Здравей Гост

Изгрева и залеза индикатор за силата на планетите

• 6 Отговора
  • 2198 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Позициите  на планетите са били важен фактор за определяне силата или слабостта на планетата  в елинистичната астрология,  която  е пряк наследник на  египетската  и  вавилонската  традиция.Гвидо  Бонати  казва,  че  планета  която изгрява преди Слънцето е подобна  на“боец, който победоносно излиза от полето на  битката”.Такава  позиция  може  да  компенсира  някои  слабости  на  планетата например  ако  тя  се  намира  в  знак  на  своето  заточение  или  падение..да преположим Меркурий се намира в Риби, но пък изгрява преди Слънцето...Приемаме,че  хелиакално изгряваща планета е подобна на разположение в 1-ви  или 10-ти  дом,  докато  положението,  когато  планетата  залязва  хелиакално  е  подобно  на планета, която се придвижва към12 дом.

Ето защо когато гледаме дадена карта не можем да кажем просто така...Ооо това е заточен или паднал Меркурий...или това е екзалтирана и тронова Венера...
Всичко е важно преди да синтезираме конкретната планета и нейните достойнства.
Започваме от дневно-нощно раждане,знак..,дом..,секта..,терма,дуода,декада...диспозитор,субдиспозитор паралел , контрапаралел ..аспекти и едва тогава можем да получим решение на задачата каква е дадена планета.

Да изследваме в карите си тези планети които имат падение или заточение...И да преценим според онова което написах по-горе как се проявяват...
Приятно писане и изследване.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Изгрева и залеза индикатор за силата на планетите
« Отговор #1 -: Януари 30, 2014, 01:07:16 pm »
Есенциалните  достойнства  са  за  предпочитане пред  акциденталните,  тъй  като  те отразяват  една  същностна,  а  не  случайна  черта  на планетите.Есенциалното  достойнство  предполага  добиване  на  успех  в  резултат  на вътрешната  характеристика  на  планетата...,за разлика от акциденталното  което отразява преимущество  придобито  чрез  външни  фактори.Разбира  се,  идеалната  ситуация  е
когато планетата е в силна позиция поради притежаването както на есенциални, така и на  акцидентни достойнства.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2014, 07:01:20 pm »
Моите всичките изгряват преди Слънцето.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2014, 07:35:36 pm »

А раждането вероятно е нощно... :-\ В кой дом е слънцето?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2014, 07:51:13 pm »

А раждането вероятно е нощно... :-\ В кой дом е слънцето?
Баш след залез, тамън е потънало под хоризонта - в 6 дом. И всичките планети са под вода. Слънцето е най-издигнатата до оста АЦ-ДЦ.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #5 -: Февруари 02, 2014, 05:38:02 pm »
Прекрасна тема!!! Благодаря, Марая! Точно днес търсих материали за източните и западните планети. Доколкото разбрах  планетите Венера и Луна са по-силни когато са на запад. При мен Юпитер, Марс, Нептун и Уран са Източни, Сатурн е съвпад с МЦ а останалите пет на брой - западни. Когато в натала имаме преобладаващи източни планети, това е ясен показател, че човека е активен. При него тепърва ще излизат наяве скрити таланти. А какви качества проявява личността, когато преобладават западните?

« Отговор #6 -: Февруари 02, 2014, 09:32:44 pm »
Това с преобладаването на Западни Планети и за мен е интересен въпрос,защото всички до-Сатурнови планети са ми Западни,...Източни са Уран,Нептун и Плутон...

Някой може ли да каже КАКВО означава това-при положение ,че картата ми е нощна? :rolleyes: