Здравей Гост

Парите в наталната карта и движението им,чрез прогресии и дирекции

• 127 Отговора
  • 25694 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Плутон е в 12-ти дом Везни, в широк съвпад със СЛВ, опозиция Луна и Меркурий,  тригон Венера, секстил Марс.

Ето ти отговора и според модерната школа...

Анализ... Разбор, разглеждане, проучване.

Благодаря, Марая!

Очевидно си има астрологични обяснения за всичко в даден натал, дали по древните или модерните, все има указания.

Друг е въпросът, че аз не мога да ги разчитам правилно :blink:

Марс не се свързва с политиката нито при класиците нито при модернистиците.
При първите е Слънцето..,при вторите е Плутон.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Енергията на човек,волята за живот..,за по-добър живот..,за по-по-добър живот.

Желание за добър стандарт на живот може и да не липсва, но няма желание сами да се борят за това и да полагат усилия.

Марс...Много е важен според мен...и в мъжки и в женски карти. Желания -Венера и Луна...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

carmen

• *
  • 188
Нептун във втори би могъл да ти покаже възможност да печелиш от сделки с течности,нефт...
Понякога парите изтичат от ръцете ти като вода..,но ти винаги имаш нещо скрито настрана..за което никой друг освен теб не знае...
О това последното поне при мен е точно така с Нептун на К2..

Плутон е в 12-ти дом Везни, в широк съвпад със СЛВ, опозиция Луна и Меркурий,  тригон Венера, секстил Марс.

Благодаря, Марая!

Очевидно си има астрологични обяснения за всичко в даден натал, дали по древните или модерните, все има указания.

Нали има архетип на воин Марс, свързан е с конфликтни ситуации, военни, насилие, все продукт на дадени политически решения.
Да, ако приемем Слънцето като сигнификатор според древните, пак се получва връзката, защото Слънцето ми е диспозитор на Марс, в натала са в квадрат.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Марая

• 28287

Благодаря, Марая!

Нали има архетип на воин Марс, свързан е с конфликтни ситуации, военни, насилие, все продукт на дадени политически решения.
Да, ако приемем Слънцето като сигнификатор според древните, пак се получва връзката, защото Слънцето ми е диспозитор на Марс, в натала са в квадрат.

Имаш ли нещо против да си сложиш картата?! ;) :blink:

Не говоря само за древните...Опитвам се да го обясня чрез принципите на модерната астрология.

А според древните...Меркурий е препредаване ..Марс е проявление... движение. Да...чрез политика също...Но пак да се повторя ,чрез другата страна на съвременната ми е интересно.
Ти говориш за политически анализатор...Аз бих свързала това със земен Меркурий, който следва да систематизира и предаде информаццията , добре аспектиран Юпитерза по-широк поглед... връзка със Слънцето и няма как да не присъства любезната намеса на Плутон.
« Последна редакция: Януари 30, 2014, 04:15:51 pm от Марая »

Ако следвате логиката на древните, забравете за Уран, Нептун и Плутон.
Оставам с впечатление че има доста карти на съфорумци, в които тези планети се намират във втори дом или управляват 2-ри.

При мен У на 2-ри би трябвало да е Плутон, но всъщност се явява Марс. Вътре във втори е Нептун, но всъщност го изтривам и оставам с празен 2-ри. Или се следват само интерпретациите на модерните, или на древните.

А пък възприятието за "имане" на пари или липсата на такива е много субективно и определено от куп фактори.

Изобщо не пречи да разгледаме картата и според класиците и според модрната школа.
Резултатите са едни и същи,ако следваме принципите на школите... :blink:

Абе не е точно така. Аз имам Сатурн във II дом, У2 според класиците е Марс, иначе Плутон. Ако смятам с Плутон, се получава точка — някаква. Ако смятам с Марс, Pars substantiae попада точно върху Сатурн. Много по-значимо, струва ми се.

Преди да прочета цялата темичка, да задам въпрос за Фортуна :) Родена съм в 00,12 някъде - в този случай коя формула да използвам? Питам, защото като чета книжките на Мартин Шулман, и в двете положения има по нещо за мен и не мога да преценя с точност. Единия път е в 9. (в точен съвпад с Хирон и на 2 гр от Сатурн), а в другия случай е в 5. дом (в точен съвпад с ЮЛВ и на 2 гр от Нептун) - и в двата случай съм някакси прецакана, ама ... поне да си знам къзе точно .... или може би и двата варианта да си гледам?

*

Марая

• 28287
Преди да прочета цялата темичка, да задам въпрос за Фортуна :) Родена съм в 00,12 някъде - в този случай коя формула да използвам? Питам, защото като чета книжките на Мартин Шулман, и в двете положения има по нещо за мен и не мога да преценя с точност. Единия път е в 9. (в точен съвпад с Хирон и на 2 гр от Сатурн), а в другия случай е в 5. дом (в точен съвпад с ЮЛВ и на 2 гр от Нептун) - и в двата случай съм някакси прецакана, ама ... поне да си знам къзе точно .... или може би и двата варианта да си гледам?

Нощно раждане...

Аз да ви кажа, нацяло се обърках вече :o Прикачам радикса, за по-голяма яснота.

Теоретично разглеждам и анализирам етнически конфликти и сепаратизъм. Но като цяло през годините имам повече практико-приложни умения в дадената област. Не съм присъствала на де-факто сепарацията на общности в дадена страна, нито по време на военни действия (по Марс), но съм изследвала две държави с такъв проблем и съответно фактически съм прекарала по няколко години във всяка, или в дипломатическа мисия, или в международна организация (това по Юпитер?).

Защо така все Марс ми се върти като сигнификатор на пари в натала, Меркурий и Юпитер донякъде, но Нептун във 2-ри и Плутон като модерен У2, нещо не мога да ги наместя.
« Последна редакция: Януари 30, 2014, 05:27:57 pm от MayFlower »
For you!

Нощно раждане...

Благодаря :)
« Последна редакция: Януари 30, 2014, 07:12:11 pm от Happy58 »

*

Марая

• 28287

Теоретично разглеждам и анализирам етнически конфликти и сепаратизъм. Но като цяло през годините имам повече практико-приложни умения в дадената област. Не съм присъствала на де-факто сепарацията на общности в дадена страна, нито по време на военни действия (по Марс), но съм изследвала две държави с такъв проблем и съответно фактически съм прекарала по няколко години във всяка, или в дипломатическа мисия, или в международна организация (това по Юпитер?).

Защо така все Марс ми се върти като сигнификатор на пари в натала, Меркурий и Юпитер донякъде, но Нептун във 2-ри и Плутон като модерен У2, нещо не мога да ги наместя.

Марс има отношение към парите ти..защото е в дом свързан с кариерата...и работата ти.С работата се свързва 6-ти дом ,2-ри дом и 10-ти дом.На К6 е овен Управителя Марс е в 10-ти. Ето това е работата свързана с политиката. На К2 е скорпион .Упр.Плутон е в 12-ти дом...За да анализираш ползваш и секретни сведения...

Марс има отношение към парите ти..защото е в дом свързан с кариерата...и работата ти.С работата се свързва 6-ти дом ,2-ри дом и 10-ти дом.На К6 е овен Управителя Марс е в 10-ти. Ето това е работата свързана с политиката. На К2 е скорпион .Упр.Плутон е в 12-ти дом...За да анализираш ползваш и секретни сведения...

Голямо благодаря, Марая :58:

For you!

Марая, благодаря за усилието, което полагаш, за да ни дадеш тези информации. Но .... то това трябва и да се практикува някакси :) ... много сложно ... :) по едното хубаво, по другото лошо .... :)

И все пак, благодаря :)

*

Марая

• 28287
Марая, благодаря за усилието, което полагаш, за да ни дадеш тези информации. Но .... то това трябва и да се практикува някакси :) ... много сложно ... :) по едното хубаво, по другото лошо .... :)

И все пак, благодаря :)

Няма хубаво и лошо..Има уроци,които трябва да научим..щом сме тук. ;)

*

Milkyway

• 3770
Парс Фортуна ми е в съвпад с плутон в 3ти дом.
Ще забогатея ли? ;D

*

neo

• *
  • 72
Как ще коментирате това?
http://www.youtube.com/watch?v=HG2indivMeo

Тоя е индиец и доколкото разбрах се занимавам с ведическа астрология.

*

Milkyway

• 3770
Как ще коментирате това?
http://www.youtube.com/watch?v=HG2indivMeo

Тоя е индиец и доколкото разбрах се занимавам с ведическа астрология.
Аз съм със сатурн в 11ти :blink:
Знам го този индиец,симпатяга е :rolleyes:

*

ib

• *
  • 182
ами уран във втори  :-[
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

elfidka

• 3129
Народе, ами моята фортуна е в Стрелец 4 дом на 3 градуса от Нептун
Ама нещо парите ги няма напоследък...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

mail

• *
  • 233
Марая, Лил в корпоративните финанси има една формула за времева стойност на парите или т.нар. парите днес струват повече от колкото утре..;)

Точно обратното е ...
А относно темата аз мисля че е много важно да знаеш.как да си управляваш парите...познавам на мойта възраст ( на 23 съм)  доста софийски мамини синчета или момичета и мнението ми за тях е че не струват и на повечето IQ им е като на шимпанзетата.направо ме учудва общата им култура...и ми е много интересно тези хора след 10 години какви ще са :)

Мойта П.Ф.е 29 градус на близнаци в 6 дом в опозиция с меркурий и пулоквадрат с Юпитер ...  :( но пък си имам други хубави аспекти които се надявам да надделеят и 2 та управителя на 2 са ми в 12 така че ше има тайни пари...на 8 ми е слънцето което има само хубави аспекти съвпад венера и тригон юпитер...
« Последна редакция: Януари 30, 2014, 10:29:58 pm от mail »
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca: