Здравей Гост

Свободни ли сте?

• 19 Отговора
  • 4600 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Свободни ли сте?
« Отговор #15 -: Март 29, 2012, 11:07:33 pm »
За мен свободата е функция на целия натал, ескалираща в 10-ти дом. Това за Уран е преекспонирано и твърде едностранчиво. В 10 дом се вижда свободата в чисто ежедневен смисъл и разбирането за свобода. После се гледа 12 дом, за да се види потенциала и доколко човек е свободен или ограничен от себе си, или иначе казано - свободата във вселенски смисъл, който е и обективен. 12 дом е Свободата.

Доста интересно... :)

Първо добре дошла! ;D Радвам се...да те видя тук..

Мисля, че 12-ти дом е най-тъмното място в картата...По-скоро тук са скрити дълбоките ни страхове...А там където има страх няма свобода! ::)

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #16 -: Март 30, 2012, 10:31:13 am »
За мен свободата е функция на целия натал, ескалираща в 10-ти дом. Това за Уран е преекспонирано и твърде едностранчиво. В 10 дом се вижда свободата в чисто ежедневен смисъл и разбирането за свобода. После се гледа 12 дом, за да се види потенциала и доколко човек е свободен или ограничен от себе си, или иначе казано - свободата във вселенски смисъл, който е и обективен. 12 дом е Свободата.

Доста интересно... :)

Първо добре дошла! ;D Радвам се...да те видя тук..

Мисля, че 12-ти дом е най-тъмното място в картата...По-скоро тук са скрити дълбоките ни страхове...А там където има страх няма свобода! ::)
Има нещо вярно в казаното за 10 дом.Лично аз смятам, че уран е по- скоро антикомформизъм и особен тип ексцентричност. ;)

« Отговор #17 -: Март 30, 2012, 10:49:00 am »
Да, Урановият принцип се основава на разрушаване на граници, което само по себе си още не е свобода.
Според мен е съществено да се отличават двата аспекта на свободата - този, чиято квинтесенция се явява 10 дом - вида свобода, който имаме в рамките на своя живот - свобода на професия, придвижване, избори и т.н. Другият аспект, чиято квинтесенция се явява 12 дом, определя Свободата - възможността на човек да се чувства духовно същество и като такова да се свързва с космическите сили, да вижда живота си от по-висша перспектива, като по-висше предназначение и да прави избор в съответствие с това си знание. Този вид Свобода обикновено не е достижима за огромна част от хората, които са затънали прекалено много в материалния свят и винаги търсят научни обяснения на нещата. Те трябва да се изследват по 10-ти дом. Разбира се, казах че там е само квинтесенцията, за да се стигне до нея, трябва да се направи анализ на целия хороскоп, вкл. 3 и особено 9 дом.
Винаги разглеждам 12 дом неразделно от 6-ти. Те са оста Дева-Риби, които символизират Девата и Младенеца, съответно чистота, служене (Дева) и състрадание, свобода (Риби). Това, разбира се, е най-висшето проявление, което не си противоречи с начина, по който Марая разглежда 12 дом. Той е може би най-сложният и трудноразбираем принцип в хороскопа. Разбира се, също и страдание (да не забравяме страданията на Христос на Голгота, които се символизират от Риби), но именно чрез и в страданията често се намира ключът към онази Свобода.

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #18 -: Март 30, 2012, 06:35:58 pm »
Да, Урановият принцип се основава на разрушаване на граници, което само по себе си още не е свобода.
Според мен е съществено да се отличават двата аспекта на свободата - този, чиято квинтесенция се явява 10 дом - вида свобода, който имаме в рамките на своя живот - свобода на професия, придвижване, избори и т.н. Другият аспект, чиято квинтесенция се явява 12 дом, определя Свободата - възможността на човек да се чувства духовно същество и като такова да се свързва с космическите сили, да вижда живота си от по-висша перспектива, като по-висше предназначение и да прави избор в съответствие с това си знание. Този вид Свобода обикновено не е достижима за огромна част от хората, които са затънали прекалено много в материалния свят и винаги търсят научни обяснения на нещата. Те трябва да се изследват по 10-ти дом. Разбира се, казах че там е само квинтесенцията, за да се стигне до нея, трябва да се направи анализ на целия хороскоп, вкл. 3 и особено 9 дом.
Винаги разглеждам 12 дом неразделно от 6-ти. Те са оста Дева-Риби, които символизират Девата и Младенеца, съответно чистота, служене (Дева) и състрадание, свобода (Риби). Това, разбира се, е най-висшето проявление, което не си противоречи с начина, по който Марая разглежда 12 дом. Той е може би най-сложният и трудноразбираем принцип в хороскопа. Разбира се, също и страдание (да не забравяме страданията на Христос на Голгота, които се символизират от Риби), но именно чрез и в страданията често се намира ключът към онази Свобода.

Да, когато ти отнемат всичко мило и няма какво да губиш,  само тогава си истински свободен!Или ако си такова дърво, че за никого  и за нищо не ти пука.... Всъщност не дефинирахме за каква точно свобода говорим? Свободата да избираш къде да живееш, с кого да живееш, какво да работиш, кого да обичаш и да мразиш... Наистина е важен целият хороскоп,  не само когато иде реч за свободата,  наистина Уран е може би преескспониран, но за мен свободата е разрушаването на ограниченията, а това е най-характерно за Уран. Поне на мен винаги транзитите на Уран са ми носили избавление и са ме подтиквали да направя това, което искам/имам прекалено много фиксинг в картата/, а не  само да служа на другите!:) Мисля си, че винаги  и във всичко трябва да има баланс и транзитите на Уран възстановяват този баланс, като първо причиняват хаос.  Но твоето виждане по въпроса много ми допада, наистина интересна гледна точка, особено тезата ти за 12-и дом и саможертвата в името на другите като вид свобода и че  истински свободен може да бъде само духовно богатият човек.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #19 -: Март 31, 2012, 03:15:35 pm »
Всичко което притежаваме ни прави НЕСВОБОДНИ и зависими... :)
Оста на притежанията 2-8ми...Знаците телец и скорпион...Тази мунданна ос...поставена в/у наталната карта ни показва къде ,как и защо...същевременно  ни дава и възможността да се освободим.... ;D