полагам никакви насрещни усилия. Човек или узрява за осъзнаване на някои неща, или това не му се случва, последното също е избор.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #45 -: Януари 06, 2014, 08:59:25 pm »

Не бе, просто в някой момент ще се намери лъв, който да изяде теб. Ако си склонен да го приемеш философски и като част от самсарата, да, прав си.
[/quote]

Трудна работа моят час те първа започва ;)
Виж ми натала и звездите го говорят. Пък и знам кога и как да дам крачка назад. Към 65 70 годишнината ми мисля да се пенсионирам..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #46 -: Януари 06, 2014, 09:05:56 pm »
Цитат на: Sonic_Pro

Трудна работа моят час те първа започва ;)
Виж ми натала и звездите го говорят. Пък и знам кога и как да дам крачка назад. Към 65 70 годишнината ми мисля да се пенсионирам..:)

ОК, драги :blink: След няколко прераждания, живот и здраве, пак ще си говорим на тая тема.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #47 -: Януари 06, 2014, 09:08:53 pm »
Като ви чета и просто се сещам за тематични цитати... Марсин ми напомни за този цитат:

"Тъмнината не може да прогони тъмнината, само светлината може да го направи. Омразата не може да прогони омраза, само любовта може да го направи."
- Мартин Лутър Кинг

Хора пак общи приказки. Ваша си работа в същност. Според вас кое е добро и зло?
За мен добро е да взема на менте просяк парите, а за вас сигурно е ад.
Хахахаххахахахаха, дайте примери..;)
Нерил, това е да отвърнеш на злото със зло.

« Отговор #48 -: Януари 06, 2014, 09:11:46 pm »
Не вярвам в прераждания. Според мен са успокояване на душата на лузъра, че има 2ри шанс.
След 64 години мисля в Ада да играя тексаски покер с дявола ;)
Като ви чета и просто се сещам за тематични цитати... Марсин ми напомни за този цитат:

"Тъмнината не може да прогони тъмнината, само светлината може да го направи. Омразата не може да прогони омраза, само любовта може да го направи."
- Мартин Лутър Кинг

Ами не е зло, казвам си мнението...Има разлика във вижданията, точно това исках да кажа, за едни едно е добро а друго зло. Има племена дето канибализма е добро, ама за нас не и така..:)
Мой френд е ходил в Монголия и ми е разправял, че ако отидеш на гости и не преспиш с жената на домакина, значи го обиждаш ;)
А тук ще стане кървава любовна драма :))))

« Отговор #49 -: Януари 06, 2014, 09:14:31 pm »
Бе честно казано, познавам и хора с по-големи от лъвския стелиум на Нерилчо. Наистина много артистични, няколко октави осъзнаване над него - може би 50-100 и пак, това, което видях беше една голЕма емоционална хистерия. Та не съм особено очарована, изядоха шута и доста страдаха, нищо че аз съм Рак. Тъй че баш майстора идва от незнайни посоки и по незнайно време.  ;D ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #50 -: Януари 06, 2014, 09:15:38 pm »
Freya,
Все пак ОШО е стрелец... ;D

Няма как ...философията и дълбокия размисъл са априори на Слънчевия знак..,управителя и ВИСШАТА ОКТАВА на Меркурий...

http://www.youtube.com/watch?v=A7k93NFITaA

Любима песен...поздрав!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #51 -: Януари 06, 2014, 09:21:44 pm »
Хората много озверяха от мизерията и някои, които преди си бяха ок, сега са топка от нерви и злоба. При тях, мисля си, процесите са обратими. Докато другите, които са си злобни от много млади (даже от деца), наистина ме плашат и не искам да има такива около мен. Ако си говорим за зодии, познавам най-много злобари Лъвове.

« Отговор #52 -: Януари 06, 2014, 09:25:26 pm »
Оппа, писах си постинга, прочитайки само първа страница от темата. Нямам никого предвида тука.

« Отговор #53 -: Януари 06, 2014, 09:29:19 pm »
Бе честно казано, познавам и хора с по-големи от лъвския стелиум на Нерилчо. Наистина много артистични, няколко октави осъзнаване над него - може би 50-100 и пак, това, което видях беше една голЕма емоционална хистерия. Та не съм особено очарована, изядоха шута и доста страдаха, нищо че аз съм Рак. Тъй че баш майстора идва от незнайни посоки и по незнайно време.  ;D ;D

Шшшшшт, как може да се съмняваш, че неговият не е най-…! ;D Познавам един невероятен човек с шест планети в Лъв, доста време му трябваше да узрее за идеята, че животът не е само тук… сега се прикрива (доста успешно), за да не помислят другите, че се е размекнал.

« Отговор #54 -: Януари 06, 2014, 09:33:53 pm »
Тъй че баш майстора идва от незнайни посоки и по незнайно време.  ;D ;D
Това съм го слушал над 100000000 пъти...няма как да стане, аз съм дебелокож и се заключвам, като ме кълнат ;)

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #55 -: Януари 06, 2014, 09:34:20 pm »
Адът, това са другите, така ли? ;D
bullshit.., Ада е в нас...И колкото по-бързо го ОСЪЗНАЕМ...толкова по-лесно и леко ще влезем в РАЯ.

В нас, ама другите го изкарват на повърхността. Не си ли срещала хора, които сякаш директно ти бъркат в кофата с лошотия и естествено ти иде да си гадна с тях? Урокът "Не го прави, не бъди и ти като тях" ми отне много време да го науча. Щом можеш да си осъзната и това не те притеснява (или пък можеш да извличаш полезното от такива контакти), чудесно, обаче тогава защо изобщо я има темата?

Осъзнаването е едно, но да го приложим на практика хич не е лесно. На мен не ми е лесно. Ама знаеш ли Рептиле, осъзнаването е най-трудното, така че щом си стигнал до там, значи си минал половината път..  :blink:

Между другото, забелязала съм, че доста хора от форума са осъзнати личности и си дадох сметка, че изключително голяма част от пишещите тук са доста интелигентни. Не знам астрологията ли е виновника, дето ни е събрал, обаче това рядко се среща във форуми т.н.. и като цяло при масите...

« Отговор #56 -: Януари 06, 2014, 09:35:06 pm »

Шшшшшт, как може да се съмняваш, че неговият не е най-…! ;D Познавам един невероятен човек с шест планети в Лъв, доста време му трябваше да узрее за идеята, че животът не е само тук… сега се прикрива (доста успешно), за да не помислят другите, че се е размекнал.

Оооо пропуснала ли съм да кажа, че неговите са НАЙ-НАЙ  ;D ;D 100 процента по-различни и уникални от потенциалните 6 милиарда човека със същите и подобни конфигурации.  ;D ;D ;D
И като любител на историята, особено на Римската империя, ще кажа че масово императорите са Скорпиони или Деви. Лъвове има един или двама, пък стелиумни изобщо. Туй е пУложениетУ.  ;D

« Отговор #57 -: Януари 06, 2014, 09:40:14 pm »

Оооо пропуснала ли съм да кажа, че неговите са НАЙ-НАЙ  ;D ;D 100 процента по-различни и уникални от потенциалните 6 милиарда човека със същите и подобни конфигурации.  ;D ;D ;D
И като любител на историята, особено на Римската империя, ще кажа че масово императорите са Скорпиони или Деви. Лъвове има един или двама, пък стелиумни изобщо. Туй е пУложениетУ.  ;D
Кой е първият римски император? И при кой император Империята достига най голямото си териториално разширение? Смао без да гледаш дедо Гугъл

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #58 -: Януари 06, 2014, 09:41:24 pm »

- Мартин Лутър Кинг

Но...светлината е тази,която отразява тъмнината... ;D Така,че ,ако няма светлина-няма тъмнина!

http://www.youtube.com/watch?v=tw2i2r78mQg

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #59 -: Януари 06, 2014, 09:44:30 pm »

Кой е първият римски император? И при кой император Империята достига най голямото си териториално разширение? Смао без да гледаш дедо Гугъл

Август. Траян.