Козовете символизират и изобразяват Силите на съзнанието.Тяхното разположение върху Дървото на Живота се символизира от виещия се път на Змията на Мъдростта.Големите Аркани се наричат змийски козове.
Док, възможно ли е да се намерят картите Таро в нета?
Ще е чудесно ако има различните колоди- мисля,че едно внимателно сравняване ще донесе много информация 
страхувам се ,че ще се престарая
кабалистични

....................................................................................................
класически

ренесансови

нумерологично

египет
Гадаене с картите "Таро" за мен е повече медитация. Сами трябва да интерпретираме смисъла на изображенията с въпроса, който ни вълнува. Затова, когато реша да гадая , предпочитам Идзин , дава ми по-конкретни отговори

В някои мои таро книжки бях прочела, че произхождат от древен Египет ,а техните йероглифи в оригинален вид са изображение на древноегипетски паметници. Според Папюс учението "Таро" е древноегипетската Кабала. Той казва ,че "най-древните Таро били медали, от които после направили талисмани."Ключовете" , или малките ключове на Соломон" се състояли от 36 талисмана със 72 отпечатъка , аналогични на йероглифните фигури на Таро" Изключителните съвпадения с елементите и детайлите на Кабалистичното Дърво на Живота налагат тезата ,че думата Таро е анаграма на Тора (еврейската азбука). Съществуват и др. мнения, че тя е производна на думата Рота, която означава "път" , "пътека" към познанието, или се прави аналогия между символиката на Таро с тази на "Древноегипетската книга на Тот" - окултен наръчник с всички мистерии на света" ... въобще дълга, и и интересна е историята на Таро..жалко ,че немога да я напиша, но така, или иначе крият в себе си много тайни B)