Здравей Гост

Как се "промива" мозък?

• 26 Отговора
  • 5152 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Как се "промива" мозък?
« -: Февруари 11, 2012, 12:21:27 pm »
Кои биха могли да са виновните планети, аспекти, конфигурации?

Re: Как се "промива" мозък?
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2012, 12:29:08 pm »
на който го промива или на който му го промиват?
ако е потърпевш- слаб нептун, ако е промиващ - силен плутон (силен нямам предвид екзалтиран - може да е много ранен- важното е да е аспектиран и/или силен по дом). някъде трябва и луната да се намесва - и при двамата. може и меркурий.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Февруари 11, 2012, 12:32:25 pm »
на който го промива или на който му го промиват?
ако е потърпевш- слаб нептун, ако е промиващ - силен плутон (силен нямам предвид екзалтиран - може да е много ранен- важното е да е аспектиран и/или силен по дом). някъде трябва и луната да се намесва - и при двамата. може и меркурий.

Или Плутон /манипулатора/ , Луна /паметта и зависимостта/ ...
Нептун ми бяга.... ::) , защо Нептун?
Меркурий е сигурен....

« Отговор #3 -: Февруари 11, 2012, 12:37:11 pm »
забелязала съм, че хора с аспектиран нептун са подвалстни на всякакъв вид сугестии - включително чужди. и изобщо водните знаци са чуствителни
луната не като памет и завис, ами като чар и вътрешни емоционални нужди
никой не може да бъде повлиян, ако сам не позволява
но дори да позволява- ако другия няма чар да го омагьоса и емоционално не усеща как да го направи- няма да стане

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #4 -: Февруари 11, 2012, 01:10:11 pm »
При съвпад на единия със Сланцето на другия в синастрия, например. Този със Сланцето е промития, а този с Нептун замъглява  :)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #5 -: Февруари 11, 2012, 01:12:57 pm »
Според мен, за да могат на някой да му "промият" мозъка, това означава преди всичко слаб интелект. Липса на индивидуалност, някой който не би могъл да се нарече личност със сигурност.. А за  това е сто процента отговорен Меркурий...
И заключение - хора със слабопоставен Меркурий биха могли да бъдат манипулирани.  :)
Любопитно ми е в картата на дадена страна, коя е планетата, която тоговаря за хората, които населяват това място.. :)
Може би Юпитер? Или пък Слънцето, понеже хората са сърцето.. Знам ли..

« Отговор #6 -: Февруари 11, 2012, 01:15:38 pm »
не съм съгласна за слабия интелект - понякога високо интелигентни хора попадат в капан, защото имат много въпроси, но нямат отговори
и ако в слаб момент попаднат на някой с много "точни" отговори...

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #7 -: Февруари 11, 2012, 01:16:25 pm »
не съм съгласна за слабия интелект - понякога високо интелигентни хора попадат в капан, защото имат много въпроси, но нямат отговори
и ако в слаб момент попаднат на някой с много "точни" отговори...

е тук можем да спорим..
 :)

« Отговор #8 -: Февруари 11, 2012, 01:23:15 pm »
да спорим с примери :)
ей това тука- манипулатор или манипулиран
и какво мислиш за интелекта- силен или слаб

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #9 -: Февруари 11, 2012, 01:45:58 pm »
да спорим с примери :)
ей това тука- манипулатор или манипулиран
и какво мислиш за интелекта- силен или слаб

Силен интелект...Отличен манипулатор...

« Отговор #10 -: Февруари 11, 2012, 01:51:05 pm »
Много точно, марая, но и неуспял самоубиец и манипулиран емоционално

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #11 -: Февруари 11, 2012, 01:56:09 pm »
Много точно, марая, но и неуспял самоубиец и манипулиран емоционално

Видях , че менталното работи силно...меркурий на асц дава изключителни оратори и комуникативни личности. Точната дума е личност...Тези хора изпъкват над останалите...Като видим и троновата позиция на планетата в аспект с Плутон в дома на сърцето /5-ти дом/....емоциите са очевидни....

« Отговор #12 -: Февруари 11, 2012, 02:02:01 pm »
Мдаа-примера беше в защита на тезата, че манипулатор в една сфера може да е манипулиран в друга, без това да значи, че е глупав

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #13 -: Февруари 11, 2012, 02:21:30 pm »
 Абе понякога по- умният отстъпва, но точно тогава му се обърква или интелекта с простотия или  добрината с простотия. 

Сетих се за един виц: Никой да не го приема лично :-*

Събрали се умния, по- простият  и най-простият  да спорят кой е най- добре.

Най- простия казал: Толкова съм прост, че изобщо не разбирам къде съм в лабиринта и съм много добре тук.
Най- умният  казал.: А бе аз и да съм зле, все ще се оправя и ще намеря  изход от лабиринта, нищо, че сега съм се загубил и ще стана от тебе по-добре.
Средно интелегентният мислил, мислил и казал: Бре , то се оказва, че аз съм най-зле. Не съм толкова прост и виждам, че съм в лабиринт, но не съм до там умен, че да мога да намеря изхода.  ;) ;D

СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #14 -: Февруари 11, 2012, 02:21:34 pm »
а Нептун на десц? дали не допуска хора, които го манипулират

за добър манипулатор според мен си трябва силен Плутон (в комбинация с Меркурий - ако ще е оратор), но за да бъде манипулиран човек е нужен Нептун (илюзии) и най-вероятно неотработено Слънце (усещане за АЗ)  - в по-горния пример имаме Нептун на десц. + Плутон в пети дом, чийто упр. е на асц. - вече сте писали де - добър манипулатор в емоционален план, но предателства и илюзии по отношение на партньорствата ;) А и не е за подценяване кв. Венера-Плутон - един коварен аспект, при които манипулаторството често е вид защита, но тук е характерно, че монетата си има две страни, хора с този аспект често стават жертва на други манипулатори ;)
емоционалната лабилност на човека според мен е от Луната в 12-ти, която помежду другото е в опозиция с Нептун  :)