Здравей Гост

Парите в наталната карта и движението им,чрез прогресии и дирекции

• 127 Отговора
  • 25674 Прегледи
*

neo

• *
  • 72
Как ще коментирате това?
http://www.youtube.com/watch?v=HG2indivMeo

Тоя е индиец и доколкото разбрах се занимавам с ведическа астрология.
Аз съм със сатурн в 11ти :blink:
Знам го този индиец,симпатяга е :rolleyes:

Да, забавен е. Аз затова се загледах, и разбрах че много цени 11 дом. Според него там трябвало да се гледа за това което ще получиш със собствени усилия. Там са демек self-made милионерите :). Та и аз съм със Сатурн и няколко други там и наострих уши :Р.

*

neo

• *
  • 72
Марая, Лил в корпоративните финанси има една формула за времева стойност на парите или т.нар. парите днес струват повече от колкото утре..;)

Зависи. За хартиени пари - да, защото са реално кредит. Кредита трябва да се върти непрекъснато защото постоянно губи стойност. Истинските пари (както оригинално са ги създали) са да запазват стойност. Тъй че принципно са неутрални. Има ситуации в които са положителни - в някакъв вид дефлация. Лична или глобална :).

Как ще коментирате това?

Да, забавен е. Аз затова се загледах, и разбрах че много цени 11 дом. Според него там трябвало да се гледа за това което ще получиш със собствени усилия. Там са демек self-made милионерите :). Та и аз съм със Сатурн и няколко други там и наострих уши :Р.

Как така "със собствени усилия"? Та нали той е след 10. - дома на кариерата (работата извън нас), институции, държава и т.н. Може да сочи собствени пари, които може би се използват по виден начин. Self-made милионите би трябвало да идват от характеристиката на втори дом - собствени таланти и усилия.

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
Първо да благодаря на Марая за обстойната информация, която ни е предоставила по темата за парите.
При мен положението е следното. Парс Фортуна в съвпад с К2 в Рак. Овнешка Луна в 11 дом в огнен тригон с Марс. Малко наготово ми идват парите, което не ми харесва. Достатъчно амбициозна съм да си ги изкарвам и сама, но явно в този живот не ми е това предназначението (СЛВ в 4 дом).

Първо да благодаря на Марая за обстойната информация, която ни е предоставила по темата за парите.
При мен положението е следното. Парс Фортуна в съвпад с К2 в Рак. Овнешка Луна в 11 дом в огнен тригон с Марс. Малко наготово ми идват парите, което не ми харесва. Достатъчно амбициозна съм да си ги изкарвам и сама, но явно в този живот не ми е това предназначението (СЛВ в 4 дом).
Блазе ти!  :P
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
Да ти кажа, предпочитам да ми беше лесно в други области, ама съдба. Все пак аз си приемам Парс Фортуната в 1 дом, макар и на 0.45 градус, защото не мисля, че парите са това, което би ме правило щастлива в този живот, а по-скоро личностното ми и духовно развитие  :blink:

*

neo

• *
  • 72
Как ще коментирате това?

Как така "със собствени усилия"? Та нали той е след 10. - дома на кариерата (работата извън нас), институции, държава и т.н. Може да сочи собствени пари, които може би се използват по виден начин. Self-made милионите би трябвало да идват от характеристиката на втори дом - собствени таланти и усилия.

Това че работиш, не значи че правиш кой знае какви пари. Кариера и пари за него са различни области, и има доста резон в това. Втори дом за него са неща които поначало притежаваш. Не са които придобиваш.

Как ще коментирате това?

Това че работиш, не значи че правиш кой знае какви пари. Кариера и пари за него са различни области, и има доста резон в това. Втори дом за него са неща които поначало притежаваш. Не са които придобиваш.

сега ще го видим по картите на писателите, в другата темичка - те нали са милионери от положени собствени усилия :)

Темата ми хареса,но и ме отчая.Парс ъф Фортун-неаспектиран,У2 наранен и изгорен.У2 бяга от У1.У1 го приближава в апликиращ съвпад,това значи,че цял живот ще се бъхтам и ще гоня парите,а те ще бягат от мен  :(
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

Тези клипчета с индиеца за Сидералната карта ли се отнасят/индийската/?-сигурно,ама пак да питам...
Значи построявам си картата по сидерал и проверявам теoрията на индиеца...

Как е - има ли попадения...дайте отзиви за него...
Мисля,че 11 дом наистина е важен за парите,които печелим...не бях се замисляла до сега!
« Последна редакция: Февруари 01, 2014, 10:05:23 pm от venera1978 »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Тези клипчета с индиеца за Сидералната карта ли се отнасят/индийската/?-сигурно,ама пак да питам...
Значи построявам си картата по сидерал и проверявам терията на индиеца...?
Как е - има ли попадения...дайте отзиви за него...
Мисля,че 11 дом наистина е важен за парите,които печелим...не бях се замисляла до сега!

Всеки дом е важен..и всеки може да бъде свързан с парите...И като производен....

http://www.astroseer.net/forum/index.php/topic,2460.msg22581.html#new

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

toroni

• **
  • 561
Имам 2 ри дом инсептиран в Рак и съответно инсеприран 8 ми в Козирог.Управителите Луна и Сатурн са в квадратура. Във 2 ри дом са Марс(падение) и Меркурий, 8 ми дом е празен .Парс Фортуна е в 11 дом   в Овен и в момента е в съвпад с прогр.МЦ, корто не знам какво би следвало да означава.
Цял живот съм си изкарвала сама парите,всичко което съм ,съм го постигнала със собствени усилия.Никога не съм имала чувството, че мога да седна и да престана поне за малко да мисля как да изкарвам пари - имам панически страх от мизерия. Имала съм и спадове, но в крайна сметка подържам ниво, с което да живея сравнително добре.  :blink:
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Имам 2 ри дом инсептиран в Рак и съответно инсеприран 8 ми в Козирог.Управителите Луна и Сатурн са в квадратура. Във 2 ри дом са Марс(падение) и Меркурий, 8 ми дом е празен .Парс Фортуна е в 11 дом   в Овен и в момента е в съвпад с прогр.МЦ, корто не знам какво би следвало да означава.
Цял живот съм си изкарвала сама парите,всичко което съм ,съм го постигнала със собствени усилия.Никога не съм имала чувството, че мога да седна и да престана поне за малко да мисля как да изкарвам пари - имам панически страх от мизерия. Имала съм и спадове, но в крайна сметка подържам ниво, с което да живея сравнително добре.  :blink:

Добър период и късмет в социума ..респективно и в дома..,чрез подкрепата на групи,организации и приятели. Иска се активност от теб...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

toroni

• **
  • 561

Добър период и късмет в социума ..респективно и в дома..,чрез подкрепата на групи,организации и приятели. Иска се активност от теб...

Мисля тази година след лятото най-накрая да си потърся работа в чужбина :blink:
Благодаря Марая  ;)

*

toroni

• **
  • 561
При съпруга ми нещата са много интересни по отношение на парите - редуват се периоди на големи финансови сътресения с големи върхове.
2ри дом в Дева с Плутон,Уран и Марс вътре ,8 ми дом в Риби с Парс Фортуна,Хирон и Луна там.
Управителите Мерк. и Нептун са в съвпад в 4 ти дом (той работи в къщи и е немислимо някой друг да му е началник).
Сътресенията  според мен идват от следните опозиции:
Парс Фортуна и Плутон (и двете в критични градуси)
Луна и съвпадналите Марс и Уран  :blink:

*

neo

• *
  • 72
От индиеца за втори дом с южен лунен възел

http://www.youtube.com/watch?v=8f4Lepxsgj8

Лунните възли били доста важни във ведическата астрология, тъй като са кармични. А индийците естествено доста повече вярват в тези неща от западняците. Другото интересно е, че те не отделяли особено внимание на космически тела които не могат да се видят с просто око. Явно там е доста въпрос на традиции, но в кои традиции има нещо вярно, и кои просто се спазват сляпо...

*

Vanila

• *
  • 385

При мен Парс Фортуна е в съвпад У2 - Юпитер в Телец; всъщност е в съвпад с целия стелиум там: още с Кету, Венера и накрая Слънцето.

Агитката е в7-ми натален дом; работя откакто съм завършила; всъщност и от преди това... Обичам да работя, обичам и да изкарвам пари - носи ми удовлетворение. Какво да се прави - Телец  :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Smarta

• **
  • 575
Материалът на Марая е чудесен!  :blink: Не съм прочела още цялата тема, но по нещата, които коментирате тук, познавам един човек, стигал до милионите, който има Сатурн в Овен в 11 дом (това, което коментирахте по-горе), но той има и други работи. ПФ  е в 3 дом в близък, макар не точен съвпад с Луна У2 и У3, която е част от огнен тригон със Сатурн У8 и Марс. Венера е в Регулус в съвпад с Юпитер. АС Близнаци (добър бизнесмен), Меркурий във Везни и в 6 дом в точен секстил с Венера У6. Луната изгрява преди Слънцето, двете са в разходящ секстил. Обаче финансовото му състояние, както и Торони отбеляза, бележи големи върхове и големи спадове.
(Допълнение:пропуснах - Алдебаран на АЦ)

Познавам и един настоящ милионер, не съм сигурна доколко честно е забогатял и с каква дейност, но и няма как да му взема данните, за да видим картата.

В моята карта ПФ е във 2-ри във Везни в секстил с Луна У11 и Меркурий У1/У10. Аз съм нощно раждане и това трябва да е хубаво, но във втори са всички малефици, а те квадратират У2, така че... не съм забогатяла. Плутон във 2-ри давал богатства, но само това няма да е достатъчно.
(И още веднъж ще си редактирам поста: точката на богатството при мен е в Телец в абсолютно точен тригон с Венера У2. Има надежда, братя!)
« Последна редакция: Февруари 01, 2014, 08:08:25 pm от Smarta »
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

Във втори дом part of fortune съвпад СЛВ. Венера и Плутон в 8 дом. Сатурн съвпад МЦ. Уран в 10-ти дом и ретрограден Нептун в 11-ти. Имам и ретрограден Юпитер в 1-ви дом. За момента нямам голям успех с парите.
« Последна редакция: Февруари 02, 2014, 06:13:15 pm от Karla8 »

То всичко казано до тук е интересно,НО според мен е най-важна Домовата система,която се използва,защото древните НЕ са работили с Плацидус!

Ако приемем за по-надеждна Алкабитус...,ще настъпят някои промени и голяма част от планетите ви ще преминат в друг дом!...което е ВАЖНО ,ако се работи по древните методи...

Засичали ли сте КОЯ домова система дава по-точна информация за вас ...?Споделете впечатления...

Древните са използвали при интерпретацията на Картата - Равнодомната система...,а за "силата" и "слабоста'' на планетите- по домове-Алкабитус.