Здравей Гост

Депресията в натала

• 112 Отговора
  • 16273 Прегледи
Депресията в натала
« -: Януари 27, 2014, 02:58:02 pm »
В друга тема стана на въпрос за депресията и депресивни състояния? Има ли аспекти и планети или особено зависи от нивото на проработването на планетите?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Депресията в натала
« Отговор #1 -: Януари 27, 2014, 03:21:24 pm »
Какво разбираш под депресия? :blink:

Депресията в общия случай е чувство на меланхолия, тъга, отчаяние, безпомощност и унилост, което може да трае от няколко часа до няколко дни. Ако е налице дълготрайно чувство на тъга и отчаяние[1], може да става въпрос за заболяване известно като клинична депресия.

Луна=емоция,психика,подсъзнание..чувство.
Сатурн=меланхолия,тъга.
Плутон=безпомощност,трансформация,подсъзнание,скрито..тайно.

Депресията може да бъде провокирана от различни фактори — биологични, психични и социални (като раждане, загуба на близък човек, развод). Признаците са липса на енергия, липса на апетит, безсъние, апатия и мисли за самоубийство, но също повишена емоционалност, свръхактивност, раздразнителност, безпричинна еуфория.

Биологични=АСЦ
Психични=Луна,Плутон
Социални=Юпитер и Сатурн

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Януари 27, 2014, 03:24:47 pm »
Луна, Меркурий + Сатурн, Плутон, Нептун, Кету.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Януари 27, 2014, 03:27:35 pm »
Много точно и изчерпателно си го написала. Благо даря ти както казваш ти и има мъдрост в тази дума разделена на две!
Ами накратко казано според мен депресията е състояние на жив мъртвец без желание за борба със статуквото в живота!
Преди много време имаше един филм с Антъни Хопкинс и персонажа му бе един учен в Африка. Та той отвори клетката на една маймуна и тя спокойно можеше да излезне от нея. Еми не го направи, защото бе изгубила надежда.
Точно това разбирам, ЖИВ ТРУП!
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Януари 27, 2014, 03:34:42 pm »
И Слънце ...то се свързва със съзнанието. При депресивни състояния съзнанието е замъглено.

Лили, Меркурий по скоро с обсесивно-компулсивното разстройство бих свързала...

Не толкова вода..колкото въздух!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #5 -: Януари 27, 2014, 03:36:44 pm »
Ако може да дадете някакъв аспект и да се коментира..;). Няма ли значение нивото на проработка на планетите?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 27, 2014, 03:40:43 pm »

При какви аспекти, прогресии и дирекции към Меркурий?

Забелязах, че и периодите/транзитите на Кету много трудно се изживяват, не всеки има силата да ги посрещне.  :blink:

До обсесивно-компулсивно разстройство още не съм го докарала  ;D, но би ли споделила какво означава изместване на събирателната точка, какво е усещането?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7 -: Януари 27, 2014, 03:51:56 pm »
Аз за себе си мога да говоря. Луна - Плутон е много коварен аспект. Сатурн - Слънце също с участие на квадратиран Нептун в Тао. Но може би огнен тригон ме спасява от подобни състояния, че не им се давам особено.  ;)
Но, всеки си има тежки моменти. Както и ти, Нерил.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #8 -: Януари 27, 2014, 03:54:23 pm »
Аз за себе си мога да говоря. Луна - Плутон е много коварен аспект. Сатурн - Слънце също с участие на квадратиран Нептун в Тао. Но може би огнен тригон ме спасява от подобни състояния, че не им се давам особено.  ;)
Но, всеки си има тежки моменти. Както и ти, Нерил.
Естествено, че съм имал, но не обичам да говоря за тях и не е перманентното ми състояние това.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Януари 27, 2014, 03:54:46 pm »
Ако може да дадете някакъв аспект и да се коментира..;). Няма ли значение нивото на проработка на планетите?

Качи си и тук картата...Искам да ти кажа нещо.... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Януари 27, 2014, 03:55:34 pm »
За мен да изпаднеш в дълбока депресия означава тотална незаинтересованост от всичко, което се случва в обкръжението ти. Щом още има неща, които провокират у мен реакция, дори и негативна, значи още не съм изгубила способността си да чувствам, да разсъждавам, да правя оценка на хората и ситуациите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #11 -: Януари 27, 2014, 04:01:51 pm »
Според мен депресията е да изгубиш не само желание, но и надежда да промениш сам нещата, които ти пречат да бъдеш щастлив.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Януари 27, 2014, 04:05:13 pm »

При какви аспекти, прогресии и дирекции към Меркурий?

Забелязах, че и периодите/транзитите на Кету много трудно се изживяват, не всеки има силата да ги посрещне. :blink:

До обсесивно-компулсивно разстройство още не съм го докарала  ;D, но би ли споделила какво означава изместване на събирателната точка, какво е усещането?

Не мисля..,че Кету и Раху следва да се разглеждат поотделно. Все пак едното е глава,а другото опашка! Едно цяло са. /По индиската система знаеш,че преминах през Махадаша-Раху и антардаша Кету.
И никога само Кету или само Раху имаха "вина"...Работеха в синхрон. Но...това не ми донесе депресии,а воля и битки./
Наред с това,Кету е познатото...,а Раху-непознатото.
Онова,което познаваме..с което имаме опит и преживяване по-скоро ни носи сигурност именно от гледна точка на познатото.
Непознатото е другата страна на монетата , Страховете пораждат тревога , а страха е породен именно от онова,което не познаваме.
В този смисъл движението на нодалната ос винаги аспектира ....Какво искам да кажа с това/май малко трудно биха ме разбрали ;) ;D/...Например имаме транзит на Плутон в козирог ,който е в секстил с Юлв в скорпион.Значи СЛВ е в телец и Плутон аспектира с тригон. С две думи баланс м/у двете!

За събирателната точка -друга тема... ;)

« Отговор #13 -: Януари 27, 2014, 04:05:42 pm »

Качи си и тук картата...Искам да ти кажа нещо.... :blink:

« Отговор #14 -: Януари 27, 2014, 04:07:58 pm »
Тодор Живков беше измислил решение за дребните престъпници - тухларните. А според мен депресарията може да е едно добро начало за дребни престъпления, а в последствие и големи такива

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Януари 27, 2014, 04:08:15 pm »
Но...това не ми донесе депресии,а воля и битки./

Имам ли желание някого да размажа (съвсем заслужено), за мен това е сигнал, че започвам да излизам от депресията.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #16 -: Януари 27, 2014, 04:10:51 pm »
Но...това не ми донесе депресии,а воля и битки./

Имам ли желание някого да размажа (съвсем заслужено), за мен това е сигнал, че започвам да излизам от депресията.  ;D
Ами заслужено или не...има решение...тухларните..;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Януари 27, 2014, 04:12:33 pm »

Какво...?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #18 -: Януари 27, 2014, 04:13:38 pm »
Тежък аспект на Слънце (живец) със Сатурн (апатия) или Нептун. Сигурно и Луната има роля.

« Отговор #19 -: Януари 27, 2014, 04:14:23 pm »

Какво...?
Ами преди дребните крадци са ги карали в тухларни- да пекат тухли. Зимата времето е както навън, а лятото също...;) И така...нека не спамиме темата.
Но депресарията може ли да се види в наталната карта на България?