Здравей Гост

Луна в Скорпион

• 217 Отговора
  • 40812 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #80 -: Октомври 28, 2006, 07:24:50 pm »
Де да беше само ти! Питай Док  :lol:  :P  :lol:

Да ви имам близнашките марсове...  :D

« Последна редакция: Октомври 28, 2006, 07:30:15 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

Луна в Скорпион
« Отговор #81 -: Октомври 31, 2006, 12:46:34 pm »
Ужасно съм разочарована!
В тази дълга тема с това заглавие очаквах да прочета нещичко за миличката Луна в Скорпион... А то се оказа, че за всички други имаше  ...

*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #82 -: Октомври 31, 2006, 01:04:23 pm »
Еми да, то така се започва - от конкретното към абстрактното  :lol:  :P  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Луна в Скорпион
« Отговор #83 -: Октомври 31, 2006, 03:32:26 pm »
Цитат
Ужасно съм разочарована!
В тази дълга тема с това заглавие очаквах да прочета нещичко за миличката Луна в Скорпион... А то се оказа, че за всички други имаше  ...
Strastna i otmystitelna,osven 4e e revniva

*

divana

Луна в Скорпион
« Отговор #84 -: Ноември 03, 2006, 10:56:02 am »
Здравейте,
нова съм във форума, може би не е прието да се пита така, но аз сама не мога да си разтълкувам нищо. Ако ме насочите към подходящи четива - ще съм благодарна.
Та, горното е наталната карта на съпруга ми. Долното - моята. Обичаме се, но понякога ни е изключително трудно заедно. Дали това е начертано още в моментите на раждането ни?
Aз съм родена на 6 юни в 8,50, той - на 14 март около 7, 50 . Аз съм Близнаци с асцедент Лъв, луна в Скорпион, той Риби с асцедент Овен, луна в Рак.  Въобще не знам откъде се намерихме  

Луна в Скорпион
« Отговор #85 -: Ноември 03, 2006, 11:42:25 am »
На 14 март 1954 и на 6 юни 1971.
И аз започнах да се питам откъде се намерихте :(  :huh:  :blink:  

*

Guest

Луна в Скорпион
« Отговор #86 -: Ноември 03, 2006, 12:12:18 pm »
Цитат
И аз започнах да се питам откъде се намерихте :(  :huh:  :blink:
Точно....
А питайки се, някакви отговори имаш ли?
Сега сериозно, наистина имам нужда някой да ми разкаже кое е кофтито и кое добре в тази връзка

*

Divana

Луна в Скорпион
« Отговор #87 -: Ноември 03, 2006, 12:34:24 pm »
Та тази връзка е брак от 8 г. с два броя деца.  

*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #88 -: Ноември 03, 2006, 12:37:18 pm »
Цитат
Цитат
И аз започнах да се питам откъде се намерихте :(  :huh:  :blink:
Точно....
А питайки се, някакви отговори имаш ли?
Сега сериозно, наистина имам нужда някой да ми разкаже кое е кофтито и кое добре в тази връзка
Отговор като този например?

http://clubastrology.net/phpBB2/viewtopic.php?t=2240

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

Луна в Скорпион
« Отговор #89 -: Ноември 03, 2006, 12:48:08 pm »
Да, от някакъв подобен съвет имам нужда. Пуснах въпроса си първо в другия форум, а на този попаднах днес, след като търсех нещо за луна в скорпион. Видях, че тук се пиша много по-активно, затова се осмелих и тук да попитам. Ако съм нарушиля някакъв нет етикет - моля да бъда извинена.
Факт е, че ми е доста трудно и се мъча да намеря отговори къде ли не, за да коригирам някои неща. Астрологията е само едно от тях. Опитвам се и да чета и сама да откривам някои неща, но когато си съвсем в началото е много, много трудно.  

*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #90 -: Ноември 03, 2006, 01:04:43 pm »
Добре дошла и не се притеснявай за етикети и етикеции  :)

Идеята ми беше, че предвид публичността на дискусиите, водени тук, нещата се коментират - ако ще се коментират - в малко по-абстрактен и схематичен вид, без вадене на показ на "кирливите ризи" на двамата.

Ако те устройва този вариант на дискусия, бихме могли да обсъдим картите на двама ви, взети заедно и поотделно. Дано се включат и повече ентусиасти...

ДОК, чакаме и твоя коментар - нали ще ставаш "консултант по семейните въпроси"?  :P  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Луна в Скорпион
« Отговор #91 -: Ноември 03, 2006, 02:04:55 pm »
Регистрирах се. Писах, писах, и си изгубих мнението. Та пак.

Благодаря за посрещането.
Не се притеснявам от вадене на "кирливи ризи". Ще бъда много благодарна за всякакви тълкувания и съвети, каквито ви хрумнат. Не се притеснявам, че нета е публично пространство, въпреки луната ми в скорпион :D  :D  Ако някой ни разпознае - значи ни познава достатъчно добре.  
А се нуждая наистина от преосмисляне на някакви неща, за което заложеното в хороскопите на двама ни ще помогне доста, надявам се.
« Последна редакция: Ноември 03, 2006, 02:18:10 pm от Divana »

*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #92 -: Ноември 03, 2006, 03:44:10 pm »
О, не се и съмнявам, че би се притеснила от "публичност" с  тези си Асц, Слънце, Марс/Лунни възли, Венера и Меркурий!
 :D

Мисля, че вече са ти казали и в другия форум, че всяка една синастрия изисква и да се сравнят картите на партньорите, както взети заедно, така и поотделно с цел добиване на повече яснота за "допирните точки" и "подводните скали"  ;)

Та сега -
- за теб:

Струва ми се, че в натала ти са заложени две основни "теми" -

едната е търсене на партньор, който да бъде "свеж полъх", предизвикателство за теб и да ти позволи достатъчно "въздух" и "пространство" в отношенията, чиято манифестация в картата са позициите на Слънцето, Марс и Лунните възли. С този голям въздушен тригон във въздушни домове в съчетание с лъвски Асц най-вероятно имаш нужда от изява на Аза чрез свободна и спонтанна комуникация и равнопостовеност по линията на партньорските връзки и междуличностни отношения;

от друга страна (и същевременно) можеш да търсиш партньор тип "грижовен закрилник", който да ти осигури желаната от теб емоционална и материална сигурност, статус и позиции в обществото или просто подкрепа - не само материална, а и духовна.

Погледнато в тази перспектива, се получава една дилема, която се пренася и в отношенията с другите. Водолейският ти Марс в съвпад със СЛВ на Дсц ще иска да "диша" и няма да търпи ограничения, както впрочем и Слънцето в Близнаци в 11-ти /уранов/ дом - при това и двете са аспектирани от Уран. Но ако се разширят орбисите, може да се приеме, че Слънцето ти носи и плутонови характеристики, не толкова забележими вероятно.
Луна в Скорпион в 4-ти дом може да бъде твърде пристрастна/пристрастена и копнее за сигурно и добре подсигурено - Венера, Меркурий и Сатурн в Телец - лично пространство, добре зазидано и застраховано срещу всякакви "форс-мажорни" обстоятелства, което пък може и да не е по вкуса на Марс, когото рутината и липсата на достатъчно /духовна/ свобода в отношенията направо задушават...
Всъщност това си е цял тао-квадрат в картата ти, нищо че е с леко по-разширени орбиси, - във фиксирания кръст Телец-Скорпион-Водолей с фокус Марс/Северен лунен възел в 7 дом. Влиянието на Венера мисля, че също не е за подценяване предвид това, че се намира "на трон" в собствен знак и най-високо в картата и е диспозитор на още три планети в радикса. Всичко това ме навежда на мисълта, че за теб общественият статус и добиването на стабилна позиция са сред най-важните приоритети, за което най-вероятно ще допринасят и партньорските ти връзки, а също и активността ти в този план.

И да обобщя с това, че в натала ти има и акцентиране - според мен - на сатурново-уранова дилема, която в партньорски план се манифестира като "Venus/Uranus vs. Venus/Saturn", като тук най-вероятно водолейският Марс е "лостът".  Та така ми се струва на мен де, от моята "камбанария", дано съм била максимално обективна в преценката си...

« Последна редакция: Ноември 03, 2006, 03:53:30 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Луна в Скорпион
« Отговор #93 -: Ноември 03, 2006, 03:58:21 pm »
Аз имам питане- в неговата работа ли се запознахте?
( правя си проучване и ми е любопитно дали се занимава с хуманитарна работа и дали там се запознахте)

Луна в Скорпион
« Отговор #94 -: Ноември 03, 2006, 04:10:52 pm »
Ще допълня и Лили,че аспекта Сатурн съвпадащ с Луна се намесва в отношенията ви .Мъжа ти прекалено държи на достойнството си и често те обвинява в детинско поведение,а също така имате различен начин на възпитание и всеки един от вас прекалено е обвързан с семейните ценности на родителите,това води до търкания между вас. Може да усещаш унижение,породено от негови упреци и т.н.

*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #95 -: Ноември 03, 2006, 04:54:14 pm »
Ох, за картата на господина май не ми остава време, а у дома през уикенда не знам дали ще имам нет... затова само ще маркирам най-същественото сега  ;)

С този огнен Асц и огнен управител на Асц има и силно изразено, струва ми се, нептуново акцентиране в картата:

- Слънце в Риби и в 12-ти дом;
- Нептун във Везни на Дсц = Венера/Нептун;
- владетел на Дсц - Венера - в 12 дом = Венера/Нептун;
- Луна в квадрат с Нептун - и ъглови при това;
- евентуално може да се отчете и широката /знакова/ опозиция между Венера в 12ти дом и Нептун в 7ми, допълваща квадрата на Луна/Уран с Нептун до кардинална тао-квадратура с фокус Рак/4 дом по линията на Лунните възли. В случай, ако се отчита Хирон, имаме пък тао-квадрат с фокус Нептун на Дсц, но чрез диспозиция отново опираме до Венера в 12 дом в качеството й на владетел на Дсц и диспозитор на Нептун.

Искам също така да отбележа, че влиянието на Луната в картата на този мъж не бива да се подценява - намира се в собствен знак, "на трон" по дом и е силно аспектирана (и в съвпад с нодалната ос). Най-вероятно ураново-нептуновото й влияние ще се пренася във връзките му с противоположния пол и близки жени, в семейството. Иначе най-вероятно е отговорен човек, но пък в емоционален план и в чувствата си може да се чувства понякога неразбран или да има нужда, възможно и не съвсем осъзната, от периодично дистанциране в зависимост от смяната му на настроения - "на приливи и отливи" дето се казва.

B)   :)
« Последна редакция: Ноември 03, 2006, 04:55:32 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Луна в Скорпион
« Отговор #96 -: Ноември 03, 2006, 06:06:07 pm »
Астрологията е велика наука!
Много ви благодаря.
Лили, потвърджавам казаното от теб - с прости думи - наистина у мен се борят нуждата от свободна изява на "Аз-а", желанието за живот, пълен с авантюри (не по отношение на другия пол) и желанието за сигурност и стабилност - емоционална и материална.

Не разбирам много от астрологическите термини, но съм решена да наваксам тези си пропуски в знанията с четене.

За него - "Иначе най-вероятно е отговорен човек, но пък в емоционален план и в чувствата си може да се чувства понякога неразбран или да има нужда, възможно и не съвсем осъзната, от периодично дистанциране в зависимост от смяната му на настроения - "на приливи и отливи" дето се казва" - това е много точно определение. И дистанцирането му понякога може да ме побърка!

Зъболекар, запознахме се странно и случайно - отидох неканена на гости посред нощ у един човек и той беше там... Каза, че е влюбен на петата минута, ни в клин, ни в ръкав... В известен смисъл може да се каже, че е бил там и по някакъв начин, свързан с работата му. Трудно ми е да определя дали е хуманитарна, но в някакъв смисъл - може би, да.  

За обвързаността със семейните ценности - не знам, но е факт, че понякога имаме търкания на подобна основа, както и обвинения от негова страна, които аз не приемам, но ме обиждат.

Луна в Скорпион
« Отговор #97 -: Ноември 06, 2006, 08:21:30 am »
Четох през уикенда разни първоначални обяснения за тълкуване на натална карта. Малко ме е срам да питам така лаишки, но не успях да установя някои символи в картата - първите две, които са при мен в трети дом. Може би едната е Плутон, но в нета намерих друг символ за Плутон, та не знам.
Имам и още един въпрос, ако някой е склонен да ми отговори - в един текст за тълкуване на хороскоп пишеше, че когато две планети се намират в един и същи дом първо се проявява влиянието на тази, която е в началото на дома, а след това - на следващата. Предполагам, че началото на дома е по посока обратна на часовниковата стрелка, но искам да съм сигурна.
Разбирам, че Сатурн е най-притеснителния в цялата натална карта. Не мога да установя обаче при мен къде точно е - в 10-и дом с Венера и Меркурий или в 11-и заедно със Слънцето. И какво значи това - какво "Голямо нещастие" може да ме сполети точно?

*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #98 -: Ноември 06, 2006, 09:56:11 am »
За Плутон има два символа, надявам се Доктора да бъде така добър да ни постне тук по някоя картинка - много хубави ги намира  :rolleyes:  ;)  :D

По принцип планетите в началото на даден дом активират дома, особено ако са купсидни, тези в края - особено ако са на няколко градуса от върха на следващия дом - имат отношение и към двата, доколкото знам...
С други думи, първите градуси на един дом полагат началото на дадена опитност - според аналогиите на дома, последните градуси бележат завършека. В средата на дома енергията се концентрира, но не е така силна като близо до купсидите, в началото. Иначе за начало на даден дом теоретично се приема купсидата му, макар че това е доста условно.
Доколкото се сещам, има и домова система с плаващи купсиди, но независимо от използваната домификация купсидите на домовете се приемат за фокални точки, затова и транзитите през домовете ни въздействат в границите на определени орбиси  B)

Сатурн, доколкото помня, ти е в съвпад с Венера и Меркурий в Телец/10 дом и е включен в тао-конфигурация с Луната и Марс. Марс е във фокуса и в съвпад с нодалната ос в 7ми дом, диспозиторите му са Уран и Сатурн. Не знам за какво "голямо нещастие" си чела, според мен тези констелации по-скоро се свързват със завидна целенасоченост   :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Луна в Скорпион
« Отговор #99 -: Ноември 06, 2006, 04:48:25 pm »
Искам да допълня темата с още нещо, позовавйки се на това, което казва Док за "прекалено обвързване със семейни ценности" и го казва наистина не без основателни за това причини. Ама той затова си е "чичо доктор" да знае всичко, нали?  :P  ;)  B)

Шегата настрана сега. И двете карти - на divana и съпруга й - са един интересен пример за очевидно родителско влияние, чиято индикация са конкретните споменати вече астрологични констелации в определени знаци, домове и квадранти. И тук визирам най-вече констелациите /вкл. и опозиции/ по линията на 4ти и 10ти дом.

Със следното искам да кажа, че при анализа на всяка синастрия, започвайки със сравняване на двете карти - начина и степента, в която те взаимно се 'отразяват', интересна и много полезна информация се добива и при откриване и анализ на повтарящи се ключови "теми" или т.нар. "лайтмотиви" (според Стивън Аройо) във връзката. Нерядко при особено интензивни (и често болезнени) връзки има и повтарящи се "теми" от семейни синастрии.
Връзката "родител-дете", макар и вече прекъсната след стадия на окончателното отделяне на "детето" като зрял и самостоятелен вече индивид, често се пренася и доразвива по-нататък и в междуличностните ни отношения с други, особено сигнификантни - в един или друг смисъл - за нас хора.

Лиз Грийн, която е привърженик на психологическата астрология,  ги нарича "parental splitting up triangles", но идеята ми тук е да се избегнат каквито и да било опити да се упражнява непоискана "психодисекция". Та според въпросната концепция нерядко има пренасяне на определени модели и тенденции във връзката "родител-дете" във вид на нагласи и очаквания във взаимоотношенията ни с трети човек на принципа "Аз, Ти и Сянката".

Този тип "модели" в отношенията най-често се манифестират чрез активиране на "родителската ос”, символично представена посредством опозицията между Медиум Цели и Имум Цели, планети в двойката опозиторни знаци Рак/Козирог, сатурнови (и хиронови) аспекти към светилата и др. ключови лични планети и редица други “производни” на тях астрологични комбинации и констелации.
В случай на липса на такова акцентиране в картата друг начин има като проследим не само аспектите на светилата, а и наличието на повтарящи се “теми” в семейните синастрии и начина, по който те се развиват и манифестират в индивидуалната карта и индивидуалния живот на всеки поотделно.

Още една концепция, която съществува, е тази за връзката на 12-ти дом в радикса с “неизживения живот” на нашите родители и прародители. Особено интересна информация ни дават планетите там - независимо дали е една-единствена планета или цял стелиум - в дома на “колективното неосъзнато” (според юнгианската астропсихология), символизиращ нашата мистериозна, нематериална свързаност с Универсума, с Цялото, с Вечното и Безкрайното, а на индивидуално ниво – невидимата  /генетична/ връзка с нашите (пра-)родители и потенциала, наследен от тях.
В този смисъл всяка планета в 12 дом може да бъде и онази наша “сенчеста страна”, която поради едни или други причини не е била оптимално или адекватно интегрирана в семейството, и затова е останала леко недефинирана и забулена в сянката на мистериозния 12-ти дом. Това може да бъде и онова ни “лице”, което остава скрито или някак си по-слабо забелязвано на пръв поглед, или онази ни страна, в изразяването на която се чувстваме някак си неразбрани или в известна степен несигурни...
При липса на планети в 12 дом се проследяват позицията и аспектите на владетеля на този дом в радикса, особено ако са включени важни лични планети и други сигнификатори. Връзката с определени домове и планети в картата ще покаже начина, по който тези “скрити и забулени” характеристики намират въплъщение и интеграция в живота.

Не по-малко интересна информация при анализа на синастрията ни предоставят не само знакът на Дсц и наличието на планети в “партньорския” 7-ми дом, а и начинът, по който се 'отразяват' характеристиките на планетата-владетел на Дсц и тези на по-важните “партньорски” лични планети в картата на синастричната половинка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.