Здравей Гост

Един въпрос за карти Таро

• 29 Отговора
  • 9775 Прегледи
*

ГостRay_balance

« -: Септември 15, 2006, 07:21:28 pm »
Превеждам един текст от английски, в който отчасти става въпрос за картите Таро и за гадаенето с тях. И много се учудих, като видях да споменават за "Асът на Змиите" (Ace of Serpents). Разрових се аз из Гугъл-а и намерих наименованията и значенията на картите Таро. Според тази информация, съществуват четири аркани (Мечове, Бокали, Жезли и Монети). Съответно има четири типа Аса - на Мечовете, Бокалите, Жезлите и Монетите.
Та въпросът ми е: съществува ли карта, наречена Асът на Змиите, или е просто измислено понятие?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Септември 15, 2006, 08:08:10 pm »
Преди около 2-3 и повече години се занимавах с Таро... доколкото се сещам и ако не ме лъже паметта ми, "Асо на Змиите" няма.
Но наистина ми се струва, че символът на едно от асата в Малките Аркани трябва да е бил жезъл с увита около него змия, освен ако не го бъркам с кадуцея  B)  :rolleyes:  :)
« Последна редакция: Септември 15, 2006, 08:23:46 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Ноември 11, 2006, 04:24:50 pm »
Козовете символизират и изобразяват Силите на съзнанието.Тяхното разположение върху Дървото на Живота се символизира от виещия се път на Змията на Мъдростта.Големите Аркани се наричат змийски козове.

« Отговор #3 -: Ноември 19, 2006, 09:27:02 am »
Не искам да звучи нескромно, но през 1999 година ИК "Труд" издаде огромния ми фундаментален труд "Таро, Кабала, Карма". Смея да твърдя, че това е най- задълбоченото и изчерпателно ръководство на тази тема. Моите книги обикновено се разграбват, но ако си набавите по някакъв начин гореспоменатото произведение, ще си изясните всичко.

Апостол Апостолов

Апостол Апостолов

*

Imaginary

« Отговор #4 -: Ноември 19, 2006, 05:05:58 pm »
Онзи, чиито книги буквално се "разграбват", не би имал нужда от реклама или презентация на услугите си в интернет сайтове като този...  :D

« Отговор #5 -: Ноември 20, 2006, 12:44:29 pm »
Така мислят всички примитивни хорица, които хал хабер си нямат от маркетинг и PR. Те така и не могат да проумеят, че в наши дни без реклама не можеш да продадеш дори един хляб.
Да, комунизмът така и неси отиде от главите на хорицата с ограничени възможности...
А злобата и завистта с нищо няма да помогнат. Напротив, те разрушават, убиват човека безвреме.

Апостол Апостолов

« Отговор #6 -: Ноември 20, 2006, 01:02:09 pm »
Цитат
Така мислят всички примитивни хорица, които хал хабер си нямат от маркетинг и PR. Те така и не могат да проумеят, че в наши дни без реклама не можеш да продадеш дори един хляб.
Да, комунизмът така и неси отиде от главите на хорицата с ограничени възможности...
А злобата и завистта с нищо няма да помогнат. Напротив, те разрушават, убиват човека безвреме.
Остави на някой друг да ти направи реклама,защото колкото и интересно да е четивото,рекламата по този начин звучи,като перчене.
Опитай се да заинтригуваш хората с нещо,което да им грабне ума така,че да пожелаят да си купят книгата.
Избери част от нея,с която да привлечеш вниманието така,че да иска човек да прочете и останалото.

« Отговор #7 -: Ноември 20, 2006, 01:08:37 pm »
И един съвет; Не обиждай хората,защото си правиш антиреклама!

« Отговор #8 -: Ноември 20, 2006, 01:28:41 pm »
Цитат

Мисля,че повечето от пишещите във форума са от поколението на демокрацията и звучи смешно,човек от поколението на "комунистите" да прави това изявление.

И още нещо;НИМА ОТРИЧАШ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ЖИВОТА СИ,ПЛЮЕЙКИ ПО СТАРИЯ РЕЖИМ?Гледам получил си добро образование /без да ти е необходимо да си го заплащаш/,ходил си по чужбина по тоталитарно време,а това беше превилегия на комунистите ,които сега така съдиш :)
« Последна редакция: Ноември 20, 2006, 05:07:04 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Ноември 20, 2006, 01:35:59 pm »
Впрочем случайно някои от пишещите тук си имат не толкова "примитивна" представа за маркетинг и PR.
Хлябът насъщен от агресивна реклама няма нужда, рекламата е инструмент за добиване на по-лесен хляб или по-лесно добиване на хляб - тук можем да си играем с думи, а смисълът не се променя... Е, да, "стимулиране и насърчаване на продажбите" го наричат умните и с неограничени възможности хора като Вас.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #10 -: Ноември 24, 2006, 06:40:34 pm »
Цитат
Козовете символизират и изобразяват Силите на съзнанието.Тяхното разположение върху Дървото на Живота се символизира от виещия се път на Змията на Мъдростта.Големите Аркани се наричат змийски козове.
Док, възможно ли е да се намерят картите Таро в нета?

Ще е чудесно ако има различните колоди- мисля,че едно внимателно сравняване ще донесе много информация :)  

« Отговор #11 -: Ноември 24, 2006, 10:57:23 pm »
Цитат
Цитат

Ще е чудесно ако има различните колоди- мисля,че едно внимателно сравняване ще донесе много информация :)
страхувам се ,че ще се престарая :)

кабалистични

....................................................................................................
класически

ренесансови

нумерологично

египет

« Отговор #12 -: Ноември 25, 2006, 11:37:39 am »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Ноември 25, 2006, 11:45:02 am »
Хубави Таро-картинки  :D  :rolleyes:  :D

Ония горе над ренесансовите обаче са много зловещи... като от филм на ужасите  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #14 -: Ноември 25, 2006, 07:20:34 pm »
Темата започва да става интересна, 10Х ,Док :rolleyes:  

*

ГостDDD

« Отговор #15 -: Ноември 26, 2006, 12:10:59 am »
Цитат
Превеждам един текст от английски, в който отчасти става въпрос за картите Таро и за гадаенето с тях. И много се учудих, като видях да споменават за "Асът на Змиите" (Ace of Serpents). Разрових се аз из Гугъл-а и намерих наименованията и значенията на картите Таро. Според тази информация, съществуват четири аркани (Мечове, Бокали, Жезли и Монети). Съответно има четири типа Аса - на Мечовете, Бокалите, Жезлите и Монетите.
Та въпросът ми е: съществува ли карта, наречена Асът на Змиите, или е просто измислено понятие?
Imam една програма ТАро в телефона,но такава карта не съм срещал

« Отговор #16 -: Ноември 26, 2006, 03:23:19 pm »
Voodoo Tarot of New Orleans

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #17 -: Ноември 26, 2006, 04:33:32 pm »
Цитат
Voodoo Tarot of New Orleans
 :rolleyes: Док, над най-горната карта RADA ли пише? :rolleyes:  

« Отговор #18 -: Ноември 26, 2006, 07:21:18 pm »

Валда ,съжалявам само това можах да събера от колодата с по-ясен образ.
« Последна редакция: Ноември 26, 2006, 07:37:08 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Гостенка

« Отговор #19 -: Декември 02, 2006, 02:12:30 am »
Цитат
Цитат
Цитат

страхувам се ,че ще се престарая :)

кабалистични

....................................................................................................
класически

ренесансови

нумерологично

египет
Гадаене с картите "Таро" за мен е повече медитация. Сами трябва да интерпретираме смисъла на изображенията с въпроса, който ни вълнува. Затова, когато реша да гадая , предпочитам Идзин , дава ми по-конкретни отговори :)
В някои мои таро книжки бях прочела, че произхождат от древен Египет ,а техните йероглифи в оригинален вид са изображение на древноегипетски паметници. Според Папюс учението "Таро" е древноегипетската Кабала. Той казва ,че "най-древните Таро били медали, от които после направили талисмани."Ключовете" , или малките ключове на Соломон" се състояли от 36 талисмана със 72 отпечатъка , аналогични на йероглифните фигури на Таро"  Изключителните съвпадения с елементите и детайлите на Кабалистичното Дърво на Живота  налагат тезата ,че думата Таро е анаграма на Тора (еврейската азбука). Съществуват и др. мнения, че тя е производна на думата Рота, която означава "път" , "пътека" към познанието, или се прави аналогия между символиката на Таро с тази на "Древноегипетската книга на Тот" - окултен наръчник с всички мистерии на света" ... въобще дълга, и и интересна е историята на Таро..жалко ,че немога да я напиша, но така, или иначе крият в себе си много тайни B)