Здравей Гост

Синастрия, комбин и композит - общи въпроси

• 27 Отговора
  • 11023 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
 ;D пускам една по-обща темичка за синастрийте.

и започвам първа.
Според вас какво е значението ако в синастрична карта има двойна опозиция Слънце-Венера? ;D

Re: Синастрия, комбин и композит - общи въпроси
« Отговор #1 -: Януари 09, 2012, 07:40:38 pm »
Здравейте! Някой може ли да каже, дали има шанс аз и тази мома от синастрията ни, да се срещнем на живо някога? Ако да, има ли изгледи това, което и двамата усещаме, да се развие в нещо повече и евентуално колко би продължило то?

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #2 -: Януари 09, 2012, 08:27:00 pm »
аз не бих се наела на база синастрия да правя такива прогнози ;), още повече че щом не се познавате не знам колко е актуална тази синастрия.

а как като не сте се срещали никога усещате нещо между вас?  ::)

« Отговор #3 -: Януари 09, 2012, 10:02:19 pm »
аз не бих се наела на база синастрия да правя такива прогнози ;), още повече че щом не се познавате не знам колко е актуална тази синастрия.

а как като не сте се срещали никога усещате нещо между вас?  ::)

Пишем си, говорим си с нея, не сме се срещали, поради простата причина, че аз съм в Кипър, а тя в България. Говорейки за усещания, визирам това, че и двамата забелязваме как в общуването ни има елементи, които са сякаш извадени от мислите на другия, сякаш умовете ни си пасват, също и желанията. И двамата знаем как изглежда другия, а идеята със синастрията е по-скоро да разберем, дали както се казва "ни е писано" да сме заедно, защото аз все пак ще се върна в България, но шансовете да се разминем с нея (тя да замине за друго място), са големи.

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #4 -: Януари 10, 2012, 07:02:52 am »
Комуникацията ви очевидно е добра, би трябвало да общувате с лекота и експанзивно, но дали това не те подвежда...?Все пак общуването ви остава повърхностно, защото сте на разстояние.Съвпада на двата меркурия в овен ми се струва, че може и да изиграе лоша шега ако сте по- близо един до друг и постоянно заедно... :) и "сродността" която чувстваш в желанията да отстъпи пред раздразнението от "сходството" в недостатъците с другия човек, добавя се и неотстъпчивост...При всички случаи не можеш да се подсигуриш, каквото и да ти каже някой, опитай, ако усещаш, че го желаеш. А за събития ти знаеш по- добре какво да гледаш :P

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #5 -: Юни 29, 2012, 08:27:25 pm »
Ще се радвам ако някой сподели какво мисли за тези две карти - има ли бъдеще тази връзка?

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #6 -: Юни 29, 2012, 10:18:52 pm »
          Ася, предлагам ти да ми пуснеш точните данни за да мога да изкажа мнение по-задълбочено на фона на това, което виждам в публикуваните карти, или да го потвъря...  ;D

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #7 -: Юни 30, 2012, 07:05:07 am »
Коколино, благодаря, че се отзова. Пускам ти данните на лични.

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #8 -: Юли 02, 2012, 09:38:50 am »
Има ли някой наблюдения за следната ситуация- управителите на 5 и 7 дом при синастрия намиращи се само в ъглови домове.Давам пример- упр. 5 дом на мъжа- в 4 на жената, упр.5 дом на жената- в 1 на мъжа, упр.7 на жената- в 1 на мъжа, упр. 7 в мъжкия натал- в 10 на ж.  :) По принцип конфигурации- много, но тук ми направи впечатление наличието на някаква "съответна" размяна, касаеща именно ъгловите домове....

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #9 -: Март 23, 2013, 10:43:56 am »
имам едно питане свързано със синастриите..

как бихте изтълкували неаспектирана планета? и то марс?
Няма да качвам карти, но ще опиша конкретния случаи

имаме женски Марс, които добре се аспектира с мъжка Луна и Венера, имаме и мъжка Венера в добър аспект към женска Венера. Имаме и аспект мъжки Сатурн към Слънце, Юпитер към женско Слънце, тригон Слънца.. и т.н. Но и мъжки Марс, който не прави аспект към нито една женска планета?  :o

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #10 -: Март 23, 2013, 11:19:55 am »
имам едно питане свързано със синастриите..

как бихте изтълкували неаспектирана планета? и то марс?
Няма да качвам карти, но ще опиша конкретния случаи

имаме женски Марс, които добре се аспектира с мъжка Луна и Венера, имаме и мъжка Венера в добър аспект към женска Венера. Имаме и аспект мъжки Сатурн към Слънце, Юпитер към женско Слънце, тригон Слънца.. и т.н. Но и мъжки Марс, който не прави аспект към нито една женска планета?  :o
Подобен случай имам, но с женска неаспектирана венера...и тъй като тя е моята, мисля че водещото си остават аспектите от натала, т.е. във взаимоотношенията те се плоявяват подчертано силно....

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #11 -: Март 23, 2013, 11:31:44 am »
аха ясно.. пък и като се замисля само по себе си Марс (воден) е достатъчен, в добавка дори и идеята, че в женската карта има лични планети във водни знаци е достатъчно ;)

« Отговор #12 -: Март 18, 2014, 10:38:26 pm »
 :)
« Последна редакция: Март 19, 2014, 08:30:09 am от norkata »

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #13 -: Март 31, 2014, 05:04:09 pm »
 ;D Нормата, добре си извадила тази темичка :)

таман да питам :)
Според вас какви са аспектите/позициите на т.нар. платонична любов?

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #14 -: Април 09, 2014, 10:05:54 pm »
;D Нормата, добре си извадила тази темичка :)

таман да питам :)
Според вас какви са аспектите/позициите на т.нар. платонична любов?

Липса на аспекти на Плутон от едната карта, към личните планети на другия Венера, Марс, Луна, и обратно. Не включвам Сатурн, защото той може да те прикове да присъстваш някаде, но по други причини, ако по -горните аспекти липсват.Тоест кармата да не е свързана с любов.  Липса на аспекти от осми дом, липса на планети  които попадат в осмия дом на другия. Неаспектиран пети дом, аспекти на Меркурий към Плутон,/могат да си мислят един за друг, колкото си искат, но до там/,  що не и много квадратури , които  са пречка за преодоляване на разстояния, обстоятелства. Не изключвам аспекти на Плутон към Слънцето, които да символизират интерес и страст към аза, но да не могат да се " проявят " на практика като нещо повече. Липса на аспектирани водни домове, а повече въздушни / всичко в сферата на "мисленето". Липса на аспекти на Слънцето  на единия към Марс, Венера, Луна на другия.  " Любовните планети" на единия в девети дом/ чужбина/,  а на другият в четвърти.  :) И никакви " любовни точки", звезди и астероиди , и тем подобни  да не влизат в аспекти с Марс, Венера ,Луна, Плутон. Опозициите могат да доведат т до разминаване, поради различното времево осъзнаване на чувствата .  Една опозиция на Марс/ Луна примерно може да се прояви като : едният имал страст и мерак , но другият не разбрал на време ;D Когато този с Луната разбрал , На другият / Марс / му минала страстта. ;D  Ако наблизо обаче е един Сатурн и влиза в аспект с Марс или Луна по някакъв начин и да искат да се разминат, е много вероятно пак ще се срещнат докато се осъзнаят .
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.