Здравей Гост

Афинитет към науките

• 5 Отговора
  • 1913 Прегледи
Афинитет към науките
« -: Декември 22, 2011, 12:57:06 pm »
Здравейте,
Реших да отворя тема за учението и любовта към науката изобщо, а също и способността за запаметяване и пресъздаване на наученото.
Провокирана съм от картата на сина ми, върху която от много дълго си блъскам главата.Детето, като истински лъвче си е бая мързеливичко и разсеяно. Помни уроците по разказвателните предмети само когато той реши.Гледам в картата му на първо място Меркурий основно ; 3-ти/9-ти дом. Меркурий не е никак лошо аспектиран- съвпад Марс тригон Плутон секстил Юпитер и не мога и не мога да си обясня откъде и защо идват проблемите. Ясно виждам и бунтовничеството в картата-Слънце и Уран на трон в опозиция :)
Моля ,ако някой види нещо, което аз не съзирам(все пак съм пристрастна) да го сподели. Ще се радвам.
Благодаря
Парите могат да купят леглото, но не съня.Храната, но не апетита.Лукса, но не красотата.Една къща, но не и дом.Лекарството, но не здравето.Съжителството, но не любовта.Разпятието, но не вярата.Развлечението, но не и щастието.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Афинитет към науките
« Отговор #1 -: Декември 22, 2011, 02:34:21 pm »
Торони...,картата е доста интересна... ;D Но имаш просто едно мързелче в къщи...и в/у това трябва да работиш....

« Отговор #2 -: Декември 22, 2011, 02:50:50 pm »
А :805m:ко искаш може да ми изпратиш данните на лични!
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

« Отговор #3 -: Декември 22, 2011, 05:06:18 pm »
Торони...,картата е доста интересна... ;D Но имаш просто едно мързелче в къщи...и в/у това трябва да работиш....

Така е -  голямо бутане трябва за да се случат нещата, а и много приказва в час, което , както всички знаем не се харесва на учителите.На моите въпроси защо говори в часовете отговора е: "Когато нещо се случва на съседните чинове аз съм много любопитен и трябва на всяка цена да разбера какво става там." :)
Парите могат да купят леглото, но не съня.Храната, но не апетита.Лукса, но не красотата.Една къща, но не и дом.Лекарството, но не здравето.Съжителството, но не любовта.Разпятието, но не вярата.Развлечението, но не и щастието.

« Отговор #4 -: Декември 22, 2011, 06:57:50 pm »
Синът ти е страшно любопитен за всичко което се случва около него, добра наблюдателност, смайващо изразяване на мнението и критиката, хитрост и рафинираност, и може понякога да убеждава с моща на думите. Мозъка му не работи като другите на 220 волта а на 2200 волта постоянно. Всичко което е ново и не го е чувал има винаги интерес, а за това което му се казва едно и също му се затварят ушите. Има постоянно планове в главата си, които може за някои да са луди, но той ще осъществи някой за в бъдеще. Ако става дума за учене ще е по хубаво да си избира той в какво училище ще ходи. Учи само това в което вижда смисъл и го радва. Чуватва се много добре, когато майка му го подкрепя в неговите игри и развлечения. В момента е в най голямата си промяна като личност. Тук насила нищо не става! Той е много амбициозен да върви по своя път, понеже знае много добре какво иска и какво го прави щастлив. Колкото повече майка му очаква повече от него, толкова повече ще намира оправдания. Мисля че ще е най хубаво да се направи план, като например от до се учи и от до за игри и развлечения. И ако не се спазва плана, ще трябва да има опции във форма на наказания, и ако ги спазва трябва да има награди. Не виждам никакви големи проблеми за бъдеще, напротив, той ше води унконвенционален живот, както и унконвенционални професии. Възможно е в едно от неговите хобита да се реализира в живота с успех! По принцип  вярва в силите си, поема инициатива с убеждение и оптимизъм само когато той вижда смисъл, хармонична водеща сила, талант за организиране и мотивиране, и необичайни творчески сили. :1006:   
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

« Отговор #5 -: Декември 22, 2011, 08:17:18 pm »
Синът ти е страшно любопитен за всичко което се случва около него, добра наблюдателност, смайващо изразяване на мнението и критиката, хитрост и рафинираност, и може понякога да убеждава с моща на думите. Мозъка му не работи като другите на 220 волта а на 2200 волта постоянно. Всичко което е ново и не го е чувал има винаги интерес, а за това което му се казва едно и също му се затварят ушите. Има постоянно планове в главата си, които може за някои да са луди, но той ще осъществи някой за в бъдеще. Ако става дума за учене ще е по хубаво да си избира той в какво училище ще ходи. Учи само това в което вижда смисъл и го радва. Чуватва се много добре, когато майка му го подкрепя в неговите игри и развлечения. В момента е в най голямата си промяна като личност. Тук насила нищо не става! Той е много амбициозен да върви по своя път, понеже знае много добре какво иска и какво го прави щастлив. Колкото повече майка му очаква повече от него, толкова повече ще намира оправдания. Мисля че ще е най хубаво да се направи план, като например от до се учи и от до за игри и развлечения. И ако не се спазва плана, ще трябва да има опции във форма на наказания, и ако ги спазва трябва да има награди. Не виждам никакви големи проблеми за бъдеще, напротив, той ше води унконвенционален живот, както и унконвенционални професии. Възможно е в едно от неговите хобита да се реализира в живота с успех! По принцип  вярва в силите си, поема инициатива с убеждение и оптимизъм само когато той вижда смисъл, хармонична водеща сила, талант за организиране и мотивиране, и необичайни творчески сили. :1006:   

Благодаря за подробната интерпретация.Бях се притеснила много, защото скоро навлизаме в пубертета и трябва да бъда много,много внимателна и да не преставам постоянно да му обръщам внимание,както той винаги изисква от мен ::)