Здравей Гост

Жестокоста към животните!!!

• 80 Отговора
  • 15765 Прегледи
Re: Жестокоста към животните!!!
« Отговор #40 -: Февруари 25, 2014, 03:07:58 pm »
В социалните мрежи не само се говори, но и се помага реално. Наблюдавала съм как буквално за часове са събирани пари за спасяване на животно, на живот...По-важна обаче е превенцията, как да не се стига дотам. Защото голяма част от тези случаи, най-фрапиращите, най-садистичните и жестоки са причинени от "хора".
Еми да и аз си написах мнението и предложих някакво решение. Защото да спасиш е едно-достойно е за уважение. Но за превенция говоря.
Аз пак казвам, животно не съм имал няма и как да има в нас...Но храня и съм осигурил условие според това което мога на улично кученце. Много е сладко ама много...Супер сладко е..и ако някой му причини лошо, просто да не изброявам какво точно ще му се случи...Ми същото, което е причинил на животинката..;)
На моята приятелка която има фондация ще съдействам и скоро ще има резултат...

Ами това е начина :) Да реагираш, да направиш нещо.
И защо да не можеш да гледаш животно вкъщи?
Аз съм в един от редките периоди в който нямам и ужасно ми липсва. Храня един красавец и покрай него още няколко :))) но това не ми стига.
Пробвай се някой път. Ако искаш чиста, безкористна, 100 процентова любов си вземи животно :)
И аз като Нерил не бих отглеждала повече домашно животно-имала съм около 20 котки,хамстери,папагали,морски свинчета,кучета...Котките прибирах от улуцата гладни и болни или твърде малки,за да оцелеят и когато са укрепвали съм ги пускала пак на свобода,но след последния котарак,който в момента е на 12 години и живее при майка ми-не искам повече животни.Той завинаги ме отказа от това-няма по-лош котарак от него на света! Изпочупи ни всички чаши и чинии,изяждаше всичко по пътя си,буташе тенджери с храна,ровеше из боклука,веднъж дори ми изяде двата кроасана,които си бях купила за закуска,дори не знам как ги е отворил  :lol: А после имаше разстройство и осра целия апартамент и разбира се аз вървяш и чистех след него.Опика ми чисто нови ботуши от естествена кожа,издра целите мебели и какво ли още не...Въпреки че обичам животните повече не бих имала свое освен ако не прибера някое,което за в момента не е способно да оцелее и да го пусна като закрепне...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #41 -: Февруари 25, 2014, 03:10:10 pm »
МДам...Никол като я храня така ми се радва и е супер благодарна...преди да яде винаги ме ближе по ръцете от благодарност...
Много ме зарежда как ми се радва и маха с опашка...Ама знаеш ли колко е сладка?
Гледа ме все едно е човек бе...Падам направо!..;)...:)

Ами време е да осиновиш Никол официално  :P
Аз съм по котките, но те са диви, своенравни, правят каквото си искат ;D Аз затова ги обичам де...
Но кучето наистина ще те обича повече, отколкото ти обичаш себе си :)
Е всеки ден го храня Николченцето сладко...Но в нас...казах ти няма как...Даже ангажирах и други хора да го хранят по план график и с бюджет, има си колибка...всичко!
Това мога това съм направил.
Николчето хляб и пумий не яде да ти кажа...само кокали и кучешки храни...води се на ветеринар и тн.
Така, че...;)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #42 -: Февруари 25, 2014, 03:11:46 pm »
Моето сега е тийнейджър и по се съобразява. Когато го прибрах от улицата, през първите два месеца беше мъка - започваше едно дивашко подскачане отгоре ми от 5 сутринта, още преди изгрев слънце, сякаш съм му някаква писта.

Да, да с възраста успокояват малко топката ;D Моята последната е най-дивото същество, което ми се е случвало...мисля, не сигурна съм че има нещо кучешко в себе си хахаха котка с кучешки манталитет. И хитра, луда ме е правила ;D Но в момента не е при мен и ужасно ми липсва :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Февруари 25, 2014, 03:14:03 pm »
След няколко години живот в апартамент-кучкарник съм се зарекла куче никога да не вземам в нас – не само е отговорност, а е сериозен ангажимент. На улицата също ги подминавам с безразличие. Но котките са ми слабост, от време на време храня улични котки пред входа, особено когато има майки с малки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #44 -: Февруари 25, 2014, 03:18:35 pm »
Ако видите някой да насилва животно или ви е съсед бихте ли прибегнали до насилие към насилника?
Бихте ли понесли последствията от това?
Аз ДА!!!!
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #45 -: Февруари 25, 2014, 03:19:37 pm »
В социалните мрежи не само се говори, но и се помага реално. Наблюдавала съм как буквално за часове са събирани пари за спасяване на животно, на живот...По-важна обаче е превенцията, как да не се стига дотам. Защото голяма част от тези случаи, най-фрапиращите, най-садистичните и жестоки са причинени от "хора".
Еми да и аз си написах мнението и предложих някакво решение. Защото да спасиш е едно-достойно е за уважение. Но за превенция говоря.
Аз пак казвам, животно не съм имал няма и как да има в нас...Но храня и съм осигурил условие според това което мога на улично кученце. Много е сладко ама много...Супер сладко е..и ако някой му причини лошо, просто да не изброявам какво точно ще му се случи...Ми същото, което е причинил на животинката..;)
На моята приятелка която има фондация ще съдействам и скоро ще има резултат...

Ами това е начина :) Да реагираш, да направиш нещо.
И защо да не можеш да гледаш животно вкъщи?
Аз съм в един от редките периоди в който нямам и ужасно ми липсва. Храня един красавец и покрай него още няколко :))) но това не ми стига.
Пробвай се някой път. Ако искаш чиста, безкористна, 100 процентова любов си вземи животно :)
И аз като Нерил не бих отглеждала повече домашно животно-имала съм около 20 котки,хамстери,папагали,морски свинчета,кучета...Котките прибирах от улуцата гладни и болни или твърде малки,за да оцелеят и когато са укрепвали съм ги пускала пак на свобода,но след последния котарак,който в момента е на 12 години и живее при майка ми-не искам повече животни.Той завинаги ме отказа от това-няма по-лош котарак от него на света! Изпочупи ни всички чаши и чинии,изяждаше всичко по пътя си,буташе тенджери с храна,ровеше из боклука,веднъж дори ми изяде двата кроасана,които си бях купила за закуска,дори не знам как ги е отворил  :lol: А после имаше разстройство и осра целия апартамент и разбира се аз вървяш и чистех след него.Опика ми чисто нови ботуши от естествена кожа,издра целите мебели и какво ли още не...Въпреки че обичам животните повече не бих имала свое освен ако не прибера някое,което за в момента не е способно да оцелее и да го пусна като закрепне...

Луда котка ;D И моята маймуна последната луда за връзване, ама така и не можах да й се разсърдя истински. Най-добре е да се гледа животно в къща, ама...Моята сега е на вилата, има си и свободата и къщата е нейна, останалите котки там са й подчинени ;D Да се чуди човек как животно гледано вкъщи може да се превърне в котешки тартор, на чужда територия...ама то лудо ;D Колкото и да я обичам, сега май живее много по-пълноценно...ама липсва :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Февруари 25, 2014, 03:21:32 pm »
Ако видите някой да насилва животно или ви е съсед бихте ли прибегнали до насилие към насилника?

Бих направила забележка и бих се скарала, ако се наложи (правила съм го и друг път с непознати на улицата, когато съм била предизвиквана, не ми е за пръв път  ;D). Но няма да премина към физическа агресия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #47 -: Февруари 25, 2014, 03:22:37 pm »

Бих направила забележка и бих се скарала, ако се наложи (правила съм го и друг път с непознати на улицата, когато съм била предизвиквана, не ми е за пръв път  ;D). Но няма да премина към физическа агресия.
Защо?

« Отговор #48 -: Февруари 25, 2014, 03:23:48 pm »
След няколко години живот в апартамент-кучкарник съм се зарекла куче никога да не вземам в нас – не само е отговорност, а е сериозен ангажимент. На улицата също ги подминавам с безразличие. Но котките са ми слабост, от време на време храня улични котки пред входа, особено когато има майки с малки.

Кучето си е по-сериозен ангажимент. И въпреки че много искам, още не съм готова  като че ли за такава отговорност.
Имам съсед който си гледаше кучетата на терасата. Нямаш ли възможност да осигуриш всичко необходимо на едно животно, по-добре не взимай.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Февруари 25, 2014, 03:25:27 pm »
Нериле, аз не се бия по улиците. Но е нещо страшно като си отворя устата, когато ми падне пердето. Разни луди баби съм ги правила на пух и прах... веднъж една циганка ми се закани, после побегна надалеч, плю си на петите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #50 -: Февруари 25, 2014, 03:26:53 pm »
Нериле, аз не се бия по улиците. Но е нещо страшно като си отворя устата, когато ми падне пердето. Разни луди баби съм ги правила на пух и прах... веднъж една циганка ми се закани, после побегна надалеч, плю си на петите.  ;D
Разбрах...реагираш по абсолютно правилен начин..все пак си жена, нормално..така и трябва!

« Отговор #51 -: Февруари 25, 2014, 03:44:49 pm »
Eто ви възможност да направите нещо, макар и малко на пръв поглед:
http://www.peticiq.com/74966

« Отговор #52 -: Февруари 25, 2014, 03:45:58 pm »

И ти ли като Синухе ги кълнеш? :)

Иначе — обичам животинките и за дружки, и на мръвки. Като малък съм си играл с козленца, после съм ги ял. Раздвоен съм :)

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #53 -: Февруари 25, 2014, 03:47:40 pm »
Ох, това ми е болна тема и на мен. Толкова много обичам животните и всеки път когато чуя за тормоз над животни изпитвам неописуем гняв към  извършителите, какъвто никога по друг повод не се събужда в мен. За мен такива хора трябва да се разтрелват публично... Щом могат да посегнат над безащитно същество са способни на всичко.
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

« Отговор #54 -: Февруари 25, 2014, 03:48:31 pm »

И ти ли като Синухе ги кълнеш? :)

Иначе — обичам животинките и за дружки, и на мръвки. Като малък съм си играл с козленца, после съм ги ял. Раздвоен съм :)
Айде ако обичаш да си спестиш излишните празни приказки какво правиш с козленцата днес и нощес!
Темата мисля е достатъчно сериозна!
Ох, това ми е болна тема и на мен. Толкова много обичам животните и всеки път когато чуя за тормоз над животни изпитвам неописуем гняв към тези извършителите, какъвто никога по друг повод не се събужда в мен. За мен такива хора трябва да се разтрелват публично... Щом могат да посегнат над безащитно същество са способни на всичко.
Най лошото е че така възпитават и децата си!

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #55 -: Февруари 25, 2014, 03:50:11 pm »
Напълно подкрепям мнението ти!
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

« Отговор #56 -: Февруари 25, 2014, 03:51:07 pm »
Аз пък се дразня когато видя някое дете да тероризира животно,а майка му да стои отстрани и да не прави нищо по въпроса  :angry:

« Отговор #57 -: Февруари 25, 2014, 03:51:59 pm »
МДам, чудиш се кой да биеш...яйцето или кокошката?!

« Отговор #58 -: Февруари 25, 2014, 03:52:54 pm »
МДам, чудиш се кой да биеш...яйцето или кокошката?!
Точно...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Февруари 25, 2014, 03:56:39 pm »
Аз пък се дразня когато видя някое дете да тероризира животно,а майка му да стои отстрани и да не прави нищо по въпроса  :angry:

Да ме прощават майките, но такова дете бих шамаросала, ако не е съвсем мъничко, де. Но от друга страна възпитанието на децата им не е моя грешка, нито моя работа.  :mellow:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.