Здравей Гост

Как се "промива" мозък?

• 26 Отговора
  • 5160 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Как се "промива" мозък?
« Отговор #15 -: Февруари 11, 2012, 02:27:24 pm »
Мдаа-примера беше в защита на тезата, че манипулатор в една сфера може да е манипулиран в друга, без това да значи, че е глупав

Това обаче от своя страна намеква за вътрешни проблеми и слабо интегрирани енергии на външните планети...в частност Плутон....

« Отговор #16 -: Февруари 11, 2012, 02:35:29 pm »
Абе понякога по- умният отстъпва, но точно тогава му се обърква или интелекта с простотия или  добрината с простотия. 

ако е за мен- нямам никакви претенции :) аз не вярвам много-много в астрологията, защото до сега не съм видяла статистически 100% верен анализ/прогноза. а пък ако нещо не е на 100%, то ...

просто търся отговори за себе си и се опитвам да взема от където каквото мога...

пък и какво лошо има в спора :)

« Отговор #17 -: Февруари 11, 2012, 02:41:20 pm »
А и не е за подценяване кв. Венера-Плутон - един коварен аспект, при които манипулаторството често е вид защита, но тук е характерно, че монетата си има две страни, хора с този аспект често стават жертва на други манипулатори ;)

ей страшни сте тука :) това описва човека с една дума (изречение)- относно темата де

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #18 -: Февруари 11, 2012, 02:46:04 pm »
Абе понякога по- умният отстъпва, но точно тогава му се обърква или интелекта с простотия или  добрината с простотия. 

ако е за мен- нямам никакви претенции :) аз не вярвам много-много в астрологията, защото до сега не съм видяла статистически 100% верен анализ/прогноза. а пък ако нещо не е на 100%, то ...

просто търся отговори за себе си и се опитвам да взема от където каквото мога...

пък и какво лошо има в спора :)

Не е за теб :) И за никого не е . Споменавам, че са такива нещата  от живота. Има хиляди такива случаи в които умният отстъпва , но не разбран. :)
Няма нищо лошо в спора.
А за астрологията-  Аз Вярвам в нея;)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

« Отговор #19 -: Февруари 11, 2012, 02:47:39 pm »
и аз много искам да повярвам - и затова се ровя :)

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #20 -: Февруари 11, 2012, 02:50:41 pm »
и аз много искам да повярвам - и затова се ровя :)

Първо повярвай и тогава рови, на вярата не и трябват доказателства :-* 12 дом не е толкова лош, той помага за вярата. :-*

« Отговор #21 -: Февруари 11, 2012, 02:52:54 pm »
не може първо повярвай - искам да си мисля, че астрологията е наука- макар и псевдо-както казват, а не религия :)

ето ви един манипулатор

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #22 -: Февруари 11, 2012, 03:10:24 pm »
 За подобна  ситуация са необходими двама- за да се прояви манипулатора му е необходима и друга страна/ манипулиран/, .  :) Може и да не може да се прояви, ако няма такива, които да искат да  са  манипулирани.
 Всеки човек сам решава  за себе си -  дали да е едното или другото. Или да не е и двете.

А иначе може всичко. Нещо като " Няма не мога, има не искам. "
И всеки може да иска и мисли всичко. И да прави всичко,  стига да не вреди на другите. Свободата е в това :)

Това са мои разсъждения и важат за мен,  не го приемай лично. Тези разсъждения обаче, не е задължитено да са миродавни  за други.

В тази карта има сигурно и нещо хубаво. ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #23 -: Февруари 11, 2012, 03:22:26 pm »
Действията са думи и дела...за да се постигне ефекта.
Но...има ли знаци според Вас , които са по-манипулативни? ::)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #24 -: Февруари 11, 2012, 06:06:21 pm »
ето един класически пример за промивач на мозъци извинете ме, но има голяма разлика от дребнавото манипулиране и това да въздействаш на цяла маса - всъщност към тази категория могат да бъдат причислени и не малък брои учители...

http://www.astro.com/astro-databank/Hitler,_Adolf - както винаги е "изфирясала" :)))

ето и на Ленин
http://www.astro.com/astro-databank/Lenin,_Vladimir_Ilyich
« Последна редакция: Февруари 12, 2012, 12:14:00 pm от Fairy »

« Отговор #25 -: Февруари 11, 2012, 06:35:35 pm »
Да да-този изглежда много силен

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #26 -: Февруари 12, 2012, 10:20:56 am »
Много готина тема! Според мен манипулирането за много хора е начин на оцеляване, не случайно децата са най-големите манипулатори. Промиването на мозък е доста по-силна форма на манипулация, но за да постигнеш такъв ефект трябва да си или много харизматична личност, или обекта, който обработваш, да е слаб - моментно или изобщо. Мисля, че хороскопите на Хитлер и Ленин биха ни дали чудесна представа как изглежда картата на една личност, която завладява масите и промива мозъци наред. Като че ли наистина по-лесно се поддават на манипулации по-чувствителните знаци, т.е. водните, но една добре поставена Луна не би позволила личността с много вода да стане жертва на манипулация. Нептун на Асц също прави хората много състрадателни и жертвоготовни, а за съжаление състрадетелните хора хора винаги са склонни да помогнат и да се раздадат на другите, а както знаем, манипулацията се прави с цел лична изгода, т.е. те винаги ще са потенциална мишена на манипулаторите, за какво ти е да "обработваш" човек от типа чичо Скрудж. Опитите за самоубийство в някаква форма също са вид манипулация, макар  и твърде крайна, защото в повечето случаи имат за цел да накажат някого, от когото не са получили любов, разбиране и т.н. Не случайно децата, когато са наказани, често си представят, че умират и близките им плачат за тях и съжаляват, че са били строги. Манипулаторите са първо отлични психолози, възможно е да не са образовани, но интуитивно усещат кое е слабото место на човека и атакуват там. Това говори за силен Плутон според мен. Според мен най-малко се поддават на манипулация хора със силен Уран и добре поставена Луна. Уран е себична планета, винаги има свое мнение по въпроса и за нищо на света не би погазил собствената си независимост.