Здравей Гост

Слънцето в напрегнати аспекти

• 12 Отговора
  • 3745 Прегледи
*

АН

« -: Ноември 10, 2006, 10:11:49 am »
Напрегнатите аспекти на Слънцето провокират самоутвърждаването, напористостта, желанието да се властва или да се надделява над другите, а когато са с Нептун, засилват духовния егоцентризъм. Ако добавим и напрегнат аспект със Сатурн, то можем да отидем в някоя крайност по отношение на амбиции за самоутвърждаване, подплатени и идеологически.

Например, привързваме се към някаква идея за реализацията си, като се виждаме как управляваме живота си, себе си и другите.
А е възможен и друг вариант – осъзнаваме, че не желаем повече отговорности, власт, не желаем да управляваме никого, дори и себе си – искаме да сме едно листо, носено от реката на живота:)

*

Guest

« Отговор #1 -: Ноември 13, 2006, 04:25:30 pm »
Цитат

Например, привързваме се към някаква идея за реализацията си, като се виждаме как управляваме живота си, себе си и другите.
А е възможен и друг вариант – осъзнаваме, че не желаем повече отговорности, власт, не желаем да управляваме никого, дори и себе си – искаме да сме едно листо, носено от реката на живота:)
и какво се прави като стигнеш до тези два случая :blink:  :blink:  

*

АН

« Отговор #2 -: Ноември 14, 2006, 09:30:51 am »
не знам:)
зависи:)
Ако състоянието си го обясним, от астрологична гледна точка, с циклите на “лошото и напрегнато” Слънце, ще се надяваме, че другия сезон, т.е. след около 4 месеца, ще видим живота по нов начин:)/заради квадратурите/

Но това са психологически симптоми и за други аспекти, така че трябва да различим за кои става въпрос и тогава да решим дали трябва да чакаме и да се надяваме или пък, както обикновено искат квадратурите, да действаме по нов начин, защото може да не е причината в циклите на Слънцето:)

Ти как мислиш:) – какво трябва да правиме:)

*

Guest

« Отговор #3 -: Ноември 14, 2006, 04:37:40 pm »
Цитат
не знам:)
зависи:)
Ако състоянието си го обясним, от астрологична гледна точка, с циклите на “лошото и напрегнато” Слънце, ще се надяваме, че другия сезон, т.е. след около 4 месеца, ще видим живота по нов начин:)/заради квадратурите/

Но това са психологически симптоми и за други аспекти, така че трябва да различим за кои става въпрос и тогава да решим дали трябва да чакаме и да се надяваме или пък, както обикновено искат квадратурите, да действаме по нов начин, защото може да не е причината в циклите на Слънцето:)

Ти как мислиш:) – какво трябва да правиме:)
не знам, за това питам ;)

а и май говорим за различни неща - ти за транзитни, а аз за натални

*

АН

« Отговор #4 -: Ноември 15, 2006, 08:37:07 am »
Квадратурите на небето към момента, засягат най-вече тия, с квадратури в радикса:)
По мои наблюдения, застанем ли на тоя кръстопът, болшинството се ориентираме и избираме кариерата в реалния, материален свят:)
Може би така и трябва:)

*

Guest

« Отговор #5 -: Ноември 30, 2006, 07:20:05 pm »
Цитат
zdravei An!a moge6 li da mi kage6 ne6to za kvadratyrata megdu slanceto i mercurii s upiter!

*

АН

« Отговор #6 -: Декември 01, 2006, 02:23:41 pm »
Цитат
Цитат
zdravei An!a moge6 li da mi kage6 ne6to za kvadratyrata megdu slanceto i mercurii s upiter!
Можем да си представим пред нас стълбичката на самолета, която само трябва да изкачим, за да полетим със самолета към нови хоризонти.

И тъкмо когато ще стъпим на стълбата, тя се прибира пред краката ни и ние усещаме болката на ранения Аз.

:)

А може и по-схематично - трябва да сме готови да променяме възгледите си, но без да прекаляваме :)
Трябва да сме готови и за сблъсъци със сила и власт, но пак без да прекаляваме, особено, ако властта е по-силна от нас :D

« Отговор #7 -: Декември 04, 2006, 06:14:24 pm »
Цитат
Напрегнатите аспекти на Слънцето провокират самоутвърждаването, напористостта, желанието да се властва или да се надделява над другите, а когато са с Нептун, засилват духовния егоцентризъм. Ако добавим и напрегнат аспект със Сатурн, то можем да отидем в някоя крайност по отношение на амбиции за самоутвърждаване, подплатени и идеологически.

Привет Ан!
Аз съм със слънце в близнаци и асцендент лъв.
Имам квадратура на слънце с луна в риби.
Според мене оттам идват противоречията в живота ми.
Ан,   как би охаректерезирала такъв квадрат?:rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Декември 04, 2006, 10:17:10 pm »
Квадратите и опозициите между светилата е прието да се разглеждат като "противоречие между Душата и Аза". Наред с това напрегнатите аспекти на Слънцето в радикса за мен са и предизвикателство за духа, стимул за развитие, ориентир. Мисля, че напрегнатите конфигурации на светилата не са статичен потенциал, а динамичен и непрекъснато търпящ развитие. Сам по себе си аспектът между светилата бележи актуалната лунна фаза по време на раждане.

От гледна точка на психологическата астрология динамичните аспекти на светилата с висши планети се свързват с конкретни и фиксирани модели, възприети от родителите. Принципът на планетата, включена в хард аспект със светилата, изисква съзнателна интеграция, за да има растеж и развитие. Друг е въпросът, че нерядко се опитваме да 'бягаме' от осъзнаване на някои неприятни и болезнени теми в живота си, пренасяйки ги върху другите - "ефекът на сянката".

Конфликтните "теми" и най-аспектираните точки в картата наред с информацията, представена от нодалната ос, - в контекста на кръста на хороскопа - бележат пътя ни към осъзнаване на нашата духовна мисия, или респ. уроци, които Душата е избрала да изживее като опитност в настоящата си инкарнация. Макар и в повечето случаи болезнени, именно те са пътят напред и нагоре към еволюция на духа и съзнанието.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Декември 06, 2006, 06:52:13 pm »
Нещо интересно -
- "Структура на Аз-а"

тук:
http://www.occultbg.com/viewtopic.php?t=6&...=asc&highlight=

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Декември 06, 2006, 07:32:23 pm »
Цитат
Друг е въпросът, че нерядко се опитваме да 'бягаме' от осъзнаване на някои неприятни и болезнени теми в живота си, пренасяйки ги върху другите - "ефекът на сянката".

Лили, благодаря  за отговора!
Какво точно имаш предвид в по-горния цитат?
« Последна редакция: Декември 06, 2006, 07:33:33 pm от *Eva* »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Декември 06, 2006, 07:57:22 pm »
Всъщност "цитатът", за който питаш, няма конкретна връзка с темата. Малко се поотплеснах извън 'орбисата' на квадрата между Слънцето и Луната  :rolleyes:

Аспектът между светилата се манифестира според кръста на хороскопа и никога извън него така, както и всеки друг аспект или конфигурация в картата, на принципа "the whole is always greater than the sum of its parts".

Както неведнъж е казвала АН, квадратите изискват активно ангажиране с проблема. Така че един квадрат трудно би се 'пренесъл' съвсем несъзнателно "отсреща", докато опозициите принципно изискват интеграция на "сянката".
В психологическата астрология нещата се разглеждат в малко по-различна перспектива, като 'хард' аспектите /и конфигурации/ на светилата се свързват с "родителски модели", често несъзнателни или в недостатъчна степен осъзнати.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.