Здравей Гост

Още за Плутон

• 16 Отговора
  • 3319 Прегледи
*

Гост kaily

Още за Плутон
« -: Септември 10, 2006, 05:18:06 am »

*

АН

Още за Плутон
« Отговор #1 -: Септември 10, 2006, 09:17:17 am »
Красиви картинки, но кое е ясно?

*

Lillie

• 30532
Още за Плутон
« Отговор #2 -: Септември 10, 2006, 01:22:04 pm »
Нещо като сравнителна скала ми изглежда...

Какво е едно Слънце в сравнение със Сириус, Арктур или Антарес? Всъщност всички те са слънца.

Сещам се навремето как една приятелка упорито - така типично за Слънце и Луна в Телец - се опитваше да ми докаже, че слънцето ни е едно-единствено в цялата безкрайна Вселена. Не се чувствам особено веща и напреднала в астрономията, но мисля, че се знае, че по-ярките звезди от други слънчеви системи и галактики са също слънца - с тази разлика, че някои светят по-силно, други по-слабо, а трети изпепеляват всичко наоколо... нещо като бели, червени, сини и прочие "джуджета" и "гиганти" ги наричаха май... който е чел навремето научна фантастика, би трябвало да знае що е Слънце - звезда  :P  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

Още за Плутон
« Отговор #3 -: Септември 10, 2006, 04:54:50 pm »
Че да махнеш Плутон от планетите, щото бил малък, е все едно да заличиш слънцето като звезда, щото било малко.
Примерно
Че астрономите са тъпо племе. Също така.
И че на Плутон не му дреме какво мислят земните науковъди за него.  :P  

*

Valda

• *
  • 377
Още за Плутон
« Отговор #4 -: Септември 10, 2006, 05:45:47 pm »
Коментирах с познат астроном "детронацията" на Плутон като планета. Проблемът е в това, че в последно време са открити още 20-тина космически тела с характеристиките на Плутон и ако Плутон е останел планета трябвало да признаят и другите 20 за планети. Така сега щяхме да си имаме слънчева система с 29 планети.

Тогава щяха да ни гледат сеира :blink:  :P  

*

АН

Още за Плутон
« Отговор #5 -: Септември 11, 2006, 03:18:17 pm »
е, ние си знаем, че е в реда на нещата традиционната наука да се развива много по-бързо и лесно от духовните науки :)  

Още за Плутон
« Отговор #6 -: Септември 28, 2006, 07:17:27 pm »
привет на всички в този форум ;) понеже аз не съм толкова начетена още в тази област ,искрено се надявам някой да се нагърби ида ми помогне :unsure: че на мен всичко това ми изглежда ужасно.Уран е управителя на моя 8дом(за жалост)а той самия се намира в 4ти в скорпион.Върхът на 4ти е във везни(домът е смесен) и там е заседнал съвпада на плутон с моето слънце<1 градус.Искам да допълня,че в скорпион в заточение ми е венерата и меркурий,но ме интересува 4ти и 8 дом.Благодаря ви предварително  :)  

Още за Плутон
« Отговор #7 -: Септември 29, 2006, 06:16:21 pm »
сигурно е ужасно щом никой не ми помага :unsure:  

*

Lillie

• 30532
Още за Плутон
« Отговор #8 -: Септември 29, 2006, 06:21:52 pm »
Не е "ужасно", просто не е зададен разбираемо и точно въпросът ти.

Опитай се първо да структурираш и подредиш най-същественото в картата, а не да изброяваш отделните планети и констелации "на парче"  B)

Поздрави  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Още за Плутон
« Отговор #9 -: Септември 29, 2006, 09:49:46 pm »
ок.Lillie може би не се изразих правилно ,уран управителя на 8 дом е в 4 ти и образува квадратура със сатурн,кацнал точно на асц. :ph34r:  

*

Lillie

• 30532
Още за Плутон
« Отговор #10 -: Септември 29, 2006, 10:16:31 pm »
Тук
http://astro.tondy.com/viewforum.php?f=15

са основите на астрологията... и не само  :rolleyes:

Ако четеш внимателно, ще намериш отговори на зададените от мен въпроси  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Още за Плутон
« Отговор #11 -: Септември 30, 2006, 07:22:41 pm »
благодаря Lillie :)  

*

Lillie

• 30532
Още за Плутон
« Отговор #12 -: Септември 30, 2006, 08:08:38 pm »
*малко извън темата*

Мисълта ми беше, че разглеждането (и тълкуване) на наталната карта не започва с въпроси от сорта "имам Уран в 4ти дом и Венера в секстил със Сатурн - какво означава това?" (и оттук произтичащите "това лошо ли е?", "това добре ли е?"), разбираш ли?
Има си схема за тълкуване, без която смисълът се губи.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Още за Плутон
« Отговор #13 -: Октомври 01, 2006, 09:55:12 pm »
Цитат
Тук
http://astro.tondy.com/viewforum.php?f=15

са основите на астрологията... и не само  :rolleyes:

Да, не само.
Много добри астролози и ужасен климат. Там ако не си изядеш боя за нищо, значи звездите са на твоя страна и ангел хранител над главата ти.  :lol:
И какво ако знаеш цялата астрология на пръсти, а не владееш простата комуникация...

*

Lillie

• 30532
Още за Плутон
« Отговор #14 -: Октомври 01, 2006, 10:00:54 pm »
мдам... и тук-там се намират интересни неща за четене  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Още за Плутон
« Отговор #15 -: Октомври 02, 2006, 01:00:33 pm »
Отдавна имам регистрация там, но учудващо дори за самата мен, нещо не ми се пише :)

Иначе чета от време на време :)  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Още за Плутон
« Отговор #16 -: Ноември 02, 2006, 08:12:22 pm »
За новооткритата комета Суан - предполага се, че скоро някой световен лидер ще изчезне от политиката.

I still haven't had a good look at Comet Swan but I have heard from my fellow astrologers who have been plotting its path and interpolating its position to give us a zodiacal reference point for interpretive purposes. This, according to Ptolemy (c. 150AD) is the traditional way to establish what a comet portends. We have looked to see which fixed stars it will come close to soon. My colleague Bernard Fitzwalter notes a conjunction to Vega; the political star. Comets usually herald an 'ending'. He thinks we may see the demise of a world leader within a few months.