Здравей Гост

Квадратурата Венера/Плутон и тригона Юпитер/Уран

• 8 Отговора
  • 2440 Прегледи
*

АН

Транзитите най-силно се усещат в края на сепарацията на трайния аспект и точната аспектация на краткотрайния аспект.

Човек естествено и инстинктивно се стреми към свобода.
Обществото го научава да желае пари, власт, любов, почести и пр.
Всички те го отклоняват от стремежа към свобода, творчество и сън.
Ако прати желанията си в сферата на абстрактното или ги превърне в елементарно-конкретни, не губи свободата и творческото у себе си, т.е. не губи себе си.
 :)  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #1 -: Септември 25, 2006, 10:00:09 am »
Na men mi teche tranzita na Pluton kvadratura kum Venera ..pochna ot nachaloto na tazi godina i shte prikluchi chak esenta na 2007...Mislia che sled kraia na tozi tranzit promenite v jivota mi shte sa dosta i se nadiavam da sa za hubavo./.. ;)  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2 -: Септември 25, 2006, 09:59:58 pm »
Цитат
Транзитите най-силно се усещат в края на сепарацията на трайния аспект и точната аспектация на краткотрайния аспект.

Човек естествено и инстинктивно се стреми към свобода.
Обществото го научава да желае пари, власт, любов, почести и пр.
Всички те го отклоняват от стремежа към свобода, творчество и сън.
Ако прати желанията си в сферата на абстрактното или ги превърне в елементарно-конкретни, не губи свободата и творческото у себе си, т.е. не губи себе си.
Хммм....не знам към какво се стреми човек, ма аз що така винаги се стремя към опозиция.  :P

Човек инстинктивно се стреми към медитация и неправене, обществото го принуждава да се занимава с правене и по този начин хитро и лукаво му отнема личната сила, с която той би могъл, в ролята си на маг, да го разруши.

Капанът е идеално измислен, маговете стават нещастни жалки отрепки.
Само дето не ми е ясно кому е било нужно това, след като е могъл да бъде маг и след като материал за работа на маговете има предостатъчно във вселената-предостатъчно за всички.

Демек да не си праща желанията насам натам, ми да придобие достатъчно увереност, за да си ги разиграе.
~
~
Трябва да имате достатъчно увереност, за да посеете това, от което ще израстнат знанията, реалността.

Ние сами себе си ограничаваме във всичко, а, позовавайки се на ограниченията на света, затваряме тази верига на ограниченията и чрез увереност я утвърждаваме. Затова ние живеем в степента на своята увереност.

Имайки способност и знания, притежавайки ясност и увереност, всеки ще сътвори.

Не се ограничавай в увереността. Усети неизбежността на увереността и от нея. Увереността е хвърлен във водата камък, кръговете са неизбежни. Усещай нужната форма на увереност, правилната.

Увереността произвежда реалността. Мъдростта е нужна само за съхраняване на справедливостта.

Възможно е само това, в което си уверен, затова на нас ни липсва само увереност.

Увереността разгръща проявлението.

*

АН

« Отговор #3 -: Септември 26, 2006, 07:33:11 am »
Няма лошо в опозицията, но по-интересни са допирните точки.
В случая - обществото, което влияе върху силата ни.

Как си избираме обществото, в което се движим и живеем или пък даже изграждаме около себе си.....

От радикса - Юпитер и Сатурн - по знак, дом и аспекти :)  

*

kaily

• 5145
« Отговор #4 -: Септември 26, 2006, 01:13:24 pm »
Ще ли ми го преведеш, моля.  :unsure:

А за обществото като цяло-за него говорех, не го избираме ние. Представям си го приблизително така-на междинен стадий от развитието са се залостили паразити и ядат всичко, де що мине оттам.
Или пък обществото се самозомбира, но винаги има дявол, чиято най-голяма заслуга е в това да накара хората да спрат да вярват в съществуването му.
Хъбард примерно разправя фантасмагории за зли сили наложили ни разни енграми преди милиарди и милиони години, знам ли го.
Толкова грешки и отклонения от хармонията и доброто надали са просто набор от случайности.

Та какво за Юпитер и Сатурн?  :blink:

Аааа, вденах, ти говориш за нашто си обкръжение, местно и локално. Ми аз си избирам само одухотворени духовни хора, с които да вървя по посока на шестата раса, това де личи от Юпитер и Сатурн?  :P  
« Последна редакция: Септември 26, 2006, 01:21:59 pm от kaily »

*

АН

« Отговор #5 -: Септември 27, 2006, 08:28:16 am »
Цитат
Ще ли ми го преведеш, моля.  :unsure:

А за обществото като цяло-за него говорех, не го избираме ние. Представям си го приблизително така-на междинен стадий от развитието са се залостили паразити и ядат всичко, де що мине оттам.
Или пък обществото се самозомбира, но винаги има дявол, чиято най-голяма заслуга е в това да накара хората да спрат да вярват в съществуването му.
Хъбард примерно разправя фантасмагории за зли сили наложили ни разни енграми преди милиарди и милиони години, знам ли го.
Толкова грешки и отклонения от хармонията и доброто надали са просто набор от случайности.

Та какво за Юпитер и Сатурн?  :blink:

Аааа, вденах, ти говориш за нашто си обкръжение, местно и локално. Ми аз си избирам само одухотворени духовни хора, с които да вървя по посока на шестата раса, това де личи от Юпитер и Сатурн?  :P
Например от това, че Сатурн е на хубаво място в Козирог и хубаво аспектиран - естествено влечение към духовната сфера :)

Но пък Юпитер не е на толкова хубаво място в Козирог и с тая опозиция с Марс - нож с две остриета могат да бъдат разните търсения и в духовната, и в материалната сфера :)  

*

kaily

• 5145
« Отговор #6 -: Септември 27, 2006, 09:56:09 am »
Е то всичко е нож с две остриета, ма нема ли малко масълце и за мен да си го намажа на лебеца с другото острие?  :blink:  

*

АН

« Отговор #7 -: Септември 28, 2006, 08:10:48 am »
малко ли е човек да търси феномените на свръхестествения свят :D  

*

kaily

• 5145
« Отговор #8 -: Септември 29, 2006, 11:01:07 am »
Сверхъестественной является та природа, которой мы еще не достигли, или не познали, либо богатства, которые все еще не подвластны нам. Распространенное пристрастие к чудесам есть признак того, что человек еще не завершил своего восхождения.
Шри Ауробиндо