Здравей Гост

Венера и не просто Венера

• 7 Отговора
  • 2868 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Венера и не просто Венера
« -: Януари 26, 2014, 05:36:53 pm »
Планетата е една..,но проявлението различно. Аналогийте и ценностите също.
От мунданна гледна точка Венера управлява 2-ри дом Телец и 7-ми дом Везни.
В знака на телеца който се свързва със земята студено и сухо и в знака на везните топло и влажно Венера придобива различни характеристики. Планетата е топла и влажна.

2-ри дом....Финансовите възможности на родения, печеленето и харченето, материалните интереси, желанието за притежаване на имоти, собственото имущество - паричните отношения (работодател, финансови институции, банки и др.), загуби и печалби, личната и духовна свобода. Парите, придобити чрез лични усилия, за какво се употребяват или харчат. Харчене, снабдяване. Вдъхновение, въодушевление, забавленията, любовта.
Други Значения: Материалните интереси на родения. Собственото имущество - движимо или недвижимо. Светът на усещанията, чувствата и жаждата. Помощ и подкрепа от приятелски настроени личности или покровители, или вреди, нанесени от същите тези личности. Щастието в най-общ смисъл, радостите на живота. Предимства и недостатъци чрез спекулации и начинания, чрез игри и облози, приходи от неочаквани и щастливи случаи, предимства, благополучия или беди в живота на удоволствията, забавленията или любовта. Парични изгоди или обедняване чрез децата.
Органи и части на тялото: Шията, тилът, гръклянът, трахеята и хранопроводът.

7-ми дом Спогодби, договори, контракти, бракът на родения, явните му врагове.
Други Значения: Общественият живот на родения, сътрудничеството, груповата работа. Сериозните любовни отношения, интимните и брачните въпроси, разводите. Роднините по линия на брачния партньор; откритите, явните врагове и противници; опозиция и открита критика; граждански съдебни процеси. Съпругът, съпругата, жилищният въпрос, местоживеенето, обстоятелствата в дома; краят (кончината) на родения, погледнато като брачен партньор. Въпросите по съществуването, професията, търговските обстоятелства, социалното и общественото положение, и тяхното влияние върху брачния живот на родения; връзки с дядото и бабата.
Органи и части на тялото: Пикочен мехур, бъбреци, кожа, слабини.

ето защо Венера пречупва своята светлина през призмата на двата знака по различен начин.
Имате ли впечатления и какви?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re: Венера и не просто Венера
« Отговор #1 -: Януари 28, 2014, 11:57:13 am »
>
>
ето защо Венера пречупва своята светлина през
призмата на двата знака по различен начин.
Имате ли впечатления и какви?

Много добре синтезирано...

Би било страхотно ако някой напише и последното...

А именно - Венера в знак на екзалтация...потопена в Риби :blink:

« Отговор #2 -: Януари 29, 2014, 12:51:20 pm »
Въпрос на школа за използване. Защото от друга страна седми дом е и нашата сянка. Другото ни аз, което потъпкваме, за да се наложим успешно в света. Много е писано за това. И за това няма да изпадам тук в подробности за нашата сянка. Но така или иначе на нас ни е по-лесно да си партнираме с някой, с някой с който да отидем на парти, на купон или на кино, заедно с някой да отидем на планина или да влезнем в съюз с някой, който неизменно ще бъде до нас в обкръжението на други хора или личности. Това може да е някой, който и да е, но да бъде заедно с нас, тъй като иначе сами не бихме се осмелили да направим първата крачка. С други думи по-лесно е да отидеш с гаджето си на пазар, отколкото сам да пробваш дънки в магазина. А твоя партньор примерно ще разсейва ситуацията с продавача. Той ще казва това е добре, това става, а това не. Това все ще е човек, който е до нас и с него ни е по-лесно да излезем пред света. Такъв човек замества нашата истинска сянка пред която ни е мъчно да се изправим. Защото в обаратен случай, в обратен случай, ако ние почнем да се идентифицираме пълно с няшата сянка, тогава ще се окажем слаби, по-слаби отколкото сме си мислели или считали. И тогава в действителност може да загубим голямата игра срещу нашите най-яростни конкуренти. Казвам конкуренти именно, защото конкурентите приличат на самите нас. Нашата лична конкуренция е с хора именно с които имаме допирни точки и за това често се полагат едни или други усилия за спечелване със същите позитиви, но с една крачка пред тях. Това, което предлагаме ние и това което и те предлагат и имат нашите лични конкуренти е едно и също. Но от нас зависи да засилим качеството и блясъка на идеите си, за да спечелим над тях. Ала когато се идентифицираме с нашата сянка това не може да стане. Защото падаме долу. И така необходим ни е партньор, който да ни замести. Този партньор и да го има и да го няма, психологически нашата сянка продължава да съществува заедно с нас. Така макар да сме намерили правилния човек, който да е до нашето рамо, ние всъщност сме си най-търпими в собственото ни присъствие. Можем най-лесно сами да си угодим на прищевките и глезотиите за разлика от това да се съобразим с някой друг. И така нашата сянка се проблематизира. Ние хем искаме да печелим над нашите конкуренти да излезем една крачка пред тях, хем може да поискаме да се идентифицираме с нашата сянка, хем може да ни потрябва за целта партньор и хем най-приятно е да си угаждаме на самите себе си собствените глезотии. Това си е противоречие, ос-първи и седми дом. Друг е въпрсът за втори дом под управлението на Телец. Както знаем това са ценностите и идолопоклонничеството. Измяна на нашите ценности, нашата етика и страстта ни да подражаваме на другите, вместо да бъдем самите себе си. За това и Венера в хороскопа може да ни покаже точката на нашите бързи, внезапни възходи и падения. Нещо, което е трухпано и наслагвано по втори и седми дом в един момент ескалира и това се отразява във Венера с която осъзнаваме нашия бърз възход или мрачно падение.

« Отговор #3 -: Януари 29, 2014, 01:04:39 pm »
"Нужен ми е партьор до когото мога да си позволя да бъда слаба,

Защото - да бъда силна мога и сама" - Венера к2/телец

*

astro

• 475
« Отговор #4 -: Януари 29, 2014, 02:30:43 pm »

Точно...И колкото повече минават годините...сякаш по-силно се усеща да бъда силна мога и сама

« Отговор #5 -: Януари 29, 2014, 05:34:22 pm »

Точно...И колкото повече минават годините...сякаш по-силно се усеща да бъда силна мога и сама

Хората казват виж приятелите на един човек, за да разбереш какъв е.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Януари 29, 2014, 05:43:11 pm »

Венера няма отношения към 3-ти и 11-ти дом.
Коментара ми исглежда във въздуха...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #7 -: Януари 29, 2014, 09:18:57 pm »

Венера няма отношения към 3-ти и 11-ти дом.
Коментара ми исглежда във въздуха...

Въздух или не, кой каквото е разбрал. Сигурно влагаш много мислене и прецизност в самия коментар, а не чувстване у казаното.