Здравей Гост

Астрология и йога

• 1 Отговора
  • 1388 Прегледи
*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
Астрология и йога
« -: Февруари 27, 2014, 03:07:11 pm »
В една друга тема видях, че сте започнали да търсите аспектите и планетите, които се свързват с йога. Аз имам чудесен пример и ви предлагам да поговорим за него. Става въпрос за един от най-известните съвременни индийски гурута. Поставям картата му тук.

Това, което ми прави впечатление е, че Слънцето му въобще не е силно - в заточение е и е ранено от Уран. Меркурий пък е в Риба, а успява да говори толкова убедително и сладкодумно, че има милиони последователи по целия свят. Съвпадът на Луната и Плутон му дава способността за дълбоко емоционално и психическо съпреживяване. СЛВ в 9 дом - ясно показва, че животът му е ориентиран към духовното.

На вас какво ви прави впечатление?

Re: Астрология и йога
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2014, 11:50:43 pm »
Това Слънце в опозиция с Уран ще даде голяма упоритост :mellow: . На мен ми харесва този аспект. В опозицията по-лесно можеш да намериш баланс от колкото в квадратурата.
Слънцето е във втори дом и това явно му е дало висши ценности.
Меркурий в Риби му пасва идеално, все пак не става въпрос за лектор в университет, а Риби е много духовен знак, подхожда на човек, който се занимава с такива неща. Виж, че и У9 е Мерк, т.е духовното попада в дома на ценностите.
Юпитер в 12-ти показва работа в сферата на религията. Уран в 8-ми се свърза с интерес към окултното, смъртта и всичко мистично общо взето.