Здравей Гост

Юпитер и аспектите му

• 8 Отговора
  • 2918 Прегледи
Юпитер и аспектите му
« -: Февруари 04, 2012, 04:03:43 pm »
Става въпрос както за рождени така и за транзитни аспекти.
Според някои автори напрегнатите аспекти-най вече опозиции и квадрати не носят късмет щастие,просперитет.
А според Аройо всеки обмен между Юпитер и коя да е Планета или точка в картата носи експанзия ,просперитет и въобще динамика и развитие.
Естествено важно е как е поставен Юпитер в картата .
Според вас напрегнатите аспекти на Юпи  ползотворни ли са или не .
Пример квадрат или опозиция на Юпи с Венера би могло да донесе загуба на пари и като цяло се смята за неподходящ период за инвестиции и т.н.

*

Неактивен milla_m

• 1060
Re: Юпитер и аспектите му
« Отговор #1 -: Февруари 04, 2012, 05:16:14 pm »
   На мен не ми е пречил като цяло  и не му се оплаквам, при все че има опозиция с Луната в натала ми . Даже при един транзит на Юпитер през Стрелец си спомням че беше ми задействал огнения тригон, съвпад имаше със Марс,/3 дом/ и активираше и една квадратура. Ударих си вратата на колата, но пак беше за добро, да ми поограничи тогава самочувствието. След два дни имаше обилен сняг и поледица. И ако това не беше станало, сигурно щях да я подкарам в  най- големия лед.  Погледнато пак беше за добро. :)

Действа ми винаги за добро, но при мен е в съвпад с Ругул, за което съм му благодарна ;D
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

« Отговор #2 -: Февруари 04, 2012, 05:35:36 pm »
При мен е мажорно неаспектиран в 9-ти дом в Рак, но в никакъв случай не бих казала че влиянието му по някакъв начин е по-слабо, напротив, усещам го винаги с пълна сила да действа най-вече според дома в който се намира и който управлява (У3).

След около месец и нещо ми предстои съвпад на транзитен Юпитер с натално Слънце в 7-ми дом Телец, после през лятото съвпад с натална Венера. Сега в момента прави секстил със себе си, през март ще направи квадрат с натален Марс в 10-ти. За последния транзит четох че дава много енергия, късмет и напредък в бизнес делата, въпреки че е квадратура.

Като цяло смятам че и напрегнатите му аспекти са позитивни, но зависи от съответния натал.
Yeah you and me we can light up the sky
If you stay by my side
We can rule the world

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #3 -: Февруари 04, 2012, 05:36:33 pm »
Предстои ми опозиция на Венера, ще видим какво ще направи. Сега при съвпад на транзитен Юпитер с Луна си направих мнооого основен ремонт на дома - абсолютно нова къща стана. При мен Юпитер е чудесно поставен в натала - в 5-и дом, в тригон и взаимна рецепция с Марс, секстил със Сатурн и е управител на 2-и дом. Когато имах Юпитеров възврат, дъщеря ми се дипломира и я повишиха в работта - на чудесна позиция и с доста по-добра заплата, но го имам в натала. Венерата ми е в 1-и дом, неаспектирана, само в широк съвпад с Асц и Нептун, ако допускате орбиси почи 10 градуса, да видим какво ще се случи. Едва ли ще ме налегне мерак да харча много, защото Сатурн ще ми нагази цял стелиум в Скорпино, барабар със Слънцето там и ще ме ограничава, ако се разпищоля.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #4 -: Февруари 04, 2012, 06:55:17 pm »
при мен Юпитер по натал е в първи дом в скорпион и упр. 3-ти, явява се диспозитор на Слънцето, Меркурий, Уран и Нептун. натално е в новил със Слънцето, тригон с Луна, квадратура с Внера, полу-квинтил с меркурий, полу-секстил с уран и леко под въпрос съвпад с Плутон, тригон к5 и секстил к11 :))

Аз лично водния Юпитер го имам малко като ангел хранител, които смекчава гадорийте на гигантите до асц. ми - Сатурн и Плутон., наталната квадратура с Венера по-скоро я свързвам със склонност да се прекалява (почти във всичко).

по-често транзитите му ми се отразяват добре - при съвпад с нат. ИС и Венера (и при все, че е бил в квадратура със себе си) се сдобих с дъщеря ми :), сега е в разпадаща се опозиция със себе си (седми дом) - и бих казала, че има интересни контакти, влиятелни хора, които при всички положения ще променят настоящето.
към средата на април ще навлезе в 8-ми дом да видим какъв ще е резултата  :P

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #5 -: Февруари 05, 2012, 09:03:32 am »
при мен Юпитер по натал е в първи дом в скорпион и упр. 3-ти, явява се диспозитор на Слънцето, Меркурий, Уран и Нептун. натално е в новил със Слънцето, тригон с Луна, квадратура с Внера, полу-квинтил с меркурий, полу-секстил с уран и леко под въпрос съвпад с Плутон, тригон к5 и секстил к11 :))

Аз лично водния Юпитер го имам малко като ангел хранител, които смекчава гадорийте на гигантите до асц. ми - Сатурн и Плутон., наталната квадратура с Венера по-скоро я свързвам със склонност да се прекалява (почти във всичко).

по-често транзитите му ми се отразяват добре - при съвпад с нат. ИС и Венера (и при все, че е бил в квадратура със себе си) се сдобих с дъщеря ми :), сега е в разпадаща се опозиция със себе си (седми дом) - и бих казала, че има интересни контакти, влиятелни хора, които при всички положения ще променят настоящето.
към средата на април ще навлезе в 8-ми дом да видим какъв ще е резултата  :P

Фейри, според една статистика, правена в Щатите, ако не се лъжа, Юпитер на ъгъл е Ангел Пазител. Даваха примери с децата, които са оцелели при едно масово убийство в училище - тези, които в този ден не са отишли на у-ще или по някаква причина са излезли от стаята по време на трагедията - всички те имали Юпитер на ъгъл. Майка ми има Юпитер на Асц и мога да твърдя, че за нея това правило важи. Не казвам, че животът на такива хора е лесен, а че винаги оцеляват. Пожелавам ти твоят Юпитер винаги да те закриля.:)

« Последна редакция: Февруари 05, 2012, 09:19:27 pm от Asya »

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #6 -: Февруари 05, 2012, 10:48:12 am »
има нещо наистина, почти винаги независимо колко трудни и тежки са ситуациите се появява нещо "непредвидено" което спасява положението  ;D

« Отговор #7 -: Февруари 05, 2012, 06:59:16 pm »
Моя  Юпи е 12 дом .И аз май имам някъв ангел хранител защото в критични ситуации все минава метър .
До тук когато беше в съвпад с нат .Венера и ИЦ се сдобих с детето си когато мина през върха на 7 дом с мъжа си когато е минал през асц се преместих да живея на друго място.В тези периоди и съм се чувствала щастлива .Сега ми предстои опозиция с целия ми Скорпионски стилиум и непосредствено след това ще прекоси МЦ.
Искам да предприемам важни промени най вече в професионален аспект но и рисковани и много се двуомя нали напрегнатите аспекти на Юпи според някои носели загуби а аз нямам раво на грешки и ще заложа много неща или почти всичко,което имам.
« Последна редакция: Февруари 07, 2012, 08:30:56 pm от proserpina »

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #8 -: Февруари 06, 2012, 08:50:57 pm »
          Включвам се и аз. :) По натал при мен Юпи е в кардиналния Козирог на 3.09 градуса и в 10и дом, управител на дома и е диспозитор на Марс, Уран, Нептун, като последният е в екзалтация в знака на Юпи и имат помежду си съвпад.  ;D Тригони към Меркурий и Слънцето, секстили към Плутон и AC, квадрат и половина към Луната, полусекстил към Марс. Добре аспектиран бих казал, с добро разположение по дом, но някакси не му е най-комфортно положението в знака на Сатурн, все пак е в заточение. Но доколкото мога сам да се самоопределям и разгадавам има по-скоро положително въздействие върху ми, но понякога и малко повечко илюзии ми създава или по-скоро повече раздува нещата над това, което са в действителност.  ;D
          За транзитния ще споделя след като поразгледам някои поотминали събития от него и ги систематизирам.   ;D