Здравей Гост

Защо не можем да бъдем добри?

• 83 Отговора
  • 13416 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Защо не можем да бъдем добри?
« -: Януари 06, 2014, 06:22:22 pm »
Потресена съм от днешните новини..,потресена съм и от последните скандали на двама потребители...,ужасена съм от вчерашното отношение на човек,който познавам и съм виждала един единствен път..,но винаги съм била съпричасна и съм помагала...
Като направя ретроспекция и се оказва,че ние хората не можем да бъдем добри никъде..,нито тук ,нито там в реала...Друг е въпроса дали тук не е реала,а там виртуала?! Защо ли..,ами защото станахме жестоки..,груби...егоисти...
Астрологично обяснение има в мунданните конфигурации.
Благоста..,благодарността..благословението са все неща свързани с Юпитер.

Дори и да липсват астрологични обяснения..,аз смятам,че това е много полезна тема за хората ..като нас,които са тръгнали по пътя на астрологията.
« Последна редакция: Януари 06, 2014, 06:29:48 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re: Защо не можем да бъдем добри?
« Отговор #1 -: Януари 06, 2014, 06:42:57 pm »
Чудесна тема....безкрайно нужна във време, в което човекът е най-големия враг на човека...не знам как искаш да тръгне темата /дали астрологично или не/, но се включих,защото защото това е болната ми тема в живота ми-защо сме толкова лоши :(....не всички,но болшинството от нас...злобата и агресията около мен ме разболяват истински / и по ирония на Съдбата ги привличам /и не успявам да ги приема никак и ми е безкрайно трудно да разбера мисленето на тези хора около мен/ а тях -с лопата да ги ринеш/....За мен причината за тази прословута вече в целия свят бг злоба се крие в ниското самочувствие на индивидите.....когато някой уважава себе си,той проявява добронамереност към околните и не позволява да проявяват злобеене или агресия към него ...Ниското ниво на осъзнатост ни пречи да усетим силата на Светлината и Доброто и удоволствието и хармонията, които те ни доставят.....по-лесно е да те движи "течението" /нищо,че те води в неправилната посока и те обрича на гибел/,отколкото сам да управляваш посоката,която ти е нужна....

п.с.  Благодаря за темата,Марая  :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Януари 06, 2014, 06:44:42 pm »
http://vbox7.com/play:c189c7b1

Kартата от днес...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3 -: Януари 06, 2014, 06:50:45 pm »
Марая, приеми един съвет от мен.
Най големият грях е да отвориш очите на балъка!!!!
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Януари 06, 2014, 06:54:00 pm »
А защо не можем да бъдем честни, толкова ли е трудно?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5 -: Януари 06, 2014, 06:55:09 pm »
Ти била ли си честна, никога ли не си лъгала?
Всеки го е правил, зависи спрямо какво, кой и с каква умисъл..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 06, 2014, 06:57:06 pm »

На дребно може и да съм послъгвала, но за несъществени неща и без зла умисъл.

А ти защо ми задаваш такива въпроси? :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Януари 06, 2014, 07:00:13 pm »

На дребно може и да съм послъгвала, но за несъществени неща и без зла умисъл.

А ти защо ми задаваш такива въпроси? :)
Ами отговарям ти на въпроса с въпрос, не виждам лошо ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Януари 06, 2014, 07:00:57 pm »
Моят беше риторичен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Януари 06, 2014, 07:01:38 pm »
Марая, приеми един съвет от мен.
Най големият грях е да отвориш очите на балъка!!!!

Благо-даря за включването в темата...Съвета ти няма да приема..,защото моя път на земята е друг. При други обстоятелства си прав.:blink:
Това всеки ден обяснявам и на мъжа с който живея...И той като теб постоянно ми повтаря за бисерите и прасетата..
Това е моя път...Тук съм защото явно Вселената има необходимост и от такива като мен...
И за мен добротата е най-великото нещо на света...

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Януари 06, 2014, 07:02:53 pm »

СТРАХ!

« Отговор #11 -: Януари 06, 2014, 07:08:38 pm »
Марая, как може да помогнеш на някого и след това без никаква абсолютно никаква причина да те плюе и ти да казваш Вива ла Вита?
Не го разбирам???
Моята теория е, че балъците са за да ги употребиш и захвърлиш после. Защото ще си повярват. Ми той се родил лузър по натал и как ти ще му помогнеш????
Според мен е друго да помогнеш на някого и после едно мерси от сърце без раболепие да ти изкаже.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Януари 06, 2014, 07:09:48 pm »
Чудесна тема....безкрайно нужна във време, в което човекът е най-големия враг на човека...не знам как искаш да тръгне темата /дали астрологично или не/, но се включих,защото защото това е болната ми тема в живота ми-защо сме толкова лоши :(....не всички,но болшинството от нас...злобата и агресията около мен ме разболяват истински / и по ирония на Съдбата ги привличам /и не успявам да ги приема никак и ми е безкрайно трудно да разбера мисленето на тези хора около мен/ а тях -с лопата да ги ринеш/....За мен причината за тази прословута вече в целия свят бг злоба се крие в ниското самочувствие на индивидите.....когато някой уважава себе си,той проявява добронамереност към околните и не позволява да проявяват злобеене или агресия към него ...Ниското ниво на осъзнатост ни пречи да усетим силата на Светлината и Доброто и удоволствието и хармонията, които те ни доставят.....по-лесно е да те движи "течението" /нищо,че те води в неправилната посока и те обрича на гибел/,отколкото сам да управляваш посоката,която ти е нужна....

п.с.  Благодаря за темата,Марая  :blink:

Наказание е да бъдеш злобен и завистлив...Наказание е да не приемеш заслугите на някой..,постоянно да търсиш нечии кусири..,да бъдеш заядлив. Това не те прави добър...дори и за теб самия.
Малко хора го разбират...и така живота минава покрай тях ,а не в тях.
От нова година не съм излязла от къщи. Стоя гледам морето...,пиша и мисля. Защо да вървя по улиците...пълни с живи мъртавци...

« Отговор #13 -: Януари 06, 2014, 07:11:24 pm »
Благодаря, че има и хора като вас!
//особено днес.

« Отговор #14 -: Януари 06, 2014, 07:11:54 pm »
Да бъдеш добър изисква волево усилие , а лош- първосигнална реакция , затова е и по-трудно да си първото , да простиш или да се издигнеш над помията , с която те заливат. За  всеки  ценностните критерии са различни , което е нормално , но най-важното  е да сме толерантни към другите и да ги приемаме такива , каквито са , а не да се опитваме да ги вкараме в собствения си нравствен калъп
Всичко е възможно. Невъзможното просто отнема по-дълго време.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Януари 06, 2014, 07:19:40 pm »
Марая, как може да помогнеш на някого и след това без никаква абсолютно никаква причина да те плюе и ти да казваш Вива ла Вита?
Не го разбирам???
Моята теория е, че балъците са за да ги употребиш и захвърлиш после. Защото ще си повярват. Ми той се родил лузър по натал и как ти ще му помогнеш????
Според мен е друго да помогнеш на някого и после едно мерси от сърце без раболепие да ти изкаже.

Няма как да кажа..,че в първия момент обидата е жестока...После обаче следва друго. Осъзнавам..,че човека има такъв товар..,че няма как да ме разбере и продължавам.
Аз съм си свършила работата...,казала съм,показала съм..,дала съм посоката. Вземам си патерицата и продължавам... :blink:

« Отговор #16 -: Януари 06, 2014, 07:21:07 pm »
Наказание е да бъдеш злобен и завистлив...Наказание е да не приемеш заслугите на някой..,постоянно да търсиш нечии кусири..,да бъдеш заядлив. Това не те прави добър...дори и за теб самия.
Малко хора го разбират...и така живота минава покрай тях ,а не в тях.
От нова година не съм излязла от къщи. Стоя гледам морето...,пиша и мисля. Защо да вървя по улиците...пълни с живи мъртавци...

...о,да...но това са  нещастни хора,които изобщо не осъзнават низостта и дребногърдието си..не осъзнават нещастието си/наказаността си  и затова се пъчат и демострират "уменията си" и не приемат правота,различна от тяхната.....защото ако осъзнаваха себе си ,нямаше да са такива "лоши" :P..и изживяват живота от гледна точка на злоба и агресия, а не на хармония и красота........"живи мъртъвци" :blink:

« Отговор #17 -: Януари 06, 2014, 07:23:34 pm »
Да бъдеш добър изисква волево усилие , а лош- първосигнална реакция , затова е и по-трудно да си първото , да простиш или да се издигнеш над помията , с която те заливат. За  всеки  ценностните критерии са различни , което е нормално , но най-важното  е да сме толерантни към другите и да ги приемаме такива , каквито са , а не да се опитваме да ги вкараме в собствения си нравствен калъп
Няма как да си истински добър, като преди това не си бил лош. От добър лош можеш да станеш, по лесно от колкото от лош добър. Според мен се изисква осъзнсване на дълбоко личностно ниво.
Марая, според теб лузърите в натала по какво се познават, най общо казано?
Не го разбирам???

Няма как да кажа..,че в първия момент обидата е жестока...После обаче следва друго. Осъзнавам..,че човека има такъв товар..,че няма как да ме разбере и продължавам.
Аз съм си свършила работата...,казала съм,показала съм..,дала съм посоката. Вземам си патерицата и продължавам... :blink:

Марая интересна ми е гледната ти точка. Аз също мисля и нон стоп го пиша, че лузъри и хейтъри колкото искаш. Ако бъдат допуснати да ти се качат на главата ще те мачкат, а ако би млатиш както те биха теб ще те почитат.
Най големите светци първо са били грешници!
Апостол Павел - търговец на роби!
Свети Кирпиян - магьосник....
Мисля това потвърждава тезата ми

« Отговор #18 -: Януари 06, 2014, 07:26:32 pm »

..аха..изначално всяко човешко същество е добро....в контакта с "другите" то започва малко по малко да излиза от "перфектната космическа доброта" -мои думи :P / и нивото на тази доброта сигурно е показано в натала/....може би зависи от "другите" колко ще му позволят да се отклони от "рожденото му ниво на доброта".....

« Отговор #19 -: Януари 06, 2014, 07:30:13 pm »
Няма добро без зло, любов без безразличие , рай без ад  :blink:
Всичко е възможно. Невъзможното просто отнема по-дълго време.