Здравей Гост

Въпрос за тълкуванията на комбини и композити

• 7 Отговора
  • 2844 Прегледи
Не мога да разбера, как едни хора се нахвърлят над анализи на комбини и композити, като хороскопи без да има наличие на егрегор. Е, хайде при рожденната астрологична карта основният и психо-прилежащ егрегор е раждането на едно човешко същество със своите си особености, психика, качества и организъм. Докато при правенето на комбин или композит имаме двама души, но как са се стекли всъщност нещата между тях не е ясно. Тоест в какво се изразява връзката между тях, къде е и какъв е егрегорът между тях двамата, това в повечето случаи не се споменава. А не виждам, как може да мине без това, като например да направим на случайно от нас избрана дата разглеждането на хороскоп без каквато и да било събитийна свързаност. Тогава пред себе си ще имаме само една картинка на планетите и една мандала на астрологичната карта и нищо повече. Аз не знам за всички Вас, но това, което до сега съм срещал, като интерпретации на комбини и композити навсякъде в нета се акцентира основно върху влиянието на планетите в домовете и връзките между тях, а на не егрегора, който всъщност е свързващото звено между двама души. Нещо повече прочетох някъде, че според Лиз Грийн композита, като карта може да се изтълкува, като егрегорната връзка между двама души показана именно от взаимодействието на планетите в нея. Но при това положение въпросът всъщност се отнася да свързването на едни рожденни данни, което не ми струва, като достатъчно основание за създаването на егрегорна връзка между двама души. Все пак един човек не се ражда сам. Раждането само по себе си си има своя собствена история и родения вече човек е свързан със самата нея. Ето на това аз му викам егрегор. Докато при разглеждането на комбин или композит, как можем да приемем, че егрегора е самото привличане между двама души-това не мога да разбера. Може ли само по това, че двама души са се привлякли, ние да го отчетем, като вече създаден егрегор между тях двамата? Тоест взимаме на доверие, че те двамата наистина са се били привлекли и само върху това изготвяме композит или комбин и на пръв поглед започваме да тълкуваме. А ми в крайна сметка на мен не ми е понятно това, как може да се получи? Например знаем, че Анджелина Джоли и Брат Пит са гаджета. Взимаме техните данни и изготвяме един композит или комбин и започваме да тълкуваме. Но ние, какво знаем за тях? Ние изхождаме от презумпцията, че те са двойка и това е достатъчно, като основание за нас да работим вече със символи и да тълкуваме техния композит или комбни. Но това, което ние правим всъщност е да стъпим върху техния труд, който пред погледа на общественото мнение и обляни от светлините на прожекторите, те са направили своя любовна връзка. И за това на нас ние лесно, но всъщност работата и усилията за това те да са заедно са си лично техни. И така ние може да се опитваме да открием егрегора за тях, който ги свързва, като например публичната им слава. Но това е стъпване от горе върху техния собствен труд. И ние по същество не знаем, какъв е егрегора между тях двамата. Или друг пример: в ефир на една публична сцена в специално избран момент Нети отправя предложение на Дони да станат съпрузи всъщност без те двамата да се познават. И Дони впоследствие приема нейната покана. Сега те двамата от онзи момент до сега са двойка. За нас егрегора е ясен, те са музиканти и привличането между тях може да се основава на свободния избор да бъдеш с някого, защото така ти харесва. Друг обаче е въпроса при хора при които собствения им живот се стича по друго яче. Вярно е, че хората от публичната сцена дават пример на другите да постъпват, като тях. Така можем да открием и много двойки, които следват примера на Дони и Нети без те да са същите, като тях. Важното е, че примера го има и е налице и оттам хората приемат поведението си за общоприето и така даже ухажват и създават любовни връзки по-между си. Тоест човек може случайно или не да попадне на егрегорна свързаност, която е показно демонстрирана от Дони и Нети и спрямо това макар и да не е известен или публичен да е осъществил любовен контакт. Само, защото такъв вид поведение е подкрепено от две популярни лица и един вид такъв вид ухажване да е същевременно прилежащ на друг представител от противоположния пол, който може да толерира такова поведение, защото му е поднесено на тепсия от обществото.

Също така можем да разгледаме и например предаването „Море от любов”, което го няма вече, но както и да е достатъчно дълго беше в ефир и е популярно и предполагам може да се обсъжда от повечето от Вас. Предполагам, че все някога сте издържали да изгледате някой епизод, ако не Вие от кръвната група. Но все пак именно в това предаване основния егрегор, който се демонстрира от пострадалите от някакво любовно разочарование е възможността с подкрепата на ефирното излъчване човек да достигне до сърцето на своята изгора. Тоест това, които го има между тях може да съществува и в ефир, което е голям егрегор и може да послужи, като мотивиращо обстоятелство взаимоотношенията на страните да бъдат отново и повторно преразгледани до взимането на крайно решение. Но това е само пример за подход към издирването на свързващото звено между двама души.

А какво наблюдавам при изготвянето на композит или комбин? По същия начин астрологията служи, като егрегор двама души да преразгледат своята връзка. Докато всъщност нещата стоят по съвсем различен начин, астрологията е предмет на интерпретиране на символи, като един вид съдба, но тя не е самата съдба. Съдбата си я правят хората. И за това именно виждам огромни пропуски в начинанията да се тълкува комбин или композит. Не виждам изобщо, как може да се започне тълкуването на комбин или композит без да имаме пред себе си основното обстоятелство, което е забъркало кашата, а именно егрегора. Как може самата астрология, като похват да се използва за егрегор между двама души? Тогава трябва да започнем и оттам, защо изобщо човек е прибягнал до използването такъв вид услуги, като астрологията. Какво го е довело до там, кое го е съсипало и кое му е дало сила, за да продължава да търси отговори? 

Но точно за това мога да кажа за себе си, че се виждам ощетен от това, че никъде не съм срещал метод, който да е разработен в такава насока при започването на тълкуване на комбин или композит. Нещо повече не виждам и хората да говорят за това. Напротив веднага започват към разглеждането на символите без да се прави сметка, че това са едни мъртви символи. Не знам дали бъркам или така си мисля, но явно трябва да има някакъв насочващ разговор, като например при детектор на лъжата. За да се разбере това, как системата отчита истина или лъжа при една личност се започва с неподлежащи на съмнение от изследователя въпроси. Така преди да се започне тълкуването на композит или комбин би трябвало да е като при детектора лъжата, занимаващия се трябва да отчете, какъв егрегор е засегнал взаимоотношенията и оттам да се завърти тълкуването. Но такова нещо не съм виждал. Например, ако астролога разбере, че става въпрос за любов от пръв поглед тогава трябва ли например при тълкуване на един комбин Уран да е управител на хороскопа, като символ на неочакваните фактори. Е такива неща се питам и не мога да си отговоря и за това пускам тема тук да разбера, как Вие правите? Но това, което предполагам, че правите е да избързвате с виждането на постановката на символите в картата, като извеждащ ситуацията егрегор. Но това, което аз питам е съвсем различно. И то е може ли след, като се разбере егрегора човек да се опита да го опитоми да го сравни с управляваща планета самия комбин и оттам нататъка вече да се подходи към разплитането на възела на хороскопа?

Ще дам друг пример едно момиче си учело в едно училище. Веднъж при нея дошло едно момче и й казало, че я харесва и иска да си станат гаджета. Тогава тя отвърнала: а ма ние сме в един клас, как може да си станем гаджета. При това положение очевидно, класа и училището, като егрегорна свързаност между двама души е послужило, като аргумент любовната им съвместимост да бъде невъзможна. Докато напротив в други случаи често училището това, че си заедно с някого в едно училище и даже сте от един клас това може да подслили много от Вашата свързаност. И именно това да повлияе за в бъдеще време, дори вече да не сте заедно, Вие да се чувствате особено близки поради егрегора училище. Това са два отделни случая обаче имаме различно развитие на събитията и съответно човек трябва да потърси управляващия символ, който е дал характерна свързаност. И това може да е Меркурий, който управлява училищата примерно казано. Но, както виждаме той се изявява по-различен начин при различните типове ситуации. И съответно да управлява даден комбин или композит по зададен критерий от рожденните дати, тогава нещата ми се струва, че ще бъдат по-ясни или греша, как е според Вас?

Re: Въпрос за тълкуванията на комбини и композити
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2014, 12:09:25 pm »
Ще се казва "Наистина любов" и ще го води Миро, но сигурно ще е същата боза. За "Море от любов" говоря. Няма да ви липсва, ако ви липсва. ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2014, 12:43:25 pm »
Ама изобщо не разбирам смисъла на дългия пост..... ;D
Комбин,композит и синастрия се правят на базата на натални карти, Всяка карта има своя егрегор...
Средните точки на производните карти са свързани с егрегора на всяка отделна.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3 -: Февруари 16, 2014, 05:53:30 pm »
Ама изобщо не разбирам смисъла на дългия пост..... ;D
Комбин,композит и синастрия се правят на базата на натални карти, Всяка карта има своя егрегор...
Средните точки на производните карти са свързани с егрегора на всяка отделна.

Всъщност, ако трябва да бъдем честни нещата никога не започват от дадени егрегори в картите на двама влюбени. Всичко при тях, като фактор започва от Марс и Венера, апропо „Мъжете са от Марс, жените са от Венера”. И когато ти например разглеждаш един комбин по презумпция включваш, че става въпрос за взаимоотношенията между Марс, като мъже и Венера, като жени. И мисля, че няма никакъв смисъл да издребнявам, защото например ясно е, че при всеки комбин се започва от асцендента и десцендента, като извеждащи целия хороскоп. Цялата постановка, като замислена идея въобще се опира върху разбирането, че става въпрос между двете притегателни сили АС-Марс и ДЦ-Венера. За синастрии изобщо не ми се говори, защото там проблемите са много по-различни и за това не съм ги включил в темата си. Но смятам, че това трябва да ти е достатъчно, за да те упъти, защото дори да става въпрос за комбин между хомосексуалисти или баща и син или снаха или свекърва, когато се прави един комбин винаги хороскопа се извежда от асцендента и десцендента.

Сега ти може да ми кажеш, че обстоятелствата са си дадени. А това, че хората могат да правят безумни комбинации от графики, за да е по-объркан един или друг комбин е съвсем отделно нещо. Но това не е така. Егрегора между двама влюбени наистина е между Марс и Венера, но в един по-пълен план виждаме, че нещата могат да имат и своя друга пластика. Като да речем, че и Меркурий може да бъде много секси. Например доста жени споделят, че се чувстват възбудени от интелекта. Ирина Флорин в интервю за Биг Брадър открито каза на публиката, че се възбужда от острия ум и интелект. Друг пример Луната и тя може да бъде много секси. Това някой да те изненада подходящо с някакъв жест, усмивка или подарък може да ти бръкне в сърцето и това да те държи доста дълго време. Или например Сатурн има жени, които споделят, че според тях мъжът трябва да е като стена за нея пред света, за да могат да се чувстват наистина сигурни и уверени. С другите планети не ми се дава примери, но мога да ти кажа и за Марс, като подобен атрибут, който въздейства основно върху сексуалното привличане без да има любов, но това да е потресаващ мотив за създаването на връзка.

В целия този смисъл по-добре е всъщност човек да разкаже от къде са тръгнали нещата в своята си свързаност с друг, за да се преоцени егрегора между тях и едва тогава да се намесва символ, като основен управител на хороскопа. А не обратното, чрез анализиране на познатите постановки между планетите да виждаме егрегора между двама души, както е най-лесно например при егрегора символично представен от Слънце да речем футболист и манекенка, които и двамата са перфектни и взаимно се наслаждават един на друг.

Но това всичкото го пиша, за да може да вникнеш във факта, че една астрологична карта не може да се вписва в ролята на егрегор за двама души. Напротив астрологичните постановки се опитват да оприличат дадена ситуация в живота, като например при разглеждането на комбин посредством асцендент и десцендеинт, като олицетворяващи Марс и съответно Венера. И все пак тази методология може ли по презумпция да каже на един Марс, понеже Венера ти е партньор за това тя ще те обича. Че това е библейската история за Адам и Ева. И това не се отнася за нашия ежедневен живот, не разбираш ли????

« Отговор #4 -: Февруари 16, 2014, 08:55:55 pm »
Че кой казва, че "цялата постановка, като замислена идея въобще, се опира върху разбирането, че става въпрос между двете притегателни сили АС-Марс и ДЦ-Венера"? Идеята за разглеждане на композита не се състои в разглеждане на връзката между управителите на АС и DC в него. Композитът се разглежда като натална карта в контекста на взаимоотношенията между двама души. Все едно отношенията им са едно ново живо същество и това е картата на въпросното създание, което двамата творят (затова се разглежда и динамиката на тази карта). И разбира се, че тази карта не може да разкаже цялата история между двамата (или тримата и т.н., защото има и композит между повече от двама души). На първо място се разглеждат наталните карти на партьорите, за да се запознае астрологът с това какви хора са, какво харесват, обичат, от какъв партньор имат нужда и какъв искат. След това синастрията, за да види как взаимодействат, какво "докосват" един в друг. След това композит и/или комбин (зависи от школата).

« Отговор #5 -: Февруари 16, 2014, 09:38:13 pm »
Че кой казва, че "цялата постановка, като замислена идея въобще, се опира върху разбирането, че става въпрос между двете притегателни сили АС-Марс и ДЦ-Венера"? Идеята за разглеждане на композита не се състои в разглеждане на връзката между управителите на АС и DC в него. Композитът се разглежда като натална карта в контекста на взаимоотношенията между двама души. Все едно отношенията им са едно ново живо същество и това е картата на въпросното създание, което двамата творят (затова се разглежда и динамиката на тази карта). И разбира се, че тази карта не може да разкаже цялата история между двамата (или тримата и т.н., защото има и композит между повече от двама души). На първо място се разглеждат наталните карти на партьорите, за да се запознае астрологът с това какви хора са, какво харесват, обичат, от какъв партньор имат нужда и какъв искат. След това синастрията, за да види как взаимодействат, какво "докосват" един в друг. След това композит и/или комбин (зависи от школата).

Мисля, че напълно те разбрах-ти казваш, че композита е едно общо дело между двама. Между другото в примерите, които посочих ставаше на въпрос конкретно за комбин, а не за композит. По нататък ти казваш, че астролога, който и да е той да речем се запознава с наталните карти и едва след това прави партньорски хороскоп. Но аз точно за това говоря, че когато става на въпрос за партньорските отношения егрегора, като фактор изчезва. Да речем лесно е при синастрията ти ще видиш транссатурновите планети и ще кажеш това са така наречените "махала", които движат нещата, атмосфера в която може да се плува безразборно и човек да намира правилния път. Но това не може да се приложи при комбин или композит. Пък от друга страна не ми се ще отново и отново да повтарям това, което вече е написано: темата е за комбини и композити и тяхното тълкуване. При което намирам, че в дискусиите липсват важни елементи. Ти например казваш, че естествено, че комозита или комбина не може да разкаже цялата история. Обаче това, което твърдя е, че ако се направи, както трябва тогава те могат да станат наистина много интересно средство за проследяване на нещата по тяхната си същност. И ще ти кажа защо, защото ако например тук дойде театралния актьор и режисьор Мариус Куркински и зададе въпрос за партньорски хороскоп ти тогава ще се изправиш пред едно предизвикателство, а именно да усетиш емпатично чувствата на хомосексуалните хора. И тогава ще разбереш, че например, ако на Маруис му направиш една синастрийка ще видиш, че транссатурновите планети няма да ти свършат работа. А именно, защото хомосексуалистите винаги са имали проблеми с възпроизводството на вида и за това винаги, а ма винаги ще бъдат отритнати от обществото. И никога няма да могат да създадат тези движещи махала, които да им помагат на обществената сцена. Така те колкото и митинги, паради и пумии да правят пред погледа на обществото те завинаги ще си бъдат аутсайдери. Даже може да се каже, че хомосексуалистите от миналото са били много по-мъдри от хомосексуалистите в днешно време. Защото това, че човек иска да изпита всички страсти от живота те са си го правили без да е нужно да го парадират. Но сега заблудени от модерната цивилизация някои или множеството хомосексуални се опитват да излязат на публичната сцена. Но, както вече ти казах те имат проблем с възпроизвеждането на вида и за това никога няма да достигнат до онова транссатурново ниво на което да се облегнат. И в един такъв момент, ако ти се опиташ да дадеш отговор на въпросите на Мариус Куркински едва ли тогава ще можеш да се забъркаш в далечното на планетите. Дори по-скоро ще се опиташ да го разбереш в личен план и това, че има една трагедия да се чувства, като душа в чуждо тяло.

Но както и да е не ми се пише повече, защото стана дълго, а и не смятам да се повтарям отново и отново: темата е за комбини и композити, а не за това, че астролозите в практиката си правят натални карти. Мен тук астролозите не ме вълнуват в тази тема. Мен тук ме вълнува по-скоро самата астрология и какво може да постигне самата тя, като похват в ръцете на хората, които я тълкуват.

« Отговор #6 -: Февруари 16, 2014, 09:57:56 pm »
С комбините нямам опит. Използва ги немската школа повече. Ако четеш на немски език, можеш да се поразровиш из немския Google.de (в случай, че няма задълбочени източници на английски примерно). Сега се сетих за Мона Ригер - http://www.sternwelten.net/bereiche-astrologie/partnerschaftsastrologie/154-partnerschaftsastrologie-teil-6-das-combin-und-seine-zeitliche-dynamik.html. Тя в комбина поставя по АС (неговия управител) по-възрастния партньор, а по-младия - по управителя на DC.
« Последна редакция: Февруари 17, 2014, 07:38:47 am от Mirabella »

« Отговор #7 -: Февруари 17, 2014, 10:17:01 am »
С комбините нямам опит. Използва ги немската школа повече. Ако четеш на немски език, можеш да се поразровиш из немския Google.de (в случай, че няма задълбочени източници на английски примерно). Сега се сетих за Мона Ригер - http://www.sternwelten.net/bereiche-astrologie/partnerschaftsastrologie/154-partnerschaftsastrologie-teil-6-das-combin-und-seine-zeitliche-dynamik.html. Тя в комбина поставя по АС (неговия управител) по-възрастния партньор, а по-младия - по управителя на DC.

Композита твърде много граничи с наталните карти, не може да се прави композит без тълкуване на натал. Тук натала е егрогорът.

Синастрията и тя не е никакво огледало на отношенията, ако няма съпътстваш егрегор. Какво, като се наложат две карти една върху друга, изявата на планетите си остава доста индивидуална задача, такава че понякога човек може да се преплете от астрологични хипотези.

Ти нямаш опит с комбина и това е жалко, защото няма да можем да тълкуваме постановките в астрологията. Колкото до Мона Ригер това е вярно, тоест това не е нейна приумица. Асцендента показва по-възрастния от двамата партньори, съответно десцендента показва разположението на другия по-младия от него. Но така или иначе след като имаш повече опит с композита между другото това казва Лиз Грийн за него

"...композитът като самостоятелна същност няма онази широта на границите на волята си като личността и не може да взема решения да промени нещо или да се бори с нещо. Композитът не притежава съзнание."

От друга страна и до известна степен ние всички сме деца на телевизионната индустрия. И всичко, което се случва в ефир ние прилагаме и в живота си. Създаваме егрегори. Нещо повече човек иска любовта му да бъде аплодирана от другите. Докато в същото време не се изпречи пред сериозни съперници, които искат да му я отнемат. Но при това положение именно астрологията може да се прилага, като отговор на едни или други проблеми, като се направи чертеж на съдбата.

Но ти разбери, че астролозите в тяхната практика за зависими от своите клиенти. Тоест клиентите формират астролозите. Така, за да може те да са доволни астролозите изпълняват техните прищявки без да се съобразяват с наложените етични правила. Но това не е само, за да могат да им вземат парите. А, както казвам, за да може клиента да остане доволен. Защото, ако един астролог бъде оплют от своите клиенти, тогава другите ще си кажат този наистина за нищо не става и какво, като спазва етика, нали нищо не познава и не разбира. Всъщност етиката в консултирането се създава именно от клиентите на астрологията, а не от астролозите. Това трябва да ти бъде ясно и да не изпадаш в заблуди за просъществуването на легендарния и митичен астролог, който е много компетентен и същевременно спазва свещена етика. Клиента сам си плаща за въпросите на които търси отговори и за това сам за себе си, той си е етичен. За това астролозите, като цяло, които практикуват нямат проблеми в това отношение. Техните клиенти винаги са доволни, своевременно те добиват популярност и стават по-богати от преди това. Защото са си свършили добре работата. Така, че за това ти казвам тук не става на въпрос, как се извършва настина една консултация между клиент и астролог така че нещата да са си в ред. Тук става на въпрос за създаване на една по-дълбока връзка със самата астрология при което аз питам, дали съм грешен в подхода си да търся егрегор в отношенията между двама души и едва тогава да се прави хороскоп, тъй като иначе не би трябвало да има смисъл.