Здравей Гост

Напрегнатите аспекти

• 29 Отговора
  • 7983 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Напрегнатите аспекти
« -: Декември 20, 2011, 08:58:45 pm »
за тригони и секстили няма какво толкова да си говорим,

но за опозиция, квадратура, съвпад (в някои случай), минорните квадрати...

как се проявяват, има ли бягство от тях, рецепти за отработване?  :)

какви напрегнати аспекти ви мъчат как им намирате цаката

Re: Напрегнатите аспекти
« Отговор #1 -: Декември 20, 2011, 09:12:25 pm »
за тригони и секстили няма какво толкова да си говорим,

но за опозиция, квадратура, съвпад (в някои случай), минорните квадрати...

как се проявяват, има ли бягство от тях, рецепти за отработване?  :)

какви напрегнати аспекти ви мъчат как им намирате цаката

Съвпад - до плюс/минус 10° орбис
Колективна работа, която отговаря на огромна пробивна сила

Съвпадът се получава чрез разделянето на кръга на числото едно. Символизира най-силното натрупване на енергия от две или повече планети в една точка, което може да бъде както позитивно така и негативно, в зависимост от планетите, които участват в съвпада.
При съвпада, планетите стоят една до друга и не могат да се тълкуват по отделно, тъй като действат като отбор.

180° Опозиция - до плюс/минус 10° орбис
Работене и мислене в конфронтация, дуел

Опозицията се образува от разделянето на кръга на числото две и отговаря на ъглово разстояние от  180 градуса. Планети в опозицията са като партньори, които се привличат и същевременно воюват. Когато в рождения хороскоп има опозиция, човек клони към онези жизнени области и ситуации символизирани от планетите участващи в опозицията, които му се струват по-лесни. Когато в лесния край стане трудно, тогава човек я сменя с другата страна на опозицията, и това продължава докато се намери „златната” среда между планетите в опозиция  там, където двете жизнени области се обединят. Опозицията е аспект на напрежение и подтиква към търсене на разрешение на конфликта, като това разрешение може да бъде както положително, така и негативно. Разрешението е негативно ако към опозицията вървят други негативни аспекти (квадрат, полуквадрат). Позитивно разрешение на конфликта има тогава, когато към една или двете страни на опозицията вървят позитивни аспекти като секстил или тригон например чрез караница се постига положително решение.

90° Квадратура - до плюс/минус 3° орбис
Дисхармонично състояние, несъвместимост

Квадратурата се образува от разделянето на кръга на числото четири и отговаря на ъглово разстояние от 90 градуса. Планети в квадратура се намират в постоянно противоборство и носят трудности в живота чрез несъвместимостта и несговорчивостта на енергиите си. Те могат да се изживяват само напрегнато, докато тяхната несъвместимост се осъзнае и преодолее. На телесно и душевно ниво квадратурата дава големи напрежения, включително психосоматични като например неутрализиране (взаимно унищожаване) на витамини и минерали, което  впоследствие води до заболяване. В астромедицината квадратурата е най-силният причинител на болести, и винаги трябва да се взима впредвид, когато се правят прогнози за здравето.

45° полуквадрат e до плюс/минус 2° орбис
„Късо съединение”, неочаквано събитие, стрес, бунтуване от време на време

Полуквадрата се образува от разделянето на кръга чрез числото осем и отговаря на ъглово разстояние от 45 градуса. Планети в полуквадрат в повечето случаи носят стрес и неочаквани краткотрайни напрежения вследствие на проблеми, чието решението е било пренебрегнато и оставено наполовина.

135° Квадрат и половина до плюс/минус 2° орбис
„Късо съединение”, неочаквано събитие, стрес, бунтуване от време на време

Квадрат и половина съдържа същите качества като полуквадрата, но с по-голяма интензивност.

Така тълкувам ас тези аспекти! :805m:
« Последна редакция: Декември 20, 2011, 09:16:18 pm от astrophönix »
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Неактивен Alric

• **
  • 51
« Отговор #2 -: Декември 20, 2011, 11:06:01 pm »
В моя натал напрегнатите аспекти преобладават - половината ми планети участват в 2 кардинални таота.  Повечето от
опозициите и квадратите  не бих ги определил като проблемни и не ми създават главоболия. Изключение е квадратът Луна/Плутон, но и той се поддава на конрол и рано или късно ще се науча до го владея достатъчно добре , че да не ми създава неприятности  8) . Моето мнение е, че каквито и напрегнати аспекти да има човек, може да се научи да ги управлява, ако достатъчно дълго и усърдно се занимава със себе си.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Декември 20, 2011, 11:24:45 pm »
Напрегнатите аспекти в картата са солта на ястието... ;D..Срещала съм и срещам карти без тао-квадрати...,с малко напрегнати аспекти...От ЛИЧНИЯ СИ ОПИТ ВИ КАЗВАМ....ЧЕ ТОВА СА ПАРАЗИТИ.../не всички...,но в по-голямата си част е така.../...Всеки напрегнат аспект е възможност...и начин да отработим една космическа програма...
И ТЪЙ КАТО ЖИВОТА Е ЗА СМЕЛИТЕ....ЖИВЕЙТЕ....С ТЕЗИ НАПРЕГНАТИ АСПЕКТИ И ГИ ПРЕВЪРНЕТЕ В КОНСТРУКЦИЯ В/У КОЯТО ДА ИЗГРАДИТЕ ЩАСТИЕТО СИ...ВИЕ ИМАТЕ УНИКАЛНИЯ ШАНС ДА ЖИВЕЕТЕ...,ЗА РАЗЛИКА ОТ МЪРЗЕЛИВИТЕ КАРТИ В КОИТО НЯМА ЖИВОТ , А ЖИВУРКАНЕ...
И още нещо...няма карта на успели духовно..,материално и квото се сетите хора...без напрегнат ;Dи аспекти! :-*

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #4 -: Декември 21, 2011, 08:28:37 am »
Марая, и аз наскоро се загледах в една карта, в която на пръв поглед не видях някакъв напрегнат аспект, всъщност май само един съвпад, които е под въпрос дали може да се брои като напрегнат. И резултата безволев, отпуснат, "каквото дойде"...

но пуснах темата, защото претендирам, че при мен "напрегнатите" аспекти не са малко, разбира се има и достатъчно вратички. Не съм сигурна, че е така, но мисля, че когато планета Х е в квадрат към планета У, но едната (или и двете) правят секстил или тригон към планета Z картинката се променя. Как мислите? (между другото тук има доста новобранци в астрологията - на тях препоръчвам на първо време да намерят Аспектариум на Глоба... абстрахирайки се от прекаления песимизъм, мисля, че ще им бъде интересна*).

* забелязвам, че масово съвременните астролози не гледат на напрегнатите аспекти както са правили старите школи. 

« Отговор #5 -: Декември 21, 2011, 11:18:58 am »
ТОЧНО ТАКА Е Fairy !

Най добрия квадрат е този, когато от едната планета на квадрата прави тригон или секстил!
На кратко казано, след големи трудности и препядствия, човек постига целта си! :33: :08:

Но ако един квадрат няма такива допълнителни аспекти, тогава има предпоставки за заболябане! :805m:

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #6 -: Декември 21, 2011, 11:24:18 am »
е нали физическите заболявания са обратна връзка с нашите душевни проблеми ;) (за жалост те не са точно връзка а по-скоро писък).

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Декември 21, 2011, 11:27:13 am »
ТОЧНО ТАКА Е Fairy !

Най добрия квадрат е този, когато от едната планета на квадрата прави тригон или секстил!
На кратко казано, след големи трудности и препядствия, човек постига целта си! :33: :08:

Но ако един квадрат няма такива допълнителни аспекти, тогава има предпоставки за заболябане! :805m:

Интересно...,аз забелязвам това от доста време..,но имам още малко неща да проверя и ще споделя...надявам се нещо интересно в този смисъл...

При мен Сатурн, Плутон и Уран участват в тао..,но и трите планети имат хармонични връзки с Луна и Марс....

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #8 -: Декември 21, 2011, 11:44:15 am »
и май пак стигаме до извода, че колкото е по-аспектиран натала, толкова е по-добре  ;D

Сатурн-материя - Плутон - осъзнаване, - Уран - свобода* затруднявам се да му лепна ключова, а личните не са ли ежедневните задачки (опитности)? Хармоничните с Луна - са добра връзка с емоциите ;), а Марс с активността :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Декември 21, 2011, 11:52:22 am »
и май пак стигаме до извода, че колкото е по-аспектиран натала, толкова е по-добре  ;D

Сатурн-материя - Плутон - осъзнаване, - Уран - свобода* затруднявам се да му лепна ключова, а личните не са ли ежедневните задачки (опитности)? Хармоничните с Луна - са добра връзка с емоциите ;), а Марс с активността :)

exactly...

Личните според мен по-скоро са пионките които се местят....като игра на шах.... ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #10 -: Декември 22, 2011, 06:47:02 am »
:) наистина личните са един вид "докато се отработват" гигантите

ето например от жив опит се чудя на Слънцето - на пръв поглед слънце, като слънце, но прави аспект кажи речи с всичко хвърчащо... да не споменавам и плетеницата МП около него. :) все му се чудя и все се замъгляваме.  ;D

« Отговор #11 -: Декември 22, 2011, 05:23:58 pm »
А не смятат ли, че повечето напрегнати аспекти в натала биха могли да навеждат към висок интелект. Аз си обяснявам големия интелект всъщност с висока чувствителност,а до такава се достига с дълбоки вътрешни борби. А при  тригони и секстили борби със самия себе си няма - там нещата са даденост ,а и улеснени. Квадратите и опозициите и  отработването им са битките, които водим в живота, а те  носят стремглаво към растежа. Е, това са просто мои наблюдения ;D 
Парите могат да купят леглото, но не съня.Храната, но не апетита.Лукса, но не красотата.Една къща, но не и дом.Лекарството, но не здравето.Съжителството, но не любовта.Разпятието, но не вярата.Развлечението, но не и щастието.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #12 -: Декември 22, 2011, 05:56:55 pm »
   Ами понякога ако много си се излегнал в тригона като в блато ти трябва един крокодил във вид на квадратура да те подгони за да прецапаш през блатото . ;D  На квадратурата и виждаш проблема и действаш, а при тригона проблема като, че ли  е замаскиран и си лежиш и потъваш. :)

СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

« Отговор #13 -: Декември 22, 2011, 06:12:18 pm »
   Ами понякога ако много си се излегнал в тригона като в блато ти трябва един крокодил във вид на квадратура да те подгони за да прецапаш през блатото . ;D  На квадратурата и виждаш проблема и действаш, а при тригона проблема като, че ли  е замаскиран и си лежиш и потъваш. :)

Незнам от къде имате този начин на тълкуване за тригоноте и секстилите, но аз лично ги тълкувам по друг начин.

Тригон до плюс/минус 3° орбис - Хармонично състояние

Тригонът се образува от разделянето на кръга на числото три и отговаря на ъглово разстояние от 120 градуса. Планети които се намират в тригон се подкрепят взаимно. Те символизират възнаграждение от усилен труд, жътва на посятото, както и постигането на целите ни. Тригонът символизира позитивните ни качества, които ни помагат да се справяме лесно и често носят успех.

Секстил до плюс/минус 2° орбис - Удовлетвореност и оптимизъм, процес на намиране на смисъла

Секстилът се образува от разделянето на кръга на числото шест и отговаря на ъглово разстояние от 60 градуса. Планети в секстил работят добре заедно преди всичко на духовно ниво и носят оптимизъм и процес на намиране на смисъл в жизнените области символизирани от планетите. Секстилите дават указания за позитивните качества в хороскопа, които водят човека до успех. :1006: :1014m: :1006:

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #14 -: Декември 22, 2011, 06:45:52 pm »
   Някъде бях чела, че тригоните , секстилите и добрите аспекти са възнаграждение да това което сме си отработили в минал живот. ::)

И от там, мисля, че не трябва да  се лежи на стари лаври. От там  се мъча да  ги тълкувам :-[ :-[ :-[ :-[ Които както казваш сигурно не са верни.

Доби, кое е вярно - тези тригони и секстили ги имаме като даденост за да ни е по- лесно да посеем  и пожънем в  този живот, или се отнасят за посятото и пожънатото от минали  животи.?    :-[ :-[

СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.