Здравей Гост

Aстероида Калипсо

• 13 Отговора
  • 2890 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Aстероида Калипсо
« -: Март 23, 2012, 12:34:16 pm »
Номера е 53...Да погледнете в картите си и да споделите впечатления при транзит в/у него.... :-*

Re: Aстероида Калипсо
« Отговор #1 -: Март 23, 2012, 01:32:00 pm »
Моят Калипсо е в 3ти дом съвпад със Слънце, Уран и Юнона, освен това в тоя дом се намират и Меркурий, Парс Фортуна, Лилит :)

*

Неактивен danni

• 477
« Отговор #2 -: Март 23, 2012, 08:56:05 pm »
В съвпад с Уран и широк съвпад с Плутон(3*) в 1 дом- дева

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #3 -: Март 23, 2012, 09:24:59 pm »
а с какво се свързва по принцип този астероид? нещо сатурново?
« Последна редакция: Март 23, 2012, 09:56:24 pm от Antena »

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #4 -: Март 23, 2012, 09:26:01 pm »
http://www.seasky.org/solar-system/solar-system.html

Калипсо :)
 Ето го :)
http://www.seasky.org/solar-system/saturn-moons.html

При мен е в 14 гр. на Лъв в 10 дом  в точна квадратура с Меркурий. Няма други аспекти
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #5 -: Март 23, 2012, 10:13:00 pm »
а с какво се свързва по принцип този атероид? нещо сатурново?

Завръщайки се от Троя в Итака, героят Одисей трябвало да изтърпи много тежки беди и да премине през страшни опасности. По пътя изгубил всичките си спътници. Те загинали и жестоката съдба не пожалила никого от тях. След дълги скитания Одисей се озовал на остров Огигия. Там владеела нимфата Калипсо. Цели седем дълги години трябвало да чезне Одисей при могъщата вълшебница. Започнала и осмата. Тъгувал героят по родната Итака и семейството си и молел нимфата да го пусне да се прибере в родината си, но тя оставала непреклонна. Най-после боговете олимпийци се смилили над него. На тяхно събрание Зевс се вслушал в молбата на дъщеря си – богинята Атина Палада, и решил да върне Одисей в родината му, макар че Посейдон го преследвал по морето. Богът бил разгневен, че царят на Итака бил ослепил сина му – циклопа Полифем.

<<  >>  Може би се свързва с нещото, което не искаме да "пуснем" и искаме да задържим на всяка цена и при всякакви обстоятелства , но накрая трябва да го пуснем. ;D Пак има сатурнов отенък  ;) Да гледаме сега с какво сме се разделяли на през 7 години, но по принуда. Да гледаме и  транзити, на Калипсо ::)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #6 -: Март 23, 2012, 10:16:56 pm »
 ;)
thanks Мила!

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #7 -: Март 23, 2012, 10:44:11 pm »
 Направо съм втрещена :o  върнах назад . Този астероид наистина дава реално събитие "раздяла насила"  На 07.01.2006 е бил по тразит в съвпад със Сатурн в 10 дом и в същия дом в който се намира в натала. Сатурн е бил в 9 гр в Лъв на тази дата в точен съвпад с транзитен Калипсо 9 гр. Лъв. Сатурн управител на 4 дом/ края на нещата/ Сатурн / възрастен човек/, Луна Управител на 10дом.

Нещата са буквални. Възрастна жена  напуска " моя свят". По транзити сега пак е в 4 дом. Не ми се мисли като стигне края на куспидата на 4 дом. ??? да не се вкарвам във филми, от сега де, но може и да даде събитие и там.

Не знам само дали Луната по принцип е замесена като емоции , или защото при мен е съвпадение заради 10/4 дом.?

Не знам 14 гр. натален Калипсо и транзитен Калипсо  в 9гр. броим ли за съвпад или не?

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #8 -: Март 23, 2012, 10:57:46 pm »
Съвпада трябва да е точен - Калипсово завръщане  ;D
Но сериозно, смятам, че трябва да е на същите градуси, движи се доста бързо, така че..
И само с раздели се свързва или с някои промени?
Смяна на дадено място примерно, смяна на средата и тн..

При мен щв премине много скоро през АЦ, но какво и защо следва от това не знам..
Връщайки се малко назад, виждам, че е имало събитие - промяна при съвпад на тр. Калипсо с тр, Сатурн. Не зная дали е случайно или не..

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #9 -: Март 23, 2012, 11:12:57 pm »
Съвпада трябва да е точен - Калипсово завръщане  ;D
Но сериозно, смятам, че трябва да е на същите градуси, движи се доста бързо, така че..
И само с раздели се свързва или с някои промени?
Смяна на дадено място примерно, смяна на средата и тн..

При мен щв премине много скоро през АЦ, но какво и защо следва от това не знам..
Връщайки се малко назад, виждам, че е имало събитие - промяна при съвпад на тр. Калипсо с тр, Сатурн. Не зная дали е случайно или не..

Е ми малко  си смених  къщата след развода . :) Транзитира през 4 дом в момента.  Така, че имам събитие при мен.

Приемам за съвпада, че наистина трябва да е точен.  :)

Ама баш си е Калипсово завръщане  Не за мен обаче.  ;D И Сатурн и Калипсо са били ретроградни и транзитна Венера е била ретроградна в 4 дом.

Не знам за АС? Освен да наблюдаваш,  аспектите и дома където е управителя на АС ? И в такава посока да гледаш промяна дали ще има? ::)

*

Неактивен roni_f

• 111
  • Оптимизмът-един от ключовете към успеха!
« Отговор #10 -: Март 24, 2012, 08:01:08 am »
В натала ми се намира в 12 дом -Стрелец.В момента транзитира в първи и прави точна,ама точна квадратура с  МЦ .Имам и два съвпада с Луна на 1 градус  и Сатурн на 3 градуса в 1ви дом и разбира се опозиция на -1 градус с Хирон в 7ми дом.
Незнам на колко време транзитира? Ако може някай да сподели ,за да дам мнение,зашото в момента се случват доста неща околомен особено по 1/7 дом.Яко претеница.Амо точно,точно 1-7ми дом. :)
Качеството на думите не в това да бъдат изречени,а доказани!

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #11 -: Март 24, 2012, 10:01:03 am »
ако си погледнеш транзитите за минал период, ще видиш с колко се е придвижил астериода. има и ретроградни периоди.

« Отговор #12 -: Март 26, 2012, 02:08:46 pm »
В натала е в абсолютно точен съвпад със Сатурн, в 8-ми дом. :(

*

Неактивен Vladi

• **
  • 53
« Отговор #13 -: Март 27, 2012, 11:28:09 am »
При мен Калипсо  транзитира  през 5 д , а по натал е в 3 д  на 1* от ИС  - какво  ли  ще  да  е  това ?