Здравей Гост

Парите в наталната карта и движението им,чрез прогресии и дирекции

• 127 Отговора
  • 25716 Прегледи
Аз също не мога да се оплача, въпреки че нямам толкова добри показатели като Лили.

Парс Фортуна ми е в съвпад с Лилит до Сатурна в 11 Дева и в точна опозиция на Слънцето ми  ;D Колкото и да се мъча, богата няма да бъда.
Иначе си имам Уран и Нептун (упр. на Слънцето) във втори дом, оста 2-8 ми е Скорпион - Телец. Венера ми е Уна АЦ, а Плутон срещу Луната. Ама Марс им съвпада с Юпитер, който пък е почти на трон в Дева (взаимна рецепция с Меркурий).

Е, благодарна съм единствено на Уран във втори  ;D

Тя също е свързана с парите...според съвременната астрология. ;)

п.п. А имаш ли усещането , че парите са власт или просто вярваш..,че с тях можеш да постигнеш всичко?

Свързана е, как да не е! Всичко е на психологическа основа, в подсъзнанието. Целия свят ми е крив, ако нямам пари, дори и ако на следващия ден знам, че ще получа огромна сума, пак така. Влизам в безизходица. Иначе, да, спокойна съм, като имам пари, но чак власт - не.

Но, да си призная, не мога да се оплача, грехота ще е.

Оста на притежанията 2-8ми Скорпион/Телец...Обърната с Мунданната  ;D...Ще ме простиш,ама не ми се вярва да не ги свързваш с властта... ;D

Аз свързвам парите с власт и само с власт!
Защото когато те шумолят властта мълчи! ;D
Според мен парите НЕ СА ЗА ВСЕКИ!!!Те са енергия, която ако не знаеш как и не носиш в себе си може да стане лошо за самият теб. И да when money talks,silance is evereywhere...
Но като не знаеш, на кого и как да ги дадеш и разходваш си е страшно!
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Yaya

• 2265
Марая, свързвам ги единствено с НЕЗАВИСИМОСТТА.
Както е модерно да се казва - за мен властта не е самоцел  :25:

Не издевателствам с тях, но ме карат да се чувствам спокойна и независеща от никой, или поне зависеща според желанията ми.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

Марая, свързвам ги единствено с НЕЗАВИСИМОСТТА.
Както е модерно да се казва - за мен властта не е самоцел  :25:

Не издевателствам с тях, но ме карат да се чувствам спокойна и независеща от никой, или поне зависеща според желанията ми.
A не си ли зависима от работата от където ги заработваш?
Не възприемай, че се заяждам, но само като чуя думата независимост ми се драйфа...Няма такова животно в природата, като пълна независимост!

*

Lillie

• 30532
Както казват, Господ дава на идиота власт/пари и му взема акъла.
И аз съм на мнение, че парите – говорим за много пари – не са енергия, с която би се справил всеки. И не само защото няма да знае как да ги употреби, а защото имането е голямо изпитание и отговорност, твърде много са случаите на злоупотреби, парите покваряват. Човек  е склонен да се самозабравя. А има редица примери на хора, които без парите си не биха стрували нищо – кръгли нули.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

И аз съм на мнение, че парите – говорим за много пари – не са енергия, с която би се справил всеки. И не само защото няма да знае как да ги употреби, а защото имането е голямо изпитание и отговорност, твърде много са случаите на злоупотреби, парите покваряват. Човек  е склонен да се самозабравя. А има редица примери на хора, които без парите си не биха стрували нищо – кръгли нули.
Много точно ме допълни. Мерси!

*

Lillie

• 30532
Парите дават относителна свобода и относителна независимост. На всеки е ясно, че сме зависими от хората и източниците, чрез които печелим парите си. Но да речем, за човек, който е без работа и без други източници на доход, парите биха били именно това – да бъде малко по-независим, а не да преживява с чужди подаяния. Бягам от всякаква форма на финансова зависимост и задлъжнялост като дявол от тамян!

Нериле, аз уважавам хората, които знаят и умеят да правят пари – и да ги направят, стартирайки от нулата, и да умножат нещо придобито по наследство. Но има и редица случаи, когато някой просто има късмета да се роди в богато семейство и получава всичко на тепсия. И ако няма подходящи дадености и характер, има вероятност да пропилее или да злоупотреби с придобития наготово ресурс, за който не е положил никакви усилия. Или просто ще паразитира. Лесни пари лесно се харчат и не се ценят, те стават оръдие за злоупотреби.

Да не говорим за това, че с очите си съм виждала много жалки примери – как човек, който е бил беден, след една положителна възможност успява малко да замогне и в резултат на това се променя до неузнаваемост, губи човешкия си облик, става надменен и зъл. Парите покваряват, ако нямаш силата да се справиш с енергията на притежанието. Няма значение дали си беден боклук или богат боклук – важното е, че си такъв, изгубил си човещина.

« Последна редакция: Януари 30, 2014, 01:08:16 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Аз бих казал обобщил по скоро, важно е от момента на раждане къде си в " хранителната верига" и през съзнателният живот, КАК и ДО КЪДЕ ще стигнеш...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Парите дават много свобода...Абсолютно съм съм съгласна с поста на Лили в частта 

Така е...но те не са отразени и в картата на всеки...
Но не съм съгласна с това посочено в синичко...,защото смятам,че за да направиш много трябва да имаш достатъчно потенциал. Без него няма как да се случи....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Но не съм съгласна с това посочено в синичко...,защото смятам,че за да направиш много трябва да имаш достатъчно потенциал. Без него няма как да се случи....

По-горе съм уточнила, че има и много богати наследници, които не са направили нищо, за да имат този ресурс. Но може да имат заслуги от минал живот.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

По-горе съм уточнила, че има и много богати наследници, които не са направили нищо, за да имат този ресурс. Но може да имат заслуги от минал живот.  ;)

Абсолютно съгласна и в този смисъл ДА!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

В този смисъл ли намесваме Фортуна...т.е. Тя ли показва как ще си изиграем картите :)

*

Lillie

• 30532
То и да правиш пари чрез далавери и нелегален бизнес също е умение. По тази логика и такъв човек заслужава уважение за способностите, които притежава.

Мисълта ми беше за паразитите, които никога не правят нищо. Получават наготово пари, но нито успяват да ги задържат, нито да ги умножат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
Нерил, не отричам, но аз харесвам работата си и да работя. Мога обаче да избирам кой да ми плаща.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

Марая, Лил в корпоративните финанси има една формула за времева стойност на парите или т.нар. парите днес струват повече от колкото утре..;)
Няма как с лежане и минали инкарнации ли са инжекции ли са да стане...
Аз лично уважавам хората, които знаят КАК да изкарват и КАК да задържат кинтажа при тях във времеви хоризонт, над 10 години като долна граница например!
Сатурн, защо не го броите във 2ри или 8ми дом. От биографиите на известни милионери и наталите който съм гледал, не че разбирам колкото вас, но родителите на тези хора задължително са имали такъв Сатурн по оста 2-8..мисля той е основата!
Например ДЖ.ПИ. Морган Баща...Майер Ротшилт...
Нерил, не отричам, но аз харесвам работата си и да работя. Мога обаче да избирам кой да ми плаща.
Не ми е идеята, къде или за кой или как работиш, а че няма такова животно, като свобода...
в пълният смисъл на думата

*

Bella

• *
  • 105

Въпросът е, че в стремежа си да постигнеш независимост като печелиш достатъчно пари, може до такава степен да запълниш времето си с ангажименти, че да не намериш кога да си свободен и независим. Въпреки, че можеш да избираш кой да ти плаща, ти вече си избрал да работиш.

*

Lillie

• 30532
Марая, Лил в корпоративните финанси има една формула за времева стойност на парите или т.нар. парите днес струват повече от колкото утре..;)

Да, навремето в икономическия учехме за т.нар. бъдеща стойност на парите. Но с това, което казваш, не съм особено запозната. Иначе има логика - днес ако ти трябват спешно сто лева и няма откъде да ги набавиш, а от наличието им зависи нещо важно, то тия сто лева за теб ще са по-важни от хиляда или повече лева утре, когато вече нямаш тази нужда и не си в такива обстоятелства.

Цитат

Това беше ирония от моя страна, ако не си се досетил.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Да, навремето в икономическия учехме за т.нар. бъдеща стойност на парите. Но с това, което казваш, не съм особено запозната. Иначе има логика - днес ако ти трябват спешно сто лева и няма откъде да ги набавиш, а от наличието им зависи нещо важно, то тия сто лева за теб ще са по-важни от хиляда или повече лева утре, когато вече нямаш тази нужда и не си в такива обстоятелства.

Цитат

Това беше ирония от моя страна, ако не си се досетил.  ;D
Мноо ясно, че съм се усетил, ама нали знаеш, че като чуя за инкарнации и тн шитни полУдевам...защото темата е хубава, а да се почне да се даде наклон...Я сега да видя къф съм бил в предишен живот и дали ми се дават кинти за тва си е пълна тъпня.
Лил, според теб това за Сатурн във 2ри дом има ли логика?

*

Lillie

• 30532

В този смисъл ли намесваме Фортуна...т.е. Тя ли показва как ще си изиграем картите :)

Точката на парите или Локус Фортуна?

Според теб по тези точки как можем да разберем какви са начините, по които човек ще си изиграе картите?

По-горе Нерил казва да видим в хороскопа къде сме в хранителната верига... Според вас в тази връзка какво се гледа в хороскопа? В началото на темата Марая е предоставила доста изчерпателна информация, почерпена от антични астролози.

Но ми се чини, че освен изброените фактори, които имат връзка с парите като субстанция, би трябвало да се разгледат и други с оглед на мястото ни "под слънцето" - търсим указания за статус и социално положение - парите са само негова производна в повечето случаи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Bella

• *
  • 105
Сатурн във 2-ри дом дава голяма пестеливост, страх от обедняване (според моите наблюдения), а парите като енергия, трябва да се движат. При тях са в застой. Тези хора никога не се чувстват богати, независимо колко имат, а богатството все пак е и въпрос на усещане.