Здравей Гост

'Любовни' астероиди

• 106 Отговора
  • 27702 Прегледи
*

Lillie

• 30532
'Любовни' астероиди
« Отговор #20 -: Септември 22, 2007, 01:13:44 pm »
Ще си направя може би  :D а за завръщанията... просто нямам време да ги проследя всичките, правя си само слънчеви, поглеждам и лунни, венерини  от време на време ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
'Любовни' астероиди
« Отговор #21 -: Септември 23, 2007, 12:40:02 pm »
Намерих нещо по темата в архива, цитирам го:

"Обиколката на астероидите (в пространството между Венера и Юпитер) варира от 1 до 12 години.
Астероидът Ерос прави пълна обиколка на Зодиака за около 1,76 години като основното му значение с оглед астрологическа символика се свързва с добиване на „еротична опитност и трансформация”.
Астероидът Психея се завръща не всеки 5 години и символизира нашата връзка, сплотеност, привързаност с/към другите посредством екстасензорни, психични, свръхсензитивни способности.
Пан се завръща на всеки 3 години и в картата символизира първичната креативна енергия, плътски чувства и желания и онова състояние на „паника” /дезориентираност/, което често предхожда промяната.
Обиколката на Веста е близо 3,63 години, и в картата тя символизира преданост, отдаденост, вяра, посвещение и нашият „вътрешен огън” (в митологията архетипът на Хестия-Веста е представен като пазителка на домашното огнище), а също и сексуална опитност в смисъл на „спиритуална трансформация.
Най-често използваните завръщания в прогностичната астрология са тези на Слънцето, Луната, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн, но като техен „подвид” понякога намират приложение и тъй наречените „полузавръщания” и „фазови завръщания” (demi-return, phase-return). Мажорните планетни завръщания дават характеристика на основната „рамка”, завръщанията на астероиди внасят допълнения и маркират детайли..."

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
'Любовни' астероиди
« Отговор #22 -: Септември 24, 2007, 11:13:50 am »
Аз пък от направения възврат на Ерос,който скоро приближава - 6.10.2007г.,излиза че имам точна квадратура на Слънцето и Ерос.  
Ерос ми е на 14 гр. 20  в Козирог, а Слънцето ще бъде на 12 гр. във Везни.Лошото е че не мога да установя точният час на възврата, нямам програма с ефемеридите на Ерос,в astro.com  е дадено за 6.10. 07-  14 гр. 15 мин.
 Ще видим в каква насока ще проработи, въпреки че вече се досещам че Слънцето ми няма да може да се изрази свободно, и това напрежение изразено чрез еротично-сескуален натиск ще трябва да го трансформирам в творческа енергия.Личи си превеса на Ерос в Козирог във форума,след като и на тримата ни е в този знак :-) Сега като се сетя как на един приятел се прояви транзитният съвпад на Ерос с наталното му Слънце,си мисля че  ако човек е отворен и способен лесно да изразява еротичната си енергия, и има потенциална възможност за проява,то няма начин да не се усети влиянието му. В този случай една възвратна карта би била полезна.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
'Любовни' астероиди
« Отговор #23 -: Септември 25, 2007, 12:26:27 pm »
Все още изследвам транзитното влияние на астероида Ерос,но като цяло съм на мнение че тъй като като цяло астероидите представляват много специфични принципи/енергии и фрагменти от цялостната ни божествена природа,най-вече би трябвало да се наблюдава известна активност и изява когато са в аспект с вътрешните планети където съзнанието е по-способно да усети и изпита нещата вътре в себе си достатъчно реално за да може и да ги изрази-така или иначе човек изразява само това което може и е достигнал като ниво на съзнание независимо какво му се "предлага" във времето и пространството ;)  За това едни остават глухи,други ясно чуват,трети полу са наясно с това кое и защо ги активира(не е задължително човек да се занимава с астрология за да е наясно какво и защо прави в даден период стига съзнанието му да е достатъчно чисто-това съм го виждал на практика как хора които грам нямат познание по астрология описват дадена транзитна или друга ситуация в живота си и в мисленето си когато тя е налице) и от там вариацията на това-реализиран ли е даден импулс/задача и в каква степен.  

*

Инти

• 2068
'Любовни' астероиди
« Отговор #24 -: Септември 26, 2007, 11:51:51 am »
Цитат
най-вече би трябвало да се наблюдава известна активност и изява когато са в аспект с вътрешните планети където съзнанието е по-способно да усети и изпита нещата вътре в себе си достатъчно реално за да може и да ги изрази-така или иначе човек изразява само това което може и е достигнал като ниво на съзнание независимо какво му се "предлага" във времето и пространството ;)  За това едни остават глухи,други ясно чуват,трети полу са наясно с това кое и защо ги активира(не е задължително човек да се занимава с астрология за да е наясно какво и защо прави в даден период стига съзнанието му да е достатъчно чисто
Съгласна съм ,но нали ние споделяме точно тук в този астро форум не само жизненият си опит примесен с астрологическото си мислене и практика , което значи че виждайки в хороскопа си дадена потенциална възможност за проявление,ние автоматично отваряме съзнанието и отваряме канала за изява много по-съзнателно,целенасочено отколкото ако човек ,който не се занимава с астрология, т.е. ние вече влизаме в категорията на ясночуващите и аналазирайки картата си, съобразно обстоятелствата които ни заобикалят ние се стремим да бъдем по-съзнателни и отговорни в проявите си.След като сме наясно с принципното проявление на дадена планетна енергия , какво я активира и в каква насока ще я тласне, съответно проявите ни ще бъдат по-отговорни. Нали това е смисълът на астрологията да предвидим и прозрем действието на планетите  и ако сме способни да я променим в желаните от нас насоки.

*

Синухе

• 4978
Re:'Любовни' астероиди
« Отговор #25 -: Април 13, 2009, 03:46:57 pm »
Ами само за протокола,онова моето последното астрално преживяване с еротичен край е било на съвпад на Ерос със Слънце ( +0,51).И като се има предвид ,че никога няма да го забравя това ,Ерос си заслужава овациите  8)

Сега установих,че и скорошният съвпад с Марс е дал-този път чисто физическо проявление,макар да е малко неудобно за изказване (пиянска история,а като се има предвид че пия точно 1-2 пъти в годината-такова нещо ми се случва точно през 4-5 години  ;D ) :-[ А преди това се бях вдъхновил от еротични фотосесии... :P
« Последна редакция: Април 13, 2009, 04:05:22 pm от Синухе »

*

Helo

« Отговор #26 -: Април 13, 2009, 04:18:17 pm »
Ами само за протокола,онова моето последното астрално преживяване с еротичен край е било на съвпад на Ерос със Слънце ( +0,51).И като се има предвид ,че никога няма да го забравя това ,Ерос си заслужава овациите  8)

Сега установих,че и скорошният съвпад с Марс е дал-този път чисто физическо проявление,макар да е малко неудобно за изказване (пиянска история,а като се има предвид че пия точно 1-2 пъти в годината-такова нещо ми се случва точно през 4-5 години  ;D ) :-[ А преди това се бях вдъхновил от еротични фотосесии... :P

Лелееейййй!!! А мен ме обвиняваш в свръхсексуалност, а?  >:(

;D  :P  ::)  ;D  ;)  :)

Между другото, не те ли е страх от тези същества, с които се развихряте еротично? Сигурно са си намерили подходящ обект в твое лице, от който да черпят енергия. Чудя се дали това са сукуби?  ???  :-\

*

Синухе

• 4978
« Отговор #27 -: Април 13, 2009, 04:21:00 pm »

Лелееейййй!!! А мен ме обвиняваш в свръхсексуалност, а?  >:(

;D  :P  ::)  ;D  ;)  :)

Знаех си! Знаех си още като те видях долу в листата на активните потребители-викам си Хело няма да изтърве това и ще е отново първосигнална  ;D :P Каква свръхсексуалност -говоря за еротичност,ти правиш ли разлика между двете!
И хайде свърши една полезна работа-прочети статията по горе нa Lillie за Ерос- че е много хубава !  ;)

Едит: Не бяха сукуби и не се стигна до полов акт-можеш да спиш спокойно.Беше друго,по-скоро нещо вдъхновяващо и оживяващо...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Април 13, 2009, 05:59:01 pm »
И аз съм имала подобни "срещи", но не е много за споделяне в публичен форум. Тогава си мислех, че си внушавам или полудявам  :-[, но се оказа, че има и други като мен.  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #29 -: Април 13, 2009, 06:24:40 pm »
Аз щях да се изненадам, ако моите "любовни" астероиди не са наблъскани някъде другаде, а не в любимия ми 8-ми дом.  ???
На какво прилича това безобразие?!  :-[
И каква изненада, допълвам си списъка към въздушните елементи в картата.  :D
Пан е в земен Телец, а милинката ми Венерка съвсем любовно се е обгърнала в прегръдките на тълпата в 8 дом.
Амор е в края на Дева, но в 8 дом, къде другаде да е?!
Церес и Ерос огнено в Стрелец, Афродита в Овен, а Сафо в Скорпион. Прелест.
Всичко останало въздух...
Сега ще гледам синастриите. Ще е забавно.
А дали е удачно да се следи положението на астероидите в композит и комбин?  :-[

*

veshti4ka

« Отговор #30 -: Април 13, 2009, 06:36:40 pm »
споко бе Лили, няма луди - има само малко полудели  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

от няколко дни имам доста интересни еротични астрални преживявания и се оказва, че за това е виновен възврата на Ерос и съвпада на транзитните Нептун и Хирон с Ас-то ми  ;D  явно този път енергиите се преработват на по-високо ниво...  ;)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #31 -: Април 13, 2009, 06:38:04 pm »

А дали е удачно да се следи положението на астероидите в композит и комбин?  :-[

По идея на Скарлет,наскоро почнах да гледам и Ерос в композита и точно в картите където го усещам силен, се оказва в ключов точен съвпад...Да оставим Ероса сам да говори за себе си  ;) В смисъл не е това най-важното,но ако изразяваш такъв принцип/енергия в такива отношения е възможно такова застъпване (може да се види и къде попада синастрично композитния Ерос и обратно в наталите).

*

Helo

« Отговор #32 -: Април 13, 2009, 06:45:49 pm »
И аз съм имала подобни "срещи", но не е много за споделяне в публичен форум. Тогава си мислех, че си внушавам или полудявам  :-[, но се оказа, че има и други като мен.  ::)

Но, това само в моменти на медитация или по-особени състояния на съзнанието ли става или може да стане по всяко време?

На мен не ми се е случвало, пък и не искам. Не им знам намеренията на тези същества и дали не искат просто да пият от отделената от човека сексуална енергия.  :o  :-\  :-\

*

Nebesna

« Отговор #33 -: Април 13, 2009, 07:18:20 pm »
На 19 март съм имала възврат на Ерос във Водолей. Помня датата, защото тогава имаше парти и двама от присъстващите, сред които и бившия ми приятел се състезаваха за вниманието ми. Аз не го приех сериозно, понеже си имах "едно наум", заради ретро Венера в Овен, която по принцип обича да се състезава, а и бившия има Венера в Овен. Общо взето беше забавно. В момента тр. Ерос е в разходящ съвпад с Луната ми и сходящ съвпад със Слънце, а наталния Ерос е в съвпад с транзитен СЛВ. Засега нищо особено - освен нежна и изненадваща целувка от бившия, преди да се усетя....ама и той е с Ерос и Слънце във Водолей.

*

Nebesna

« Отговор #34 -: Април 13, 2009, 07:28:06 pm »
За улеснение, ето индексите на астероидите в астро.ком:

* Ceres (1)
* Vesta (4)
* Psyche (16)
* Sappho (80)
* Eros (433)
* Cupido (763)
* Amor (1221)
* Aphrodite (1388)
* Anteros (1943)
* Adonis (2101)
* Pan (4450)

*

Инти

• 2068
« Отговор #35 -: Април 13, 2009, 07:39:52 pm »

Добре дошла в клуба на астрално напредналите, и аз няма да се впускам в подробности, но не може да се отрече , че изживяванията дори не намират понякога и почва с реалността, в смисъл по-силно наситени са и по-дълбоки понякога.

Аз тъкмо се прибирам от работа и към къщи си мисля да пускам тема за Веста- като символ на сексуалността и асексуалността, и хоп каква тема връщате пак  ;D

Напоследък се уверявам в синхронизацията на моите мисли, информация която ми попада в интернет пространството (конкретно за планетните звуци, попаднах на информацията една седмица преди да се пусне темата ), явно който поседи по-дълго тук чрез Уран споделя една и съща енергийно-информационна вълна с всички, отчитам и ускорението във вселената, и именно поради това същинската информация, която е важна се разпространява скорострелно и идва от много източници.

След като Синухе спомена за произхода на псевдонима си, отивам в Пингвините и като никой път седя пред секцията с дзен книгите, книги за бойни изкуства и разни други, която не ми е от най-интересните, и като никой път, по едно време се заглеждам в една книга и какво да установя, в Пингвините са доставили стари книги и то не коя да е ,ами точно книгата на Хуан Хосе Бенитес "Бунтът на Луцифер" от 1995, нищо случайно няма на този свят , за кой ли път се уверявам в това.

« Отговор #36 -: Април 13, 2009, 09:12:08 pm »
Сега видях къде ми транзитира този Ерос- оказа се в съвпад с натален Сатурн, 8 дом. Пълна липса на желание за каквито и да било контакти с еротичен привкус, дори и интелектуално не ми се общува. Да не говорим, че тези седмици нещо ми се губи вкусът към живота.Едва ли е само от Ерос, не може толкова силно да се чувства влиянието му.Дали пък не е от транзитен Сатурн през К4?Ама вече го подмина...

*

Skarlet

« Отговор #37 -: Април 13, 2009, 10:16:43 pm »
аз няма да се впускам в подробности, но не може да се отрече , че изживяванията дори не намират понякога и почва с реалността, в смисъл по-силно наситени са и по-дълбоки понякога.

По-силно наситени са и по-дълбоки винаги.  ;)
« Последна редакция: Август 25, 2009, 10:12:23 pm от Скарлет »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #38 -: Април 14, 2009, 01:41:10 am »
 Как сте го срещали синастрично Ерос в какви комбаинцаии?

понякога си "падам" много по интероретацията на астероидите, понякога изневерявам  логически на това схващне ;)
имам някои точни натални съвпади: адонис-плуто;  палас-СВ; афродита ретро -хирон ретро; сафо- сатурн ( хъх )

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Април 14, 2009, 10:11:30 am »
Сега си препрочетох статийката за Ерос...
И установих, че с един мъж имахме съвпад Марс (негов) с моя Ерос. Разбира се имаше и други синастрични аспекти - Плутон в опозиция с Венера, Луна в квадрат с Плутон, Марс в опозиция към Луна и Венера в тригон с Марс...
Така и нищо не се случи, взаимното харесване остана невербализирано. Но магнетизмът беше много силен, още не мога да си го избия от главата... Много рязко и неочаквано изчезна от живота ми, по ретро Меркурий...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.