Здравей Гост

Сродните души има ли астрологично обяснение ?

• 66 Отговора
  • 10653 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Понятието сродни души напоследък се спряга много от различни автори но до сега не съм се замисляла какви са астологичните аспекти за тях в синастрията
Вие какво мислите по въпроса. Нужно ли е да има повторяемост или еднавост в картите или поне някакво сходство ?
Четох някъде, че синастричния аспет на Плутон и Венера е донякъде поазател за това, но мен ме интересува до колко биха си приличали картите на две сродни души ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

Re: Сродните души има ли астрологично обяснение ?
« Отговор #1 -: Януари 16, 2014, 09:52:23 pm »
А по колко сродни души ни се полагат? :thinking: И предполага ли се като срещнем някоя, това да е Голямата Любофф™, или може произволен човек да се случи сродна душа?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Януари 16, 2014, 10:01:10 pm »
А по колко сродни души ни се полагат? :thinking: И предполага ли се като срещнем някоя, това да е Голямата Любофф™, или може произволен човек да се случи сродна душа?

Ми де да знам  .... нали за това отварям тема да го обсъдим.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Януари 16, 2014, 10:05:26 pm »
Според мен човек може да срещне повече от една "сродна душа" през живота си и не е задължително това да са любими, интимни партньори. А някои и една не срещат или може би срещат, но не са способни/готови да я разпознаят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Януари 16, 2014, 10:16:02 pm »
Аз не вярвам в нещо като срони души - има много хора, с които си подхождаме просто, с които може да сме се срещали и в минали животи и всяко отношение между нас и тях е уникално. Ако сме се срещали повече пъти, можем да си станем по-близки за по-бързо време, можем да изпитаме много интензивни чувства, но това не прави някой сродната ни душа.  ;) А посоченият аспект от елфидка - венера-плутон, за мен е един от аспектите, просто, които могат да покажат потенциал за нещо интензивно като изживеяване в сферата на любовните отношения. Но с бол хора можеш да имаш подобни аспекти.  :rolleyes: Независимо дали си Венера, или Плутон.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Януари 16, 2014, 10:19:41 pm »
Отношенията по Лунните възли често са интересни и специфични, заредени с динамика. Има усещане за дълбока свързаност, което по-често съм наблюдавала по Южния възел, отколкото по Северния.

Никак не следва да се подценяват и сидералните позиции - на пръв поглед може да няма съвпад, планетата и възелът да са в съседни знаци, а след отчитане на прецесия да се окаже, че попадат не само в един знак, а и в една накшатра.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Януари 16, 2014, 10:30:05 pm »
До сега рових из нета и се оказа, че освен сродни души имало и пламък-близнак ...
е обърках се вече ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #7 -: Януари 16, 2014, 10:34:08 pm »
elfidka, мисля, че е трудно някой да отговори.

Петър Дънов е казал, че човекът има 777 кардинални прераждания и от тях ще има 12 епохални. Епохални прераждания са тези, когато две сродни души се срещат на Земята.

Според мен активност и точни съвпади по 12-ти дом на лични планети и възли.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Януари 16, 2014, 10:37:42 pm »
В индийската астрология индикации за силна свързаност могат да се потърсят като се сравни картата Раши на единия с картата Навамша на другия. Могат да се сравнят и двете Навамши, но ми се струва, че синастрията по Навамши работи, ако става въпрос наистина за силна духовна връзка, не само на емоционално и плътско ниво. Такива връзки трудно прекъсват дори след физическа раздяла.

Утре ще дойде Нерил и пак ще ни осмее.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #9 -: Януари 16, 2014, 10:38:45 pm »
Сродността предполага сходство и от астрологична гледна точка,  "оглеждаш" се в някого.
Не мисля обаче че има сродни души.

« Отговор #10 -: Януари 16, 2014, 10:54:01 pm »
Малка препратка към Платон... :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #11 -: Януари 16, 2014, 10:54:51 pm »
Сродността предполага сходство и от астрологична гледна точка,  "оглеждаш" се в някого.

Нещо такова ми се върти и на мен в главата
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #12 -: Януари 16, 2014, 11:40:55 pm »
Хубаво де, ако се случи сродната душа да ти е сестра, майка, брат в този живот? Тогава идеята за чакането на Единствената/Единствения отива на кино. Виж, ако са повече…

« Отговор #13 -: Януари 17, 2014, 07:23:03 am »
В индийската астрология индикации за силна свързаност могат да се потърсят като се сравни картата Раши на единия с картата Навамша на другия. Могат да се сравнят и двете Навамши, но ми се струва, че синастрията по Навамши работи, ако става въпрос наистина за силна духовна връзка, не само на емоционално и плътско ниво. Такива връзки трудно прекъсват дори след физическа раздяла.

Утре ще дойде Нерил и пак ще ни осмее;D
Няма как ще се хиля. Какво значи сродна душа не мога да определя, само знам, че всеки я иска независимо дали си признава или не...
За сродна душа по мислене бих определил Чарли от "Двама мъже и половина" ;)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #14 -: Януари 17, 2014, 08:04:41 am »
Вярвам, че има но не точно в любовния смисъл, който това понятие се употребява. Смятам например, че с майка ми, с дъщеря ми сме сродни души. В крайна сметка обменът на енергия е много голям и постоянен, за дълго време. Ако гледаме астрологично - лични планети в ъглови домове, а най-вече съвпади с куспидите им.

Отношенията по Лунните възли често са интересни и специфични, заредени с динамика. Има усещане за дълбока свързаност, което по-често съм наблюдавала по Южния възел, отколкото по Северния.

Никак не следва да се подценяват и сидералните позиции - на пръв поглед може да няма съвпад, планетата и възелът да са в съседни знаци, а след отчитане на прецесия да се окаже, че попадат не само в един знак, а и в една накшатра.

Тъкмо ще изляза от филма и айде пак ;D Лили, 1 везни и 9 везни една накшатра ли е?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #15 -: Януари 17, 2014, 10:01:45 am »
Романтика- поздравления за фото-историйката.

В книгата на Ели Логинова Учителите й разказват същата история. В "Царичината дупка" те са търсили точно това "същество" изобразено на първата картинка. ;)
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #16 -: Януари 17, 2014, 10:06:00 am »
Ето какво казва по въпроса Едгард Кейси-" сродната душа в никакъв случай не е другата половина на човека, без която той не е цялостен. Привличането, което усещаме, е на духовно ниво – но не защото другият е неповторимото ни допълнение, а защото по някакъв начин ни подтиква да станем цялостни. Така погледнато, връзката със сродна душа всъщност помага на човека в духовното му развитие и неизбежното постигане на духовната му завършеност".Следователно ако сметнем, че Кейси е прав може да се каже , че сродната душа в никакъв случаи не е задължително да е онзи образ от американските филми , на единствения, единствената.Възможно е даже да е човек който ни е наранил и по този начин ни е накарал да израстнем по един или друг начин духовно. 

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #17 -: Януари 17, 2014, 10:17:55 am »
да и аз вярвам,че  сродните души са тези хора около нас- приятели, семейство, познати, врагове, с които се прераждаме ЗАЕДНО и на група. Мисля, че душите се прераждат на групи и си дават/ получават уроците в групата. Затова СРОДНИ души- група по група

От там насетне мисля обаче, че всеки от нас има другополовата си половинка, защото също вярвам в теорията, че първия човек е бил двуполово същество - физически.
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #18 -: Януари 17, 2014, 10:18:26 am »
Хубаво де, ако се случи сродната душа да ти е сестра, майка, брат в този живот? Тогава идеята за чакането на Единствената/Единствения отива на кино. Виж, ако са повече…
БТВ, Дънов Учителя казва, че много рядко сродната ни душа е във въплъщение с нас на земята. И аз така чувствам/мое мнение/. Но иначе казва-когато си много тъжен, нещастен, става един невидим контакт с нея и ти олеква. Имате ли такава опитност?

« Отговор #19 -: Януари 17, 2014, 10:21:19 am »
Аз имам някакви наблюдения, че с повече кофти аспекти на Хирон имам в синастрията с някой мъж, толкова повече ми е добре с него. Дори в случаен флирт съм забелязвала разни аспекти на "брачните партньори", ама по много, разни аспекти на "сродни души", южни възли в съвпад с планети, северни възли в съвпад с венера, юпитер.... но не съм имала кой знае какво продължение с тях, само мога да кажа, че има такива / с кофти аспекти на хирон + съвпади с южен възел и планети/, при които не мога да го забравя.Според мен има нещо много ключово, което се изпуска по отношение на партньорствата, защото иначе аз да съм се бракосъчетала с почти всеки срещнат по-интимно. Гледах и 1 карта с най-важния, имаме преобладаващи положителни аспекит на хирон и мога да кажа само, че не мога да го понасям органически и всякак. Затова имам предположение, че нещо с Хирон се изпуска, както и в разчитането на партньорските карти.