Здравей Гост

За какво говорят всички тези планети и луни?

• 13 Отговора
  • 2657 Прегледи
Аз не напредвам много със знанията, но затова пък имам все повече въпроси. Такава скупщина на слънце, асцедент, луна и черна луна в първи дом ми се струва странна, може би и опасна? Не знам. Кажете ми, моля.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2006, 10:01:25 am »
Ако това е картата на единия от близнаците, ето тук има Медиум Цели на границата между два знака, което от своя страна предполага, че децата могат да имат МЦ в различни знаци... по тази логика се променят и управителите - ако не по знак, то поне по дом, аспекти и статус в хороскопа  B)  

Или си постнала друга карта?

:)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

« Отговор #2 -: Ноември 13, 2006, 10:03:00 am »
е, чак опасна... :)

Целенасочена ли е личността? - какви са ти наблюденията? :)  

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2006, 10:13:16 am »
Дивана, някои автори твърдят,че изгряващ Плутон и Лилит в първи наистина могат да дадат една склонност към саморазрушения, към самотравяне с черни мисли, подозрителност, ревност или с вредни нездравословни навици. В някои по-стари книги по астрология можеш да попаднеш на мнение,че това положение може да даде дори и склонност към самоубийство.

НО, има едно огромно НО- всичко е въпрос на собствен избор. Когато разбереш ,че имаш свободна воля и ,че всяка планета има свой духовен еквивалент можеш да достигнеш до извода,че този Плутон ти дава огромния шанс за трансформация, просто да можеш да се "разградиш" до атомно ниво, а после да се превънеш в една нова личност и ще можеш да го правиш много пъти. В този смисъл това положение може да е дори благодат :)
Не казвам,че ще стане лесно и съвсем безболезнено, но имаш шанс  :)
Не е "опасно", ако ти самата не решиш ,че е такова :)

Всъщност всичко това се отнася до човека, на когото е картата :)  
« Последна редакция: Ноември 13, 2006, 10:15:39 am от Valda »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2006, 10:25:52 am »
Цитат
НО, има едно огромно НО- всичко е въпрос на собствен избор. Когато разбереш ,че имаш свободна воля и ,че всяка планета има свой духовен еквивалент можеш да достигнеш до извода,че този Плутон ти дава огромния шанс за трансформация, просто да можеш да се "разградиш" до атомно ниво, а после да се превънеш в една нова личност и ще можеш да го правиш много пъти. В този смисъл това положение може да е дори благодат :)
Да де, спомням си как навремето се бях "впечатлила" от разни шаренки астро-книжки - индикации за склонност към суицид, магии, проклятия, деструктивно и асоциално поведение, сексуална пандемия и какво ли още не...  пишеше, че има в изобилие в моята карта, ама... тц... като че ли няма...  :lol:  :D  :lol:
« Последна редакция: Ноември 13, 2006, 10:26:49 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5 -: Ноември 13, 2006, 12:19:02 pm »
Хубави неща прочетох за 10.12.1999  5:05:00 GMT :D  

*

Astroholic

« Отговор #6 -: Ноември 13, 2006, 01:55:27 pm »
Преди време познавах човек с Плутон на асцендента. Всъщност дали и колко съм го познавал е друг въпрос. По-точно, за съжаление не успях да го опозная навреме. Когато разбрах /или поне така ми се струваше...доскоро/
що за човек е, той /тя - всъщност има ли значение/, беше си отишъл безвъзвратно.
То общуването с тази личност беше много интересно преживяване. Нямаше нужда да се обяснявам надълго и нашироко, нямаше нужда да шикалкавя /както се опитвам да правя обикновено/ - той /тя/ вече знаеше всичко. И не шикалкаваше. А назоваваше нещата с истинските им имена. Беше жестоко донякъде, но той /тя/ го правеше не от желание да те нарани. Даже искрено страдаше в такива моменти. Смяташе, че по този начин ти помага. Като разбива илюзиите ти. Като разголва болното място. И слага - не пръст, а скалпел в раната. При това го правеше не само с мен, а и със себе си.
Странна личност...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Ноември 13, 2006, 02:15:40 pm »
Да... но може би и без такъв тип хора светът би ни изглегждал твърде сив и безличен, а сетивата - плитки и повърхностни, не мислите ли?

Една от малкото ми най-добри приятелки е с такава позиция на Плутон - съвпад Луна/Плутон в 1ви дом. Та и при нея няма "тън-мън" и "тинтири-минтири", предпочита да назовава нещата с истинските им имена... и предвид плутоновия събеседник отсреща ефектът в повечето случаи е забележителен - в момента, в който започнем да си говорим на публично място и да наричаме нещата от живота с истинските им имена (тук не става въпрос за вербална агресия или някакъв вид грубиянщина), повечето от случайно заобикалящите ни жени започват да се обръщат ли, да се мръщят ли,  да се чудят ли, да се цъклят...  :lol: - "ама защо, как си позволяват тия двете да нарушават илюзията за изкуствен мир и престорена хармония, царящи сред женското съсловие!?"  :lol:  :blink:  :lol:
« Последна редакция: Ноември 13, 2006, 02:16:27 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Ноември 13, 2006, 03:10:58 pm »
Да, на близнаците е тази карта. Някакъв усреднен вариант - той е роден в 7,13 или 7,14 - по-скоро второто, тя - в 7,17 сутринта на 10 декември 1999 г.
Още ми е рано да кажа какви личности са, нямат навършени 7 г., но като цяло са много буйни, държат да става тяхното, ревниви са един към друг (особено той), бият се, понякога са просто неуправляеми. Вредни навици - у него има - до ден днешен не желае по никакъв начин да яде плодове и зеленчуци. Обичат да се налагат и двамата. Обичат да са център на внимание - особено тя. А той науми ли се нещо, може да се превърне в голямо мръкнало, докато не го получи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Ноември 13, 2006, 03:32:59 pm »
Мхмм... а аз си мислех, че по принцип през 15-20 минути се раждат, ако са близнаци, каква съм невежа  :D  :blink:  :D

В случая с близнаците виж наистина дали Медиум Цели в картите попада в различни знаци - в края на Дева и в началото на Везни, което предполага и различни планети-владетели.
Също така предвид това, че са разнополови децата, "ролите"  на личните планети в картите им също се интегрират по различен начин - момчето по един начин ще възприема Слънцето и Марс, Луната и Венера, момичето - по друг начин... така съм го чела де  B)  

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

« Отговор #10 -: Ноември 13, 2006, 03:52:50 pm »
Цитат
Преди време познавах човек с Плутон на асцендента. Всъщност дали и колко съм го познавал е друг въпрос. По-точно, за съжаление не успях да го опозная навреме. Когато разбрах /или поне така ми се струваше...доскоро/
що за човек е, той /тя - всъщност има ли значение/, беше си отишъл безвъзвратно.
То общуването с тази личност беше много интересно преживяване. Нямаше нужда да се обяснявам надълго и нашироко, нямаше нужда да шикалкавя /както се опитвам да правя обикновено/ - той /тя/ вече знаеше всичко. И не шикалкаваше. А назоваваше нещата с истинските им имена. Беше жестоко донякъде, но той /тя/ го правеше не от желание да те нарани. Даже искрено страдаше в такива моменти. Смяташе, че по този начин ти помага. Като разбива илюзиите ти. Като разголва болното място. И слага - не пръст, а скалпел в раната. При това го правеше не само с мен, а и със себе си.
Странна личност...
едва ли има нещо общо и само с Плутон на асц. Това доста точно описва характерна моя черта/Слънце-1ви, Черна Луна-1ви, Асц-Юпи/ и близките около мен често страдат от нея

« Отговор #11 -: Ноември 13, 2006, 03:59:43 pm »
Цитат
Да, на близнаците е тази карта. Някакъв усреднен вариант - той е роден в 7,13 или 7,14 - по-скоро второто, тя - в 7,17 сутринта на 10 декември 1999 г.
Още ми е рано да кажа какви личности са, нямат навършени 7 г., но като цяло са много буйни, държат да става тяхното, ревниви са един към друг (особено той), бият се, понякога са просто неуправляеми. Вредни навици - у него има - до ден днешен не желае по никакъв начин да яде плодове и зеленчуци. Обичат да се налагат и двамата. Обичат да са център на внимание - особено тя. А той науми ли се нещо, може да се превърне в голямо мръкнало, докато не го получи.
Е,посбърках с 9 минути времето на раждането,но пък хубави неща прочетох. :D  :D
С годините ще имат и повече претенции да са център на внимание,племенника ми е също с Плутон на АСЦ и той в Стрелец и ако не му се обръща внимание от цялото домочадие,такъв театър ни спретва :D  :lol: .За зеленчуци и плодове,освен банан и краставица, дума не може да става :( .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Ноември 13, 2006, 04:13:26 pm »
Цитат
Цитат
Странна личност...
едва ли има нещо общо и само с Плутон на асц. Това доста точно описва характерна моя черта/Слънце-1ви, Черна Луна-1ви, Асц-Юпи/ и близките около мен често страдат от нея
Може би, но сигурно не по начина, характерен за Плутон близо до Асц  ;)

Но все пак едно Слънце на Асц или в първи дом изразява същностните си характеристики, по-видимо е, не му се налага да се крие зад (или да се съобразява с) "маската" на изгряващия знак. Това означава ли, че при такава позиция на Слънцето ни е по-лесно да се представяме пред света с истинската си, автентична същност?

От друга страна да, наистина, едно първодомно Слънце често не го е грижа как ще реагират околните на устремеността му навсякъде и непрекъснато да "свети" - то просто си се радва на "светлината" такава, каквато е  :D
Донякъде може да ни се стори егоцентрично, но то просто иска да бъде себе се, а не "маската", нали?   :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #13 -: Ноември 13, 2006, 10:21:59 pm »
Проверих им МЦ - той е Везни 0 градуса, тя също Везни 1 градус.
---
Зъболекар, щях да съм щастлива да яде банан и краставица!