Здравей Гост

Депресията в натала

• 112 Отговора
  • 16223 Прегледи
Re: Депресията в натала
« Отговор #100 -: Февруари 05, 2014, 11:43:59 am »
На астрологична тема. Някой гледал ли е картата на Иън Торп? Вчера е приет в болница заради депресия.

http://www.astro.com/astro-databank/Thorpe,_Ian

На пръв поглед не е типичната депресарска карта. Луната е в последния градус на знака и има квадратура с Уран, което може да е индикатор за внезапни смени на настроението, нервност, избухливост, емоционална нестабилност. Прави ми впечатление, че всички планети са в горната половина на картата, но са заключени между нодалната ос. Това положение във ведическата астрология носи името Каласапра йога. Някои астролози я считат за особено неблагоприятна (особено тези, които плашат клиентите си с икономическа цел), други не ѝ отдават такова голямо значение.

В индийската карта Кету попада в 1-вия дом, който получава аспект от екзалтиран Сатурн. У1 е Юпитер, попадащ в един знак със Сатурн. Луната е накшатра Магха (управлявана от Кету) и получава аспект само от Кету (ако приемем, че Кету "хвърля" същите аспекти като Раху). Значи първият дом е под влияние на Кету и Сатурн, а Луната - на Кету. Комбинацията Кету/Сатурн може да действа като изолация, затваряне в себе си, евентуално депресия. Влиянието на Кету върху Луната казват, че може да се изяви като емоционална нестабилност, зависимост от алкохол и опиати. В индийската карта има и тронов Марс в 12-ти дом, аспектиращ 7-ми, където се намира Раху. Тази комбинация пък може да се изяви като силна конфликтност (нетърпимост) във взаимоотношенията. Слънцето е 10-ти дом най-силната планета по шадбала, почти два пъти по-силна от повечето от останалите планети. По аштакаварга първият дом е с 6 пункта по-слаб от 7-мия. Дали не е от хората, които не умеят да прекарват дълго време насаме, имат постоянна нужда от положителната оценка и признанието на околните, но не могат да поддържат балансирани отношения с другите и затова се озовават в болезнена изолация?

Между другото по индийските даши е в период на Луна/Марс.
« Последна редакция: Февруари 05, 2014, 11:56:24 am от Mirabella »

« Отговор #101 -: Февруари 05, 2014, 02:21:38 pm »
Щото се държиш баш като дива, Нериле. Правиш драма от един бял косъм. Сигурно не е само един, да знаеш. И какво толкова, не се умира от това. И после да не пропуснеш да се изфукаш за корекома за пореден път. Какво ли не правят хората, за да привлекат внимание. ;D Ми не, не го разбирам, защото не ми се налага да полагам такива усилия, за да привлека публика. Драмите не са в мой стил.

Като ми излезе първата пъпка през пубертета, не съм правила драми. Добре си спомням.
Не го правя на драма, но винаги съм свиквал да имам добър външен вид. Ами принципно косата ми е гъста, леко начупена. какво странно има в това, да се вглеждам във външният ми вид?Мисля е редно?
А колкото до корекома, как очакваш да ти отговоря, след това което си писала?
Все едно, някоя от вас да се оплаква от нещо( а повярвай ми) чел съм какви ли не хорарни въпроси, от сорта обича ме не ме обича...Но аз никога не съм се ебавал, а най малкото желая да привличам внимание...:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Февруари 05, 2014, 02:25:22 pm »
Нериле, един бял косъм все някак ще го замаскираш, няма да те гледат под лупа хората.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #103 -: Февруари 05, 2014, 02:27:10 pm »
Нериле, един бял косъм все някак ще го замаскираш, няма да те гледат под лупа хората.  ;D
Лил, то от малкото се почва...хахахха
Само не разбрах, какво ми се нахвърлиха?
Мисля, ме разбираш, че е нормално да ми е странно необичайно неприятно...Както и да е..
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #104 -: Февруари 05, 2014, 02:29:22 pm »
Мисля, ме разбираш, че е нормално да ми е странно необичайно неприятно...Както и да е..

Абе този един бял косъм ти е, за да не те хващат уроки :) нали все нещо трябва да има - нека да е той де - поне не се вижда от самолет :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Февруари 05, 2014, 02:32:50 pm »

Дедо ти Сатурн се обажда, Нериле, идва старостта... ще увехнеш като нежно цвете на течение :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #106 -: Февруари 05, 2014, 02:34:46 pm »

Абе този един бял косъм ти е, за да не те хващат уроки :) нали все нещо трябва да има - нека да е той де - поне не се вижда от самолет :)
Така си е..:)

Дедо ти Сатурн се обажда, Нериле, идва старостта... ще увехнеш като нежно цвете на течение :))
Увяхват цветята, Лъвовете стареят и изглеждат по достолепни..:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Февруари 05, 2014, 02:35:52 pm »
Да ти имам повода за депресия  ;D, има къде по-съществени неща.

По-добре един бял косъм, отколкото плешива достолепна лъвска глава.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #108 -: Февруари 05, 2014, 02:37:52 pm »
Да ти имам повода за депресия  ;D, има къде по-съществени неща.
естествено, само казвам мен какво Би и в момента ме депресира.
А другото "съществено" се решава...с помоща на Сатурн( съдбата) или Юпитер( късмета) нека така да го обобщя...по Плутонката май е най тегаво..:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #109 -: Февруари 05, 2014, 02:39:14 pm »
Точно така - ще се депресираш като спреш да го вдигаш, а като ти чета план-графика, поне такива оплаквания да не чакаме от теб в скоро време.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #110 -: Февруари 05, 2014, 02:39:54 pm »
Точно така - ще се депресираш като спреш да го вдигаш, а като ти чета план-графика, поне такива оплаквания да не чакаме от теб в скоро време.  ;D
АМИН ДАЙ БОЖЕ....ОТ ТВОЙТЕ УСТА В БОЖИТЕ УШИ

*

Lillie

• 30532
« Отговор #111 -: Февруари 05, 2014, 02:41:55 pm »
От моите уста минава направо в Акаша - намисли си желание.  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #112 -: Февруари 05, 2014, 02:43:49 pm »
От моите уста минава направо в Акаша - намисли си желание.  :rolf:
Да съм жив и богат, докато съм здрав!