Здравей Гост

Транзитиращият Сатурн през Скорпион...

• 6 Отговора
  • 2283 Прегледи
Транзитиращият Сатурн през Скорпион...
« -: Февруари 21, 2014, 11:49:19 pm »
Има ли някой повечко планети в Скорпион и отразява ли ви се вече година този Сатурн? Аз съм със Слънце и Асц Скорпион и още Венера, Плутон и Меркурий в 1 дом (Скорпион). Не усещам катаклизми с изключение на връзката ми в момента, ама Сатурн се е лепнал за наталната ми Венера :) Като минаваше през Слънцето не го усетих и малко ме е шубе като знам, че към Плутон е тръгнал :) За Сатурн знам, че носи опашка след себе си и понякога неприятните събития ни застигат със закъснение.
Without "art" the Earth is just "eh"!

Re: Транзитиращият Сатурн през Скорпион...
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2014, 04:01:59 am »
И аз съм скорпион с асц.скорпион, плутон в 12-ти дом и сатурн в 1-ви(скорпион). Този Сатурнов възврат меко казано ми е###a мамата. Сори за израза, но партньорските ми отношения сериозно куцат и са поставени на изпитания. Лутам се напред- назад, за кратко имам мира и хайде хоп, пак с главата напред. Искам свобода и обновление и се боря според възможностите, които имам. За сега всичко е затишие пред буря. Като цяло чувството, което изпитвам е копнежа за свобода. А Плутон най-вече го свързвам с двойственият живот, който водя я момента. Крия се, все едно два различни живота имам, но за съжаление (или не) нищо не остава скрито-покрито...  :-[

« Отговор #2 -: Февруари 22, 2014, 09:26:07 am »
Сатурн е планета която много силно влияе и на отсрещния дом/знак!?

*

Yaya

• 2265
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #4 -: Февруари 22, 2014, 09:36:07 am »
И аз съм в групата - Слънце в Скорпион, в съвпад с Асц - също Скорпион, Венера, Нептун и Меркурий - също в Скорпион. Скорпионът е неподвижен знак и се противи на промяната, но тя рано или късно идва.Усещам го и още как. Зависи кои домове ви управляват засегнатите планети. Аз най-силно усетих влиянието му, когато  ми нагази Асц, това съвпадна и със слънчевото затъмнение върху Слънцето ми през ноември. Голям екшън по отношение на кариера, работа, нови отговорности - донесе ми нова работа на ръководна позиция. Сега ми е точно върху Венера  и като че ли охладнявам към приятеля си, знам ли. Според мен, а и както по-горе беше писано, транзитите на Сатурн често действат след като точният аспект отмине, струва ти се, че се е разминало, а всъщност събитията предстоят. Понеже съм по-възрастна от писалите преди мене, това ми е вторият транзит на Сатурн върху стелиума в Скорпион. При първият успях да се дипломирам, да се оженя, да започна първата си работа и да родя дъщеря си - всичко това в рамките на една година. Прие мен Сатурн не носи лоши неща - просто повече отговорности, но аз съм рядко съвестна. Мисля, че това е ключът към сърцето на Сатурн - ОТГОВОРНОСТ.:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2014, 12:55:31 pm »
Сатурн е планета която много силно влияе и на отсрещния дом/знак!?

И аз забелязах такава особеност при сатурновите транзити. Аспектира и отсрещния дом и там оказва влияние на събитийно ниво, особено ако има планета в дома.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Февруари 22, 2014, 10:51:53 pm »
:plu: :soe: :sun: и :sat: :soe: :mer: в Скорпион, в началото и самия край съответно. Сега тръпна в очакване на възврата в края на годината… ама поне повечето сатурнова гнус я изтърпях (тъпчене, застой, безидейност, семейни конфликти за разнообразие), та се надявам онова да е само финален акорд и после да се свършва.