Долната полусфера на хороскопа, е която ни кара да се обръщаме навътре към себе си. Ако нямате нищо против, да си изследваме планетите под хоризонта, и аспектите мужду тях. Но само в долната полусфера. Какви планети имаме и как ги усещаме тези планети, знаци, и домове/ на вътрешно ниво и "изследването вътре в нас"?
Ще започна със себе си , какво си мисля по въпроса.
Везни/Скорпион в първи/ втори дом под хоризонта- вътрешна цел достигане на равновесие ,/ Везни като " маховик " на Зодиака, трансформация по Скорпион, "прераждане"
Скорпион/Стрелец/ втори/ трети дом- Марс в Стрелец под хоризонта " надбягване със себе си "и разширяване.
СТрелец/ Козирог трети/ четвърти Козирог няма планети , но понеже е в трети дом, част от Козирог, Марс се интересува от тайните на Сатурн , / и всички неща за Сатурн се проявяват като действие заради емоционалната стойност, която имат за мен и т. н до ДС./ 7 дом/
И ако има и ретроградни планети, пак под хоризонта , дали са с по- различно действие, от това ако са над хоризонта?
Така и за аспектите м/у планетие, които са сключват , но само под хоризонта, как ни действат на вътрешно ниво? Вярно е, че не можем да изолираме аспектите на планетите под хоризонта, но си мисля ,че е възможно последните да са с цел най- вече вътрешно усъвършенстване? Как мислите? Ще споделите ли?

Как усещате долната полусфера?