Здравей Гост

Хирургична интервенция

• 16 Отговора
  • 4060 Прегледи
Хирургична интервенция
« -: Януари 19, 2014, 10:53:03 am »
Предстои ми поставяне на зъбни имплантанти и бих искала да избера подходящия момент за това. Определено аз сама няма да мога, защото не съм толкова напреднала, което предполага или "помощ от форума" или консултация с подходящ астролог.

Затова, бих искала да попитам, кой от БГ-астролозите би могъл да ми даде адекватен съвет. Имате ли опит в тази насока?

Това естествено, не пречи да си коментираме и тук, но ... все пак операцията струва доста пари и ще е добре да е благополучна :), за което моля за мнението ви относно специалистите в БГ.

Re: Хирургична интервенция
« Отговор #1 -: Януари 19, 2014, 11:36:03 am »
Ще приложа това, което досега съм измислила, защото всъщност, поради ретроградните планети, до края на май нямам кой знае каква възможност.

Единствена възможност е периода 01-07.02 и 01.03 (тази дата отпада, защото е неделя).
Хирурга работи само пон, ср, пет, значи остават 03, 05 и 07. февруари. На 04. луната влиза в Овен и до 07. е в Телец, което автоматично отхвърля тези дати, значи единствена възможност остава 03 февруари. Прилагам тук картата си с прогресии и транзити. може би някой ще пожелае да изкоментира, дали има нещо притеснително на тази дата за хихургична интервенция в областта на долната челюст.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Януари 19, 2014, 01:11:53 pm »
Тук няма медицински астролози, така че съветите ни по-скоро ще са аматьорски.

За долната челюст и брадичката отговаря 2 дом - гледай към наталния Марс да няма неблагоприятни аспекти от бързи планети, то е ясно, че квадратът на Сатурн към него няма как да се избегне - той си действа дългосрочно и може би затова въпросът със зъбите сега е излязъл на дневен ред.

Евентуално бих препоръчала 1 и 2 февруари, но тогава казваш, че хирургът не работи.
От 3 февруари още преди обяд Луната влиза в Овен (не от 4.02, както споменаваш).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Януари 19, 2014, 03:00:34 pm »

На мен Лунната фаза не ми 'аресва - за стоматологични интервенции...
При растяща Луна (до Пълнолуние) много трудно зарастват раните

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Януари 19, 2014, 03:43:43 pm »
Интервалът е кратък, а и има дни, които автоматично трябва да отпаднат, защото са неработни за хирурга.
Всички тези дати се падат след новолуние. Приблизително на 2.02 младата Луна вече ще трябва да се е показала в небето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5 -: Януари 20, 2014, 08:31:29 am »
Благодаря ви за съдействието. Наистина е малко тясно с възможностите :)

Лили, при положение, че телец/втори дом отговарят за долна челюст и брадичка, ще пречи ли ако луната е в Овен? Или луна в Овен по принцип не е добре за хирургия?

Относно фазата на Луната - доколкото знам, проблемът е при пълнолуние, защото тогава се получават кръвоизливи. А и при първа четвърт организмът е в процес на "поемане", "на поглъщане" - ще може имплантантите да си останат, няма да ги изхвърли - поне аз така разсъждавам.

« Отговор #6 -: Януари 20, 2014, 08:40:34 am »

Аз имах идеята, ако някой познава астролог в БГ, който може да дава медицински съвети (изпитан). Защото стандартните ни астролози не вярвам да знаят повече от хората тук във форума.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Януари 20, 2014, 09:51:14 am »
Хепи, моите познания в западната медицинска астрология са много скромни, повече с аюрведична астрология се занимавам, а там принципите са съвсем други. Ако според западните астролози не трябва да се оперира онзи орган, в чийто знак се намира Луната, във ведическата астрология се гледат накшатри (лунни стоянки) - например, в края на Овен/началото на Телец има накшатра, подходяща за лечение. В знака Риби също има подходящи за това накшатри, особено в началото (Сатабхиша). Но се гледа и в наталната карта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Януари 20, 2014, 04:38:52 pm »
Хепи, моите познания в западната медицинска астрология са много скромни, повече с аюрведична астрология се занимавам, а там принципите са съвсем други. Ако според западните астролози не трябва да се оперира онзи орган, в чийто знак се намира Луната, във ведическата астрология се гледат накшатри (лунни стоянки) - например, в края на Овен/началото на Телец има накшатра, подходяща за лечение. В знака Риби също има подходящи за това накшатри, особено в началото (Сатабхиша). Но се гледа и в наталната карта.

ОК, няма проблем.

Все пак, благодаря за отзивите ви.

*

astro

• 475
« Отговор #9 -: Януари 20, 2014, 04:43:32 pm »

Лили, при положение, че телец/втори дом отговарят за долна челюст и брадичка, ще пречи ли ако луната е в Овен? Или луна в Овен по принцип не е добре за хирургия?

Относно фазата на Луната - доколкото знам, проблемът е при пълнолуние, защото тогава се получават кръвоизливи. А и при първа четвърт организмът е в процес на "поемане", "на поглъщане" - ще може имплантантите да си останат, няма да ги изхвърли - поне аз така разсъждавам.

Овен-глава...
Според мен не бива да се правят интервенции по това време. По-скоро Луната в риби използвай за това.
При всички случай тя е във фаза намаляваща..и това е добро време за операции.

« Отговор #10 -: Януари 21, 2014, 07:58:24 am »

Овен-глава...
Според мен не бива да се правят интервенции по това време. По-скоро Луната в риби използвай за това.
При всички случай тя е във фаза намаляваща..и това е добро време за операции.

Аз с удоволствие бих използвала Луната в Риби, но се падат почивни дни :), а на 31 януари Венера още е ретроградна, което също не ми харесва.
И това с фазите на Луната ... да, намаляваща е ... обърквам се вече :)
Благодаря ти за съдействието.

Ще го мисля още.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #11 -: Януари 21, 2014, 10:48:31 am »
ако ще е с упойка, не мисля че луната в риби е подходяща.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #12 -: Януари 21, 2014, 11:20:22 am »
Moon Phases Calendar for all dates
Тук може да се провери и за бъдеща дата....

Като цяло "проблема" не е в самото пълнолуние..
при расряща всичко "расте" /косата/кръвното/апетита
при намаляваща - природата естествено забавя темповете..

...дървосекачите(примерно) тогава ходят за дърва понеже са сухи/леки

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #13 -: Март 02, 2014, 04:14:33 pm »
ретрограден марс май не е подходящо време за хирургически манипулации, нали?

« Отговор #14 -: Март 02, 2014, 05:11:43 pm »
ретрограден марс май не е подходящо време за хирургически манипулации, нали?

За сряда 5.03.214...какво ще кажеш?За операция на лимфни възли?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #15 -: Март 02, 2014, 08:49:30 pm »
Е нали за това се говори,че при ретро марс не трябва да се правят операции?
Кажете на жената да знае.
Ако може да изчака няколко месеца.....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Март 02, 2014, 08:53:40 pm »
Доколкото разбирам, става въпрос за раково образуване, а там не може да се чака.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.