Здравей Гост

Обсебване и склонност към обсебен и обсебващ

• 24 Отговора
  • 5982 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Натрапливо състояние, характеризиращо се с повтарящи се мисли, образи или пориви...според енциклопедията....

Кои са знаците склонни към обсебване ? Планетите които действат обсебващо...

Огромна трагедия! Милионерската щерка Полина отне живота си заради… книга!

http://www.razkritia.com/289233/ogromna-tragediya-milionerskata-sterka-polina-otne-jivota-si-zaradi-kniga/

И защо Луната и Меркурий са толкова важни?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: Обсебване и склонност към обсебен и обсебващ
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2014, 02:09:26 pm »
Към Луната и Меркурий бих добавила Плутон, Нептун и Лунните възли.

По принцип би трябвало водните да са по-податливи, но също така и когато има фиксиран акцент в хороскопа, ако говорим за натрапчиви мисли и състояния.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Февруари 22, 2014, 03:00:19 pm »
Всичко е в ума.. от'там са и илюзиите - Майя(но трябва и Сатурн "да ранявя")
Меркюри, лично за мен, не може да е малефик...въпреки че се прокрадва една теория?
Фазата на Луната...До Пълнолуние имаме работа с ПОД'съзнанието - и Мерк се води бенефик ...
и като че ли най-тежка е задачата на Новата луна..т.к. няма светлина която да отрази .."тя се лута"
до пълнолуние Луната може да бъде Бенефик, но все още действа по- инстинктивно,
по-проективно и по-експериментално...нещо, в което Меркюри й дава "сила"

Казват че когато Луната започна да намаля то тогава имаме работа със СЪЗНАНИЕТО
Тогава БогШива съзнателно преосмисля дествията си и се отдава на аскеза - Луна/Сатурн
(това е и Сатурновия ефект от СЛВ...тогава и ефекта от динамичността на Мерк се приема за Малефик

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Февруари 22, 2014, 05:33:35 pm »
Всичко е в ума.. от'там са и илюзиите - Майя(но трябва и Сатурн "да ранявя")
Меркюри, лично за мен, не може да е малефик...въпреки че се прокрадва една теория?
Фазата на Луната...До Пълнолуние имаме работа с ПОД'съзнанието - и Мерк се води бенефик ...
и като че ли най-тежка е задачата на Новата луна..т.к. няма светлина която да отрази .."тя се лута"
до пълнолуние Луната може да бъде Бенефик, но все още действа по- инстинктивно,
по-проективно и по-експериментално...нещо, в което Меркюри й дава "сила"

Казват че когато Луната започна да намаля то тогава имаме работа със СЪЗНАНИЕТО
Тогава БогШива съзнателно преосмисля дествията си и се отдава на аскеза - Луна/Сатурн
(това е и Сатурновия ефект от СЛВ...тогава и ефекта от динамичността на Мерк се приема за Малефик

Да...Светлината на Луната има огромно значение..
новолунието е труден период...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Февруари 22, 2014, 06:17:40 pm »
Въпреки че много се говори за Раху и обсебването, според мен влиянието на Кету също не трябва да се подценява. Става въпрос за различни типове обсебване - по Раху е копнежът, натрапчивото желание, по Кету са натрапчивите психични състояния, затова в редица случаи влиянието му може да бъде доста по-коварно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2014, 06:37:55 pm »
Плутон дебнещ някъде.

« Отговор #6 -: Февруари 22, 2014, 06:41:10 pm »
Въпреки че много се говори за Раху и обсебването, според мен влиянието на Кету също не трябва да се подценява. Става въпрос за различни типове обсебване - по Раху е копнежът, натрапчивото желание, по Кету са натрапчивите психични състояния, затова в редица случаи влиянието му може да бъде доста по-коварно.

Ako е обсебване по Кету би било страшно...червено...
...Tя е онази напрапчива картинка, която ни "преследва" като затворим очи...
...и нищо чудно - все пак един от основните й атрибутити е Флагче/Знаме...картинка/банер...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2014, 06:46:05 pm »
Човек ако остане непривързан, с обсебванията по Раху по-лесно може да се справи и по-безболезнено.
Докато Кету ни отвежда в много по-дълбоки води, там и осъзнаването на причинно-следствените връзки е по-трудно - трябва да можеш и да искаш да бъдеш максимално честен със себе си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Февруари 22, 2014, 06:58:59 pm »
Обсебванията са по Плутон...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Февруари 22, 2014, 07:11:51 pm »
Плутон има влияние, но но е само той. Виждала съм карти, в които Плутон е с най-слабо влияние, но има силно подчертана склонност към обсесивни разстройства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Февруари 22, 2014, 07:44:16 pm »
12ти дом?

Към Луната и Меркурий бих добавила Плутон, Нептун и Лунните възли.

Индийците имаха по-различно виждане и за Нептун...нали?
...ако не се лъжа го разглеждат като "висшата" Луна...а не като Венера..
и ако е така ведната се присещам за 12ти/8ми/4ти..."домовете на края" (мокша трикона)
...окултните науки са в 8ми (ако не се лъжа), а спиритистките практики ги отнасят към 12ти дом

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Февруари 22, 2014, 07:55:50 pm »
Индийците имаха по-различно виждане и за Нептун...нали?
...ако не се лъжа го разглеждат като "висшата" Луна...а не като Венера..

При индийците нищо не съм чела за транссатурновите, но се сещам, че преди години срещнах това твърдение в Езотерична астрология - там се твърдеше, че Нептун е висша октава на Луната, не на Венера.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #12 -: Февруари 23, 2014, 02:56:13 pm »
Съгласна съм с всичко, написано дотук. Чудя се дали Лилит има роля в обсебването?

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #13 -: Февруари 23, 2014, 03:05:22 pm »
Съгласна съм с всичко, написано дотук. Чудя се дали Лилит има роля в обсебването?
Въх не думай ;DМоята е опозе скорпи Венера :oМоже да дреме някой инкуб/сукуб в мен :-\

« Отговор #14 -: Февруари 23, 2014, 03:07:50 pm »
Михаил Левин е пропонент на връзката Нептун—Луна. Не мисля обаче, че светилата имат "висши октави".

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #15 -: Февруари 23, 2014, 03:24:40 pm »
Сигурно всички гореизброени,но навярно и от разположението по домове зависи и към/от какво сме склонни да се обсебваме-идея,вещ,хора,чувства.И какво прави Сатурн в тези карти,че позволява фикс идеи.Може й да им удря рамо за реализация,вместо да ги охлажда..Луда работа.

*

astro

• 475
« Отговор #16 -: Февруари 23, 2014, 03:31:09 pm »
Афект написа по-горе..,че всичко е в ума...И е така.Според древните за ума е отговорен Меркурий и Луна и АСЦ. Ако изключим планетите след Сатурн...и проследим възможните аспектации до мажорни аспекти много лесно можем да открием , какви са склонностите от какво са продиктувани.

« Отговор #17 -: Март 04, 2014, 03:08:55 pm »
Обсебване и податливост...хм. Добре е да се види, какъв е потенциала на Слънцето за добро интегриране(здравината на гранците на егото). Луната дали не е много застрашена. Меркурий как е свързан с цялостната картина. Нептун, Плутон, Уран, как и дали се свързват със личните планети. Психичните домове 4ти, 8ми, 12ти. Лилит. Хирон(особено, контактите му към светилата, дори и хармоничните може да са предразполагащ показател). Сатурн в напрегнати аспекти към личните планети като катализиращ компонент. Твърди ъгли Сатурн/Плутон също, особено ако някой от тези управлава светилата или хороскопа. Също ако се намират в първи квадрант. Плутон на ъгъл. Прекалено силен акцент върху елемента вода..може би.
Може да ви интересно да прочетете това:
http://archeoastro.com/?p=66&lang=bg

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Март 04, 2014, 04:22:59 pm »
Обсебване и податливост...хм. Добре е да се види, какъв е потенциала на Слънцето за добро интегриране(здравината на гранците на егото). Луната дали не е много застрашена. Меркурий как е свързан с цялостната картина. Нептун, Плутон, Уран, как и дали се свързват със личните планети. Психичните домове 4ти, 8ми, 12ти. Лилит. Хирон(особено, контактите му към светилата, дори и хармоничните може да са предразполагащ показател). Сатурн в напрегнати аспекти към личните планети като катализиращ компонент. Твърди ъгли Сатурн/Плутон също, особено ако някой от тези управлава светилата или хороскопа. Също ако се намират в първи квадрант. Плутон на ъгъл. Прекалено силен акцент върху елемента вода..може би.

Факт е , че всичко има значение в натала... :blink:
Доста агресивна реклама... ;D вероятно Слънце в огнен дом и знак...

« Отговор #19 -: Март 04, 2014, 04:34:18 pm »

Факт е , че всичко има значение в натала... :blink:
Доста агресивна реклама... ;D вероятно Слънце в огнен дом и знак...
Телец е...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд