Здравей Гост

Луната в аспект с Нептун

• 8 Отговора
  • 3064 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Луната в аспект с Нептун
« -: Март 04, 2012, 02:14:10 pm »

Едва ли има нещо друго..на което сме толкова подвластни в астрологията...Луната е основното в астропсихологията , в предсказателната , в мунданната...в часовата /хорар и елекция/...И макар , че я усещаме колко бързо се движи...сякаш определени нейни аспекти ни карат да проявяваме различни настроения...
Какво бихте казали за аспектите м/у Луната и Нептун...като се базирате не само на опита си , а и на прочетеното...И тук не става дума за хармонични и нехармонични...,а въобще за аспекти.... ;)

Re: Луната в аспект с Нептун
« Отговор #1 -: Март 05, 2012, 08:37:34 am »
В натала имам квадратура между Луната и Нептун, а в прогресивната карта е секстил. В повечето случаи съм подвластна на настроенията си определено.  :-[

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #2 -: Март 10, 2012, 12:41:14 pm »
скоро ми предстои съвпад Нептун - Луна... но ми се струва, че от този и другия месец има два леко противоречиви аспекта на тр. Нептун - един път прави тригон към Юпитер, но в същото време квадрат към нат. Уран...  ::) как мислите? 

« Отговор #3 -: Март 10, 2012, 04:02:38 pm »
Фейри, разлика от колко градуса орбис отчиташ като съвпад...за Плутон ми стана ясно от личен опит, че дава събитие 5 градуса преди точния съвпад, незнам как е при Нептун?
скоро ми предстои съвпад Нептун - Луна... но ми се струва, че от този и другия месец има два леко противоречиви аспекта на тр. Нептун - един път прави тригон към Юпитер, но в същото време квадрат към нат. Уран...  ::) как мислите?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Март 11, 2012, 10:42:50 am »

Много романтично ще ти бъде...Ще търсиш само красивите места, неща...,форми... :)
Ще станеш по-мека и някак по-нежна....

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #5 -: Март 12, 2012, 07:57:26 am »

Много романтично ще ти бъде...Ще търсиш само красивите места, неща...,форми... :)
Ще станеш по-мека и някак по-нежна....

сигурно :) ще слагаме розовите очила ), а и Луна в пети ...

sunflower, за тежките планети мисля, че е удачно да се търси по-малък орбис - точен или около 2-3гр.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #6 -: Март 12, 2012, 08:32:42 am »
 Днес транзитната Луна ми е в съвпад с  Меркурий и Нептун във втори дом , аспектира и Сатурн в 6 и ми е нещо мързеливо и никакво. :-[  И съм се отвеяла. :-[
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Март 12, 2012, 10:55:30 am »
Фейри, разлика от колко градуса орбис отчиташ като съвпад...за Плутон ми стана ясно от личен опит, че дава събитие 5 градуса преди точния съвпад, незнам как е при Нептун?

Абсолютно ...и в другия форум съм го писала. Проверено е...5* преди аспекта работи Плутон...Уран 2-3*...
Нептун е след точния аспект..,а ако е силно изразен в натала...около 1* при апликация.

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #8 -: Март 12, 2012, 12:13:33 pm »
Няма аспекти.... за сега....но пък застана на К 5, домът, където е нептун....ще предстои в близките месеци, очевидно ще трябва да изчакам да го подмине, за да видя резултат ;)