Здравей Гост

Сатурновият цикъл

• 11 Отговора
  • 2745 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Сатурновият цикъл
« -: Януари 31, 2014, 07:38:57 pm »
Пускам тази тема по молба на Марая. Може вече да сме я коментирали и да се повтарям.

Случайно да сте забелязвали най-важните събития в живота ви да се случват в рамките на 7-годишни цикли? Нещо като редуване на бели и черни полоси. Вероятно има връзка и с движението на Сатурн през квадрантите в хороскопа, кога пресича ъглите.

Ако има такава тема, нека тази се изтрие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Сатурновият цикъл
« Отговор #1 -: Януари 31, 2014, 07:59:14 pm »
Благодаря Лили,
Извини ме,че така прекъснах разговора ..,но цял ден не можах да се свържа с една приятелка...Тя звъни,аз на безшумен режим..,аз  звъня тя в среща...И така...

От всичко изследвано до тук...със сигурност мога да кажа..,че циклите на планетите са основно нещо ,което е заложено в предактивната астрология.
Много често чувам,че при някои транзитите не работят...при други просто преминават.
И мисля,че отговора се крие в циклите на планетарните аспектации.
Сатурн е социална планета...Юпитер също.
Или Сатурн/Юпитер показват социалната сфера и символиката ..,както и развитието в наталната карта.
Цикъла Венера/Марс се свързва с любовта...Плутон/Юпитер с финансите и така нататък...Няма да ги обсъждам всичките...Ще се върна на Сатурновите цикли...Всеки цикъл започва при съвпад на планетата с натална планета.
Например при мен цикъла Сатурн/Юпитер е започнал на 06.03.2010. и неговата кулминация ,а и на всеки цикъл е опозицията ще бъде през октомври 2015-та. По време на квадратурата нещата са свързани с борби .

После ще дописвам...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #2 -: Януари 31, 2014, 08:07:49 pm »
За мен темата е интересна.

Сатурн се свързва с основни маркери/събития в живота; с неумолимото време - когато жънем засятото... Сатурн ни налага правила, с които е редно да се съобразим. Внася методичност, ред, редуцира излишното и прави нещата да се случват в материята.

На всеки 7 години транзитният Сатурн сключва аспект с наталния; мисля, че са важни и всички транзити на Сатурн към светилата и личните планети. Преминаването му през осите също маркира вододел...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #3 -: Януари 31, 2014, 08:35:05 pm »
Как бихте обяснили защо дискутираните цикли на Сатурн, понякога преминават без материализиране и без събитийност на външно/вътрешно ниво? Винаги много силно се акцентира влиянието на Сатурн по време на прехода му през натала, особено преминаването му през осите, но никъде досега не съм срещала предположения, изследвайки противоположната вероятност-Сатурн да не изиграе чак такава важна роля, и негови аспекти, да преминат незабелязано за натива.

Пример: транзитен Сатурн през АЦ, транзитен Сатурн опозиция Слънце, транзитен Сатурн квадрат натален Сатурн, всичко това се случва през последните 2.5 години при мен. Защо няма проявление?
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Януари 31, 2014, 08:41:03 pm »
При мен не е имало сатурнов транзит, който да не е дал събитие или поредица от събития.
Докато при юпитеровите транзити често се случва да не подействат, освен ако не вървят паралелно с някой важен сатурнов. Но мисля, че 7 години сатурнова дупка вече са напълно достатъчни - всичко започна след преминаване на тр. Сатурн през МС, напрежението ескалира в 4ти квадрант, сега ми минава през Асцендента.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Януари 31, 2014, 08:42:02 pm »
Как бихте обяснили защо дискутираните цикли на Сатурн, понякога преминават без материализиране и без събитийност на външно/вътрешно ниво? Винаги много силно се акцентира влиянието на Сатурн по време на прехода му през натала, особено преминаването му през осите, но никъде досега не съм срещала предположения, изследвайки противоположната вероятност-Сатурн да не изиграе чак такава важна роля, и негови аспекти, да преминат незабелязано за натива.

Пример: транзитен Сатурн през АЦ, транзитен Сатурн опозиция Слънце, транзитен Сатурн квадрат натален Сатурн, всичко това се случва през последните 2.5 години при мен. Защо няма проявление?

Браво! Научила си уроците му! ;D
За първи път чувам подобно нещо ..и в реала и във виртуала... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #6 -: Януари 31, 2014, 08:49:53 pm »
О, да, вероятно съм ги научила ;D Решил е да ме пощади при преминаването си през този ъглов дом ;)

Неведнъж съм споделяла тук за транзита му през АЦ и последвалото опозе към Слънце, че мина без събитийност. Логично астрологично обяснение до този момент не съм намерила.

В пълен контраст, при преминаването на Сатурн през МЦ и после съвпад с наталаната му позиция в 10-ти дом, имаше силно отчетливи и важни проявления.
For you!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #7 -: Януари 31, 2014, 09:23:50 pm »
ПРеживях тр сатурн съвпад плутон и уран.
Сега ще преживея тр сатурн опозиция луна и марс,после при ретро движението ще преживея наново сатурн опозиция венера ,после пак опозиция с луна и марс....и най-накрая ще е сатурн опозиция сатурн.Всичко може би в рамките на година-две.
После,ще има сатурн съвпад нептун.....и т.н.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2014, 01:31:08 am »
числото 7
Седем са планетети
Седем дни трае Сътворението

Една много полезна лекция за Транзитите на Сатурн/Юпитер – Н.Маркин
Едно много интересно четиво на Левин.М.Б. - ЗВЕЗДА НА МАГОВЕТЕ

За Седмата планета..За Сатурновият цикъл...
Размислите на философи; астролози и "обикновени хора"
За Кардиналният кръст...и за Седмият Ден от Сътворението
За това как Целият ни живот е „разграфен“ от 7цата....а именно:
- От IС до Dsc - 7год...от Dsc до MC (пъвра опозиция)..на 28 възврат
За това как  Лунните фази са 4 четвъртини по 7дни(от/до НовоЛуние)....4х7=28лунни дни
За това как люлката на живота се нарича Fertile Crescent (долината Тигър и Ефрат/Вавилон)

Окултна философия "фон Нетесхайм" обяснява...

За това как „когато утробата на жената приеме семето на мъжа;
и  то остане там в продължение на 7часа след неговото изхвърляне,
то едно е сигурно, семето е посято и ще пребивава там за доброто на света;
след това през първите 7 дни то се сгъстява и става годно да приеме формата на човека;
след това поражда развитите зародиши, които се наричат „зародишите на седмия месец“
(т.е. - "седмачетата") След раждането 7мият час показва дали бебето ще живее, или не:
-защото това, което издържи „поемането на въздуха“ след отминаването на този час, ще живее.

Седем са тайствата в християнството
(Кръщение; Причастието; Конфирмацията;
Бракът; Изповедта; Свещенството; Елеосвещението)

В Християнството Седем е символ на сътворението.
На седмия ден от раждането се кръщава новороденото;
Седем смъртни гряха: Гняв, Алчност, Завист, Лакомия, Похот, Високомерие, Леност.
В ислямската традиция съществуват седем врати на рая и седем стъпала на ада
В България си имаме Седемте рилски езера...както и 7 небесни ангели

7 са цветовене на дъгата....7 са основните ноти - дО* рЕ* мИ*

След раждане (на седмия ден) се освобождават от останките от пъпа.
След два пъти по 7дни погледът му започва да се движи пред светлината.
На третото 7дневие свободно започва да обръща очите и лицето си.

След 7 месеца започват да му никнат зъби; след още 7 вече „седи без да се страхува“че ще падне;
След нови 7месеца започва да говори; след още 7 започва да откавза да суче.

След 7години падат „млечните зъбки“ и му изникват нови – трайни,
които са по-годни за твърдата храна, а и речта му се подобрява;
... За това как ПЪРВИте 7годинки са си отминали безвъзвратно
... и за това как са формирали „ценнотстната ни с-ма“...

След още 7години те израстват на бой и се превръщат в „мъже
– започват да се окосмяват и са способни да създават поколение.

За това как по време на Първата опозиция(14г) ставаме „неПълнолетни по закон"
За това как в тази възраст Момчетата сватат плодовити (Момичетата - „Фертилни“)

По време на четвъртото 7‘летие (пълният цикъл на Сатурн) започват да улягат и напълняват
(на 28 спират да растът); на 35г - през петото 7‘летие достигат до върха на своите сили;
Най-голямата човешка височина е 7 стъпки (една стъпка – около 30см).

на 42 - През шестото 7‘летие достигат кулминацията в развитиено на своя разум,
мъдрост и до оптимална възраст за мъжа. Но когато стигнат до десетото седемлетие,
когато числото 7 се приема за завършено, тогава достигат „преклонната възраст“ – 70г ...
В Египет средната възраст е била 24-5год, НО Великият Рамзес II е живял до 91 (70+21)години.

Освен това тялото има 7 компонента, които запълват измерението на цялата му височина, а именно:
костен мозък, кости, нерви, вени, артерии, плът и кожа.

Има Седем, които гърците нарекли „черни членове“:
език, сърце, бели дробове, черен дроб, далак и два бъбрека

Това е страхотно... :blink:

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2014, 08:07:24 am »
В избрани и обзорни теми преди време бях пуснала тема Транзитите на Сатурн и там точно този въпрос е разгледан доста обзорно .
Ето първите няколко цикъла как са описани там-  Пръв транзит на Сатурн – растяща квадратура се случва на възраст 6-7 години. Този транзит придава на структурата този опит, който възниква в течение на първия опит да се противостои на влиянието на семейството, влиянието на възпитателите, влиянието на обществото такова, каквото човек го възприема.

Втори транзит на Сатурн – опозицията настъпва на възраст 14-15 години. Сега настъпва първото сериозно изпитание на силите. Този период и област, където попада опозицията на Сатурн се характеризира с нетърпимост. Те се появяват в резултат от колебанията между света на детето и света на възрастните.

Трети транзит на Сатурн – разходящата квадратура се случва на възраст 21-22 години. Този аспект заварва човек в такъв период, когато той носи пълна отговорност за своите постъпки.
« Последна редакция: Февруари 01, 2014, 08:13:43 am от elodiq »

« Отговор #10 -: Февруари 01, 2014, 11:33:37 am »
Сатрун е много дълбоко свързан със земните радости и вълнения в живота на човека. Че това човек да работи и да важничи в обществото си е голяма стръв. И за това Сатурн е толкова лесен за прогнозиране в астрологията. Защото на човек често му идва да по-хленчи от неговите транзити. Но за това пък от гледна точка на неговите цикли гледам да не събирам много наблюдения именно, за да не се упостоша психически. Аз иначе правя така-случайно прочитам например по Интернет, къде се намира в даден етап, за да си направя някакъв повърхностен извод. Вместо да го изучавам детайлно. Може би, защото проявлението му е твърде очебийно и от това да го анализирам по-скоро би ме заболяло главата. С други думи, защо да търся под вола теле, като нещата са на тепсия поднесени сякаш. Нещо повече, когато Сатурн ми е минал през асцендента тогава изобщо не отварях Интернет за астрология и изобщо не знаех, кога и как точно е преминал от там-това са две години и половина. После същото се случи, когато мина след това и през наталното ми Слънце в първи дом, ала в следващия знак на асцендента. Отново още две и години и половина без новини за Сатурн. Така общо за пет години напълно го бях игнорирал и сега не ми се връща часовника назад, за да си дам сметка за нанесените ми от него рани в живота ми. И така...

« Отговор #11 -: Февруари 01, 2014, 12:19:23 pm »
Сатрун е много дълбоко свързан със земните радости и вълнения в живота на човека. Че това човек да работи и да важничи в обществото си е голяма стръв. И за това Сатурн е толкова лесен за прогнозиране в астрологията. Защото на човек често му идва да по-хленчи от неговите транзити. Но за това пък от гледна точка на неговите цикли гледам да не събирам много наблюдения именно, за да не се упостоша психически. Аз иначе правя така-случайно прочитам например по Интернет, къде се намира в даден етап, за да си направя някакъв повърхностен извод. Вместо да го изучавам детайлно. Може би, защото проявлението му е твърде очебийно и от това да го анализирам по-скоро би ме заболяло главата.  Нещо повече, когато Сатурн ми е минал през асцендента тогава изобщо не отварях Интернет за астрология и изобщо не знаех, кога и как точно е преминал от там-това са две години и половина. После същото се случи, когато мина след това и през наталното ми Слънце в първи дом, ала в следващия знак на С други думи, защо да търся под вола теле, като нещата са на тепсия поднесени сякаш.асцендента. Отново още две и години и половина без новини за Сатурн. Така общо за пет години напълно го бях игнорирал и сега не ми се връща часовника назад, за да си дам сметка за нанесените ми от него рани в живота ми. И така...

Колко точно казано!

Направих грешката предварително да намеря подробна информация  за транзита на Сатурн през АЦ и последвалата опозиция към Слънце, като по този начин съвсем изкуствено сама съм си създала негативна психическа нагласа за евентуалните му проявления.

Сега осъзнавам, че поне при мен, не е задължително циклите на Сатурн да са придружени с ярки драматични събития, напротив-всичко беше изключително спокойно, пълна тишина, както се казва dead calm! Възприемам това време като подготвителен период и подготовка за бъдещи събития.

Много лесно е да се намери литература описваща как действа даден аспект, но рядко съм срещала информация защо НЕ действа.
For you!