Намирам определението на Кейси за най-подходящо за мен. Мога да кажа, че един път съм срещала човек, за който да мога да кажа, че ми е нещо като сродна душа. Мисля, че имаме множество сродни души и те кръжат в живота ни като роднини и приятели, но понякога има и някой по-специален, по-сроден, и не е нужно връзката да е двуполова или интимна, а да е дълбоко духовна.
С това същество, което наричам сродно, имаме напълно еднакви реакции, понякога се чудя дали едноячни близнаци реагират така еднакво. Ако към света има десетки милиони прозорци (гледни точки), ние със сигурност сме застанали на един и същ. Никой не се е премествал заради другия, така си се заварихме. Второто съществено нещо, заради което подозирам "сродство", е че когато се появи, усетих, че макар непознат човек, вижда през всичките ми маски и защити до самата ми сърцевина, по начин, по който нито някой друг, нито аз сама в себе си мога да видя. Това ме притесни много, но единственото, до което доведе, е че се отпуснах напълно за пръв път в живота си да бъда себе си. Усещането е несравнимо. Аз виждах в него по същия начин и макар да виждах тревожни и неприятни неща, просто го приемах такъв, без нищо, без никакви съпротиви. Започнахме да си даваме обратна връзка всеки за другия. После започнахме да сънуваме еднакви сънища едновременно за бъдещето. После стана много трудно, животът ни раздели. Всеки си преживя огромните страдания, но благодарение на появата му в живота ми, израснах повече, отколкото за целия живот преди. Но не мога да го възприема като другата ми половинка, аз си се чувствам сама по себе си цялостна и с времето това нараства. Той просто ми е другарче, душа, която много обичам. Ако това за пламъците-близнаци е вярно, не мога да кажа, че сме такива.
Астрологично, имаме меркуриански асценденти, силно влияещ меркурий в картите. Имаме десетина огледални (двойни) синастрични аспекта - тригон Венера/Плутон, тригон Венера/Нептун, тригон Нептун/СЛВ, тригон Слънце/Меркурий и т.н. У7 и на двамата е в 4, което дава идентични нужди и усещане за смисъла на връзката, и също е свързан с Юпитер - при мен У7 е Нептун в Стрелец в 4, при него У7 е Юпитер в 4. Моят Нептун е в неговия 7, понякога се чудя дали всичко това не си го измисляме. Венера ни е краен диспозитор по знак и на двете карти. Той има петодомно Слънце, аз петодомна Луна, светилата ни са в тригон, неземна хармония е това. Нямаме тежки синастрични аспекти от Сатурн и Плутон. Но мисля, че колкото и да изброявам аспекти и положения, няма рецепти, които да определят сродство на душите. В интернет съм срещала точни указания, особено за пламъците-близнаци, но моят случай не е такъв, а по-широкото сродство на душите може да се осъществи по най-разнообразни начини, но обезателно с почетното участие на Нептун. Без Нептун не става. В крайна сметка от тези връзки сърцето на човек се отваря така, както в обикновени услови не би могло, и се научава да обича по-безкористно и по-дълбоко, просто става по-добър човек.