Венера в 1-ви дом.Акцента е поставен в/у външния ни вид. често в такъв период се дават излишни средства за дрехи, козметика и луксозни вещи...По време на такъв транзит ние обръщаме изключително внимание на себе си..,за да привлечем другите-7ми дом.
Добре е в такъв период да променим външния си вид...
Венера във 2-ри дом.Венера е в своя дом/мунданен Телец/. Всичко , което касае талантите ни /вроден/ както и ценностната ни система , собствените ни придобити пари и ценности е на дневен ред. Комфорта и печеленето на средства са в нашия фокус. По време на такъв транзит бихме могли да придобием имот.
Венера в 3-ти дом.Акцента е свързан с красиви слова и написани думи...,които често изпращаме далеч. Период в който се говори за любов...и мислите за любов са приоритетни. Времето е подходящо да хармонизираме отношенията си с близки и далечни роднини..,както и със съседи...По това време бихме могли да пътуваме на къси разтояния...
Венера в 4-ти дом.Красиви и хармонични отношения у дома през периода...Възможно е разкрасяване на дома...,разходи за дома. Характерни са добрите отношения с родителите...
Венера в 5-ти дом.По време на такъв транзит често попадаме в плен на творчество...и късмет. Характерно е и желанието ни за романтични срещи и разходки...Децата ни радват ..Любовта е във всичко около нас.
Венера в 6-ти дом.Ежедневието ни е свързано с красиви срещи и хармонични хора..Често се среща и период на любов на работното място. По време на такъв транзит е подходящо да потърсим подходящите рецепти за здравословен начин на живот. Всеки допир до природата е стимул за нас.
Венера в 7-ми дом.Транзита през 7-ми дом на Венера ни носи преоткриване на хармонията и любовта не само със законния ни съпруг, а и с всички с които имаме договорни отношения. Това е време на късмет с всички дела които водим. По това време договорите биват изключително успешни..
Ще продължа по-късно...с другите домове...

Всеки транзит на Венера наречена малкото "щастие" в астрологията е изключително краткотраен, дори когато планетата се намира в ретроградна фаза...