Здравей Гост

Транзитите на Плутон

• 32 Отговора
  • 9626 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Транзитите на Плутон
« -: Март 23, 2012, 12:59:09 pm »
Във форума едва ли има някой , който е останал подминат от транзитите му.

Плутон секстилира Сатурна ми...и тригонира Луната ми. Транзита е през 2-ри дом.

Някой преживял подобни транзити...,а и други разбира се.... ;) ;D

Re: Транзитите на Плутон
« Отговор #1 -: Март 23, 2012, 02:09:40 pm »
ами и при мен е в Д2, съвпад с Луната ми и опозиция Слънце...финансовите ми възможности стигнаха буквално нулата, съвпада с Луната го свързвам с раждането на детето ми..като цяло много интензивен, емоционален период,разтърсващ..определено го има чувството ,за което съм чела т.е. прероден психологически и емоционално...

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #2 -: Март 25, 2012, 09:49:21 am »
Преживях сравнително скоро /от Плутонова гледна точка/ тригон на транзитен Плутон с натална Луна. И при мен транзитът беше през втори дом, като Луната е в шести.  За транзита на Плутон през 2-и дом мога да кажа, че тотално промени отношението ми към парите и ценностите. Когато направи тригон с Луната финансовите ми постъпления се увеличиха, отношенията ми с майка ми се промениха към много по-добри, т.е. майка ми най-накрая започна да ме одобрява на 100 процента. Преди това винаги е била с резерви към мен. Като че ли се отдръпнах в себе си, не че спрях да излизам, но започна да ми харесва да се разхождам сама, да ходя на СПА сама, на почивка  и т.н. Като цяло мога да кажа, че периодът беше добър,  след него станах по-уравновесена и спокойна, сякаш започнах да се виждам отстрани, през очите на другите. Но Плутон е много важна планета за мен, аз съм  Скорпион, с Асц  Скорпион и цял стелиум в Скорпион.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Март 25, 2012, 01:02:36 pm »
Преживях сравнително скоро /от Плутонова гледна точка/ тригон на транзитен Плутон с натална Луна. И при мен транзитът беше през втори дом, като Луната е в шести.  За транзита на Плутон през 2-и дом мога да кажа, че тотално промени отношението ми към парите и ценностите. Когато направи тригон с Луната финансовите ми постъпления се увеличиха, отношенията ми с майка ми се промениха към много по-добри, т.е. майка ми най-накрая започна да ме одобрява на 100 процента. Преди това винаги е била с резерви към мен. Като че ли се отдръпнах в себе си, не че спрях да излизам, но започна да ми харесва да се разхождам сама, да ходя на СПА сама, на почивка  и т.н. Като цяло мога да кажа, че периодът беше добър,  след него станах по-уравновесена и спокойна, сякаш започнах да се виждам отстрани, през очите на другите. Но Плутон е много важна планета за мен, аз съм  Скорпион, с Асц  Скорпион и цял стелиум в Скорпион.

Uau... ;D Супер звучи... :-*
До колко градуса отпускаш за тригона? Кога го усети на апликация или...разходящ?

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #4 -: Март 25, 2012, 01:50:40 pm »
Усетих го 2 градуса преди точния аспект, въпреки че имам много фиксинг в картата и трудно приемам промените.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Март 25, 2012, 02:08:53 pm »
Усетих го 2 градуса преди точния аспект, въпреки че имам много фиксинг в картата и трудно приемам промените.

При мен е точно 2* преди точния тригон. ;D Все още не го усещам...,а освен него имам и секстил със Сатурн..
Нещо за последния аспект можеш ли да кажеш? ::)

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #6 -: Март 25, 2012, 03:09:37 pm »
Да не би комбинацията от двата аспекта да забавя нещата? Сатурн не обича промените, може би заради това още нищо да не усещаш? Това е само предположение, разбира се. Като че ли при аспектите с Плутон чак след като отминат, си даваш сметка какво се е случило. Според мен промените са такива, че докато събитията са налице, не можем да ги осъзнаем.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #7 -: Март 25, 2012, 03:19:58 pm »
Да не би комбинацията от двата аспекта да забавя нещата? Сатурн не обича промените, може би заради това още нищо да не усещаш? Това е само предположение, разбира се. Като че ли при аспектите с Плутон чак след като отминат, си даваш сметка какво се е случило. Според мен промените са такива, че докато събитията са налице, не можем да ги осъзнаем.

Абсолютно!Точно така...

Въпроса е , че Сатурн управлява 2-ри натален дом, а се намира в 3-ти....гокленов е.
Плутон е упр. на 12-ти и асц...,намира се в 10-ти. Транзита е през 2-ри дом.
Луната е в началото на 6-ти дом в телец , а управлява 8-ми натален. Перфектно аспектирана и отлично поставена..В натала аспекта м/у Луната и Сатурн е най-точния аспект/секстил/. Връзката е м/у 2-8ми като управители. Плутон е в 10-ти на МЦ и е в тригон към Луната...Аспекта със Сатурн е опозиция/аз не я приемам/ защото и двете планети са тежки и орбиса е 9*.
Според мен...транзита на Сатурн през 11-ти с разходящата квадратура към диспозитора на Луната-Венера...донесе определени забавния...

« Отговор #8 -: Март 25, 2012, 06:41:30 pm »
При мен е 4 градуса преди точен тригон с венера.
Още не го усещам ;D Силно се надявам,да започна ;D

« Отговор #9 -: Април 29, 2012, 09:33:19 pm »
Има ли някой преживял транзитен Плутон тригон нат.Сатурн?

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #10 -: Април 29, 2012, 09:48:44 pm »

В 8 гр на Стрелец като е бил ми е правил тригон на натален Сатурн, ама като не се сещам коя година беше, за да го свържа със събитие, трябва да погледна.   Можеш ли да видиш по кое време е бил там?
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #11 -: Април 29, 2012, 10:23:23 pm »

В 8 гр на Стрелец като е бил ми е правил тригон на натален Сатурн, ама като не се сещам коя година беше, за да го свържа със събитие, трябва да погледна.   Можеш ли да видиш по кое време е бил там?

1998 - Сменила съм си работата. Транзитен Плутон във 2 дом  в тригон със натален Сатурн в 6 дом. Събитието е станало 3 гр. преди точният аспект, когато Плутон е бил на 5 гр. в Стрелец. Тази промяна се е оказала трайна , за години напред. Плутон е бил ретрограден, Сатурн в натала също е ретро.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #12 -: Април 30, 2012, 01:44:49 am »
Той стъпва бавно..., по-скоро не чуваш стъпките му...просто долавяш един мирис...,мирис ,който възбужда и те приканва да се качиш на вълната.... на гребена...Усещаш твърдите му намерения,но сякаш не ти се вярва...той е далеч , в далечината е само сянката му...
Емоциите някак си нямат значение като усещане. Позитивни или не...,важно е да ги има.Това е той-грях или илюзия за грях...Магия, която обладава...
От другата страна те дебне един друг строг и суров поглед...във вечна битка с правото да издаде присъдата...,която Плутон ще изпълни. Безпардонно , безапелационно...без право на глас...Просто така...,защото и двамата си падат по законите...Е..,за сметка на един нов живот...след Плутон...

« Отговор #13 -: Април 30, 2012, 07:32:02 am »
При мен този аспект ще се влачи поне 2 год нали Плуто е бавен и като стане ретро...
Скорп е на върха на 4 дом а Козирог интерсептиран в 5 .Инъче нат . Сатурн 1 дом Плуто последните градуси на 2 дом

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #14 -: Април 30, 2012, 08:30:30 am »
Във форума едва ли има някой , който е останал подминат от транзитите му.

Плутон секстилира Сатурна ми...и тригонира Луната ми. Транзита е през 2-ри дом.

Някой преживял подобни транзити...,а и други разбира се.... ;) ;D

Aaaa и  понеже  чак сега погледнах, че и прогресивната Луна е била през това време в 6 натален дом и в съвпад с Натален Сатурн, е тригонирала транзитен Плутон от 2 дом. И докато отговарях снощи на Прозерпина,  Луната не я видях.  :) И сега да дообясня. Смених работа не означава съкратиха ме или ме освободиха.  така, че промяната ще дойде от теб. Усещането е ,че ще променяш нещата и трябва да успеш. Чудиш се и не знаеш какво ще стане, /и съвети се дават консервативни от страни при този аспект/, но ти си вярваш и трансформираш нещата по собствено желание.  още повече и при теб е  2 дом. Плодовете се берат след време. В момента не знаеш какво ще стане. Изисква упоритост и последователност  аспекта. та или ще потъваш по Плутон или ще следваш Строгите правила и на двамата и ще успяваш. Нещо такова. Ти си го описала  много хубаво по надолу. Ще береш продовете на дома на Сатурн , години напред. Наистина , начина на живот се сменя. Плутон няма да разреши да се върнеш назад.   Ще правиш кардинални промени според мен, няма да ти се размине, но успехите по 10 дом ще се разберат и осъзнаят след години. Сега полагаш основите, без да виждаш постройката ;D  Така мисля. И това ще е за добро.  Определям аспекта като нещо такова. Години работиш за Сатурн и Плутон, после те работят за теб.  :)