Здравей Гост

Кардиналните знаци и Плутон

• 18 Отговора
  • 3934 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Кардиналните знаци и Плутон
« -: Февруари 20, 2014, 08:09:08 pm »
Кардинални знаци - Овен,Рак , Везни и Козирог. Светило или стелиум акцентират ...
Плутон транзитира Козирог и засяга с твърда аспектзция останалите кардинални знаци.
Не всички сме под директните удари на Плутон..,но всички имаме в наталните си карти тези знаци.
Къде и как усещате Плутоновата сила? По какъв начин изявата и засяга картата Ви и къде има събитийност?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: Кардиналните знаци и Плутон
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2014, 08:39:43 pm »
Не остана нищо незасегнато. Нищичко. Плутоновият транзит аспектира двете светила едновременно, в натала те са в т-квадрат с него. Имам чувството, че целият кръст на хороскопа се е задействал, макар че светилата не управляват ъглови домове и не са в ъглови позиции.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2014, 08:49:40 pm »
при мен транзитния плутон е на 150 градуса от луната. какъв беше този аспект? никаква промяна не усещам на този етап по аналогиите на луната.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2014, 09:34:04 pm »
при мен транзитния плутон е на 150 градуса от луната. какъв беше този аспект? никаква промяна не усещам на този етап по аналогиите на луната.

Не е задължително куинконса да даде "бързи"резултати....

И все пак връщане към стари неща..,спомени...няма ли? :unsure:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2014, 09:35:54 pm »
Не остана нищо незасегнато. Нищичко. Плутоновият транзит аспектира двете светила едновременно, в натала те са в т-квадрат с него. Имам чувството, че целият кръст на хороскопа се е задействал, макар че светилата не управляват ъглови домове и не са в ъглови позиции.

а къде се усеща чиличната му лапа? В коя сфера ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2014, 09:39:56 pm »
Няма нищо, което да не е засегнал. Най-силно усетих влиянието му по кардиналните оси, макар че не са засегнати, и по 2/8 дом - там поне има обяснение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Февруари 21, 2014, 01:43:18 am »
Събитийност..колкото искаш  ;D
В момента, в който Плутон настъпи МЦ, а Уран АЦ, в рамките на две години - смърт на родител, раждане на две деца, брак, емиграция, безпаметно влюбване :blink:..още...объщане на обществения статус на 180 градуса, така, както не съм го и сънувала.. ;D
Е.. Имаше и подкрепящи аспекти..Уран тригон Луна и Плутон тригон Юпи...Прогресивен Марс на ДС. Имам чувството обаче, че това не е всичко!  :blink:

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #7 -: Февруари 21, 2014, 05:53:19 am »
Плутон ми транзитира в 8 ми дом в опозиция с Меркурий,който е управител ма Асц. и  5 ти дом.Нямам за момента генерални събития, но станах много нервна ,борбена и нетърпелива напоследък :blink:
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

« Отговор #8 -: Февруари 21, 2014, 06:00:52 am »

Наскоро бях писала по този аспект,и сега поста на Марая ме накара да се замисля-при мен определено имаше връщане към стари спомени и хора. ;)

Сега тр.Плутон върви към тригон с МЦ и се надявам да се отрази добре в професионален план,предвид неволите,които срещам в тази сфера.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #9 -: Февруари 21, 2014, 08:47:43 am »
аспекта още не е точен, малко преди да стане, плутон става ретро. предполагам, че ще почувствам тези неща, когато стане точен аспект. 
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #10 -: Февруари 21, 2014, 07:08:27 pm »
При мен тр Плутон аспектира Мерк, упр на 3и 12 дом и се побърках от четене и учене. В същото време Уран пък аспектира мерк с опозиция. Ясно е какво съм учила и чела :)

А когато Плутон преди няколко години е минал през куспидата на 6 дом, започнаха здравословните проблеми :) и още е там де, но вече привикнах да си следя и да се грижа за здравето си.

Ако транзитен Плутон прави аспект, различен от съвпад с куспида на някой дом, оказва ли влияние?

*

astro

• 475
« Отговор #11 -: Февруари 21, 2014, 10:17:26 pm »
При мен тр Плутон аспектира Мерк, упр на 3и 12 дом и се побърках от четене и учене. В същото време Уран пък аспектира мерк с опозиция. Ясно е какво съм учила и чела :)

А когато Плутон преди няколко години е минал през куспидата на 6 дом, започнаха здравословните проблеми :) и още е там де, но вече привикнах да си следя и да се грижа за здравето си.

Ако транзитен Плутон прави аспект, различен от съвпад с куспида на някой дом, оказва ли влияние?

Плутон...той никога не е безучастен...при него всеки аспект има значение.

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #12 -: Февруари 21, 2014, 11:31:42 pm »
При мен транзитен Плутон е на 4-ти дом, опозиция натално Слънце, Луна, Меркурий и Марс. От момента на влизането му в 4-ти дом доведе до смяна жилището и задомяване. До този момент нямам други впечатления.
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #13 -: Февруари 22, 2014, 06:16:38 am »
При мен в 6 дом ми донесе много успехи в работата. И болести не ме подминаха, но, за сега, всичко се решава в моя полза. Направи тригон с Юпитер, У6. Карето с Луната не го усетих много сериозно поради съвпада на тр. Уран с нея. Секстила с Венера май се усеща по-сериозно след орбиса на аспекта. Венера ми е У4, но ме занимават повече неща, свързани с майчинство и забременяване. Следва тригон с Марс, който вече е в действие, но е преди точния аспект. За него очаква промяна в социалния статус, още повече успехи в работата и поемане на повече отговорности. Марс ми е У10.

Наблюдавам в чужда карта опозицията му спрямо Венера и Сатурн и аспекта се задейства едва при точната опозиция. Преди това е възможно да е действала на ментално ниво, но конкретни действия виждам едва сега. Интересно е, че тази опозиция съвпада по време и с минаването на прогресивната ми Луна пресз същият съвпад.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #14 -: Февруари 22, 2014, 09:11:18 am »
При мен в 6 дом ми донесе много успехи в работата. И болести не ме подминаха, но, за сега, всичко се решава в моя полза. Направи тригон с Юпитер, У6. Карето с Луната не го усетих много сериозно поради съвпада на тр. Уран с нея. Секстила с Венера май се усеща по-сериозно след орбиса на аспекта. Венера ми е У4, но ме занимават повече неща, свързани с майчинство и забременяване. Следва тригон с Марс, който вече е в действие, но е преди точния аспект. За него очаква промяна в социалния статус, още повече успехи в работата и поемане на повече отговорности. Марс ми е У10.

Наблюдавам в чужда карта опозицията му спрямо Венера и Сатурн и аспекта се задейства едва при точната опозиция. Преди това е възможно да е действала на ментално ниво, но конкретни действия виждам едва сега. Интересно е, че тази опозиция съвпада по време и с минаването на прогресивната ми Луна пресз същият съвпад.
И при мен транзитира през 6ти дом.
Мина и съвпадът с юпитер.Нищо не мога да кажа за този съвпад.Аз също имам успехи в работата.
В момента/от 16ти февруари/ започва и активацията на тригон с венера в 10ти.Ще продължи до декември 2015/поне толкова му отпуска астро ком-а/.
Плутон е У5,а венера У4 и 11.

« Отговор #15 -: Февруари 23, 2014, 10:24:12 am »

благодаря :) значи и това да следим, ох .... то цял списък :)

Плутон...той никога не е безучастен...при него всеки аспект има значение.

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #16 -: Февруари 23, 2014, 10:43:53 pm »
При мен е точно на АСЦ (:soe: :nep:), но още нямам проявления , пък и на Плутон трансформацията трае години ... ще има да се връща пак да минава през АСЦ ... така че крайния резултат ще ви кажа след години, че и АСЦ сега и е в квадрат с Уран... така че промяна ще има  ;D
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

« Отговор #17 -: Февруари 24, 2014, 08:34:00 am »
На мен Плутон ми е в 6ти дом...скоро трябва да направи съвпад с наталната ми луна...
Аспектите ще са...квадрат с наталаен плутон в 4ти дом. квинкос със 1водомно Слунце и секстил с натален Сатурн...да видиме, какво ще ми донесе...
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #18 -: Февруари 24, 2014, 09:26:29 am »
Моят Плутон си транзитира през 8 дом. Има си всякакви проявления - и смърт на близки, и операция, и занимания с наследства. Има още 5 години да си обикаля там. Поне няма кофти аспекти, освен квадрата с Луната.

А при мъжа ми сега точно преминава през МС. В натала му е У8. Какво ли да очаква? Няма планети в 10-ти дом, нито отсреща в 4-ти.  :-\