Здравей Гост

Въпроси към Доби(astrophönix)

• 7 Отговора
  • 2668 Прегледи
Въпроси към Доби(astrophönix)
« -: Декември 21, 2011, 04:01:03 pm »
Тъй като интереса към космобиологията е много голям,си позволявам да отворя тази тема със съгласието на Доби и с уговорката да се задава само по един въпрос.Така че ви умолявам да следите внимателно темата,за да не се дублират въпроси,мисля че ще е полезна за всички ни  :) Ами да започна първа  :P Иска ми се Доби да каже няколко думи за транзитните мидпойнти(и тяхното влияние ли е така силно,както транзит на планета?) и възможно ли е тр.МП да отключи дирекция например?

Re: Въпроси към Доби(astrophönix)
« Отговор #1 -: Декември 21, 2011, 05:50:48 pm »
Тъй като интереса към космобиологията е много голям,си позволявам да отворя тази тема със съгласието на Доби и с уговорката да се задава само по един въпрос.Така че ви умолявам да следите внимателно темата,за да не се дублират въпроси,мисля че ще е полезна за всички ни  :) Ами да започна първа  :P Иска ми се Доби да каже няколко думи за транзитните мидпойнти(и тяхното влияние ли е така силно,както транзит на планета?) и възможно ли е тр.МП да отключи дирекция например?

Транзитни планети и МП си влияет един на друг. Докато транзитните МП съs слънце, меркурии, венера и марс деистват само за един ден, то МП с бавните планети, като уран, нептун у плутон деистват някога до половина година и ако се знае къде се намират, могат и да се тълкуват. Много ясно че транзитен МП винаги може да отключи някоя директна планета и затова ги направих в моята програма, за да се виждат винаги. За пълна прогноза винаги се гледа, натал, дирекции и транзити, които се слагат един върху друг. При транзитите естествено се гледат бавните планети за годината, а за хорарната бързите планети, които действат от един ден до една седмица(юпитер) за преминати един градус. Ако искам да видя как ще протече седмицата вземам транзит юпитер, понежетолкова време му трябва са да премине един градус! :1006:       
« Последна редакция: Декември 21, 2011, 06:12:44 pm от astrophönix »
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

« Отговор #2 -: Декември 24, 2011, 11:14:21 am »
Благодаря ти,Доби,за изчерпателния отговор  :kiss2:

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #3 -: Декември 30, 2011, 09:32:33 am »
         Доби, имам следните няколко въпросчета към теб на този етап  :)

1) Какъв орбис приемаш при аспект на мидпойнти към планети в натала (директни и индиректни)?
         2) До каква степен е влиянието на мидпойнтите за теб при тълкуването на даден аспект или планетарна позиция по дом, знак, достойнства; има ли някаква йерархична подредба по степен на важност за теб?

Благодаря ти предварително :)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #4 -: Декември 30, 2011, 11:17:04 am »
Това, което мога аз да споделя е, че при мидпойнтите се гледат 'твърдите' аспекти. Колкото по-точен е градуса толкова по-добре.
За мен 1* орбис е максимума. Освен това зависи с коя планета прави аспект, къде се намира, има ли и други планети и мидпойнти на този градус както натални, така по дирекции, транзити и тн.

Въпроса е към Доби все пак, аз само се включвам.  :)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #5 -: Декември 30, 2011, 11:44:03 am »
Това, което мога аз да споделя е, че при мидпойнтите се гледат 'твърдите' аспекти. Колкото по-точен е градуса толкова по-добре.
За мен 1* орбис е максимума. Освен това зависи с коя планета прави аспект, къде се намира, има ли и други планети и мидпойнти на този градус както натални, така по дирекции, транзити и тн.

Въпроса е към Доби все пак, аз само се включвам.  :)

Много благодаря за разясненията ти, Антена  :) А въпросът беше към Доби, защото такава е темата, но естествено всеки който иска да се включи по нея е добре дошъл като теб  ;)  :P

« Отговор #6 -: Декември 30, 2011, 12:57:50 pm »
         Доби, имам следните няколко въпросчета към теб на този етап  :)

1) Какъв орбис приемаш при аспект на мидпойнти към планети в натала (директни и индиректни)?
         2) До каква степен е влиянието на мидпойнтите за теб при тълкуването на даден аспект или планетарна позиция по дом, знак, достойнства; има ли някаква йерархична подредба по степен на важност за теб?

Благодаря ти предварително :)

МП в натала към натални планети взвмам +-2 градуса. В дирекции и транзити МП с орбис +-1 грдус.
При мемн йерархичния ред е, като започвам с планета в дом, после допълвам тълкуването с аспектите и, и накрая МП като финно и конкректно допълнение. Планета в знак не винаги е тълкувам, само при много важни събития. При слънце, луна,  Асцендент и МЦ ги тълкувам. За мен дома е по важен от знака. :1006:     
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #7 -: Декември 30, 2011, 01:34:36 pm »
         10X, Доби  :)