Здравей Гост

Силата си ТИ

• 1 Отговора
  • 3762 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Силата си ТИ
« -: Декември 22, 2011, 01:25:14 pm »
Силата си ТИ
(непретенциозни хвърчащи писания)

Преди хоаса и реда
прашинките в небето
докосваха една луна
събудени в битието
преди да има и Земя
и Слънце, и Луна
преди хората в света.
е имало и светлина
и хаос..... и тъмнина.

Силата е в духовността. Силата е поемеш по пътя си. Силата е да търсиш и намираш красотата във всичко и най-вече в красотата на човека и неговата същност. Да падаш и да ставаш, да изтупваш изцапаното си аз. Силата е да се стремиш към чудото, чудото на изумителната простота, на цялостта. Силата е да следваш своят път, пътя на своето сърце. Силата е да бъдеш готов за свръх възможностите, които животът предлага.
Приемането на нас самите – нашата тъмна и светла страна ни прави по-добри във всичко. Разбирането и осъзнаването на нашата сянка и нашата божествена същност ни отваря вратите към истинският живот. Осъзнаването ни прави по-добри любовници, по-проницателни инвеститори, по-стратегически предприемачи, по-добри родители, по-здрави. Ще намерите своето призвание, трепета, страстта, които винаги са вътре във вас.
Всеки един от нас трябва да намери своята жива вода – една не лека задача, често свързана с болка и себеотричане. Лутането е приключение, което може да ви разтърси дълбоко, да ви накара да понесете тежки житейски ситуации, да ви кара всеки ден да преосмисляте своята сила, тежест, копнежи. Понякога намирате лъжовното послание, което ви връща на старта, друг път сте окрилени, амбицирани, трептящи, вдъхновени. Приливите и отливите са само опит и нищо друго, те ни подсещат кое е важно за нас.
Всеки е изпитвал дни на „дупки”, празнота, страх... паника. Залъгваме празнотата с илюзорни пари, брак, фалшиви успехи, но дали те запълват пропастта? Втурваме се към друга цел.. и отново празнота. Истинското щастие е в светлината на душата. Когато се къпете в светлина. Когато умът и сърцето трептят в една посока, когато сте разчупили границите на своето Аз, когато осъзнавате защо, тук, АЗ. Събуждането към истината е дълъг и преизпълнен с препятствия път, но „наградата” си заслужава, да се опита от божествения нектар е истинска магия. Изостряне на сетивата, хармония с интуицията, осъзнаване, че света има друга реалност, че материалното и духовното са една и съща монета.
По магическия път към Аз има многобройни кръстовища, дупки и пропадания. В един момент смятаме, че сме го намерили, а се оказва друго АЗ, усещаме се безпомощни, безсилни, бързо губим посоката си. Но до нас винаги има едно тънко гласче, което нашепва, плахо, тихо „Следвай сърцето си, то е твоя показалец”. Следвайте своята светлина. Всеки един от нас има силна вътрешна светлина, а истината, ние сме истината, истината е в съзнанието. Всеки ден то се измества и разширява. То е едно и също, но гледа от друг ъгъл, очите са отворени за красотата, виждате я там където никога не сте я забелязвали. Обикновеното – простите житейски случки придобиват друг смисъл, стават уникални, необикновени, калявате се за дребните неудачи.   
Красотата е навсякъде около нас. Великолепието на света е тук и сега – в танцуващите снежинки, в побелелите клони, в самотните улици. В сияйното великолепие на деня, в нежната милувка на утрото, в интимната прегръдка на нощта. Всичко е едно.
Да осъзнаем, че всеки един от нас е удивителен и свещен, че всеки един е носител на Божественото, на Любовта, на Силата.
следва
22.12.2011г., 11.04ч.

*

Неактивен Deter

• 201
Re: Силата си ТИ
« Отговор #1 -: Декември 22, 2011, 02:21:47 pm »

Благодаря, че сподели това непретенциозно хвърчащо писание  :829: