Здравей Гост

Аспекта Марс квадрат Юпитер

• 19 Отговора
  • 4486 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Аспекта Марс квадрат Юпитер
« -: Март 31, 2012, 07:16:53 pm »
Да поговорим за него... ;D Ако го имате в натала...споделете , ако ли не...да интерпретираме... :-*

*

Неактивен Antena

• 1189
Re: Аспекта Марс квадрат Юпитер
« Отговор #1 -: Март 31, 2012, 09:06:07 pm »
а имаме го в натала   ;D
и какво за него?  ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Март 31, 2012, 09:31:51 pm »
а имаме го в натала   ;D
и какво за него?  ;)

Всичко... ;D
Просто сподели... ;D

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #3 -: Март 31, 2012, 10:08:22 pm »
Ами то Юпитер, Слънце и Уран са в съвпад в натала и Марс ги квадратира всички заедно.
Честно казано малко ме плаши предстоящия съвпад на транзитен Плутон с натален Марс и съответно квадратурата му с гореизброените.

Не мисля, че напрегнатия аспект на Марс ме прави избухлива например или нещо подобно, но мисля че при моя брат близнак действа точно така.. Не е много добре с нервите според мен меко казано  ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Март 31, 2012, 11:51:47 pm »
Чисто астрологически аз бих интерпретирала аспекта квадратура Марс - Юпитер като ипулсивност, лесна раздразнителност...опасни ситуации провокирани от недообмислени и неправилно преценени възможности...съдебни процеси..спорове....
Много често този аспект показва един обикновен живот на амбициозен и деен човек ...но без съществени резултати...

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #5 -: Април 01, 2012, 12:09:53 am »
да, има нещо вярно в тази интерпретация, но може би все пак зависи кои домове управляват, къде се намират и т.н.
в женска карта бих се замислила и за отношенията с евентуалния брачен партньор - спорове, договори, чисто духовно разминаване и тн
« Последна редакция: Април 01, 2012, 12:47:00 pm от Antena »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Април 01, 2012, 02:19:21 am »
да, има нещо вярно в тази интерпретация, но може би все пак зависи кои домове управляват, къде се намират и т.н.
в женска карта бих се замислила и за отношенията с евентуалния брачен партьор - спорове, договори, чисто духовно разминаване и тн

И не само ревнива жена... :)

Права си , че домовете, както и куспидите които управляват Марс и Юпитер имат значение..
Днес в другия форум случайно попаднах на астрологичен извод...в който се казваше , цитирам дословно :

"Засилена амбициозност /особено по отношение на кариерата/, провокирано чувство за собствена значимост....."

Това е една от причините да ми се иска да се поговори по аспекта...Защото все си мисля..,че когато говорим за чувства значи визираме Луната... ;D Та исках да разбера да е права "прехвалената" астроложка... ;D

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #7 -: Април 01, 2012, 10:30:40 am »
в женска карта бих се замислила и за отношенията с евентуалния брачен партьор - спорове, договори, чисто духовно разминаване и тн

Права си , че домовете, както и куспидите които управляват Марс и Юпитер имат значение..
Днес в другия форум случайно попаднах на астрологичен извод...в който се казваше , цитирам дословно :

"Засилена амбициозност /особено по отношение на кариерата/, провокирано чувство за собствена значимост....."

Това е една от причините да ми се иска да се поговори по аспекта...Защото все си мисля..,че когато говорим за чувства значи визираме Луната... ;D Та исках да разбера да е права "прехвалената" астроложка... ;D

Лично аз Марс свързвам преди всичко с изявата, а Юпитер с мирогледа и експанзията, това е без да знам домовете и знаците, в които попадат въпросните планети. Това, което си цитирала, може и да е вярно, може и да не е според знаците  и домовете. Аз лично имам двете планети в нататала си във взаимна рецепция и в тригон в огнени знаци - Марс в Стрелец в 1-и дом и Юпитер в Овен в 5-и.  Мога да кажа, че съм много издръжлива, много енергична, много обичам деца,  Според мен квадратурата  наистина може да доведе  до  прекомерно его и високо самочувствие, но не виждам връзка с кариерата, без да са упоменати знаци и домове.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #8 -: Април 01, 2012, 01:02:39 pm »
За прекалено его и самочувствие изобщо не мисля че става дума, поне в моя случай. За някакви нереалистични амбиции също.
Юпитер управлява 11, овен е изцяло във втори и 0* от 3-ти дом / тук обаче не мога да съм съвсем сигурна, може да има разлика от 2, 3 градуса/
Марс е в 12 -ти, Юпитер в 8-ми.
Но и двете планети имат още аспекти, не е само квадратурата между тях.
И не знам... Марс е преди всичко енергия и действие. В напрегнат аспект може да даде и някакви спънки, забавяне в някои сфери свързани както с обучение, така и с въпроси отнасящи се до чужбина, чужденци и тн..
Според мен  ::)

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #9 -: Април 01, 2012, 01:28:15 pm »
За прекалено его и самочувствие изобщо не мисля че става дума, поне в моя случай. За някакви нереалистични амбиции също.
Юпитер управлява 11, овен е изцяло във втори и 0* от 3-ти дом / тук обаче не мога да съм съвсем сигурна, може да има разлика от 2, 3 градуса/
Марс е в 12 -ти, Юпитер в 8-ми.
Но и двете планети имат още аспекти, не е само квадратурата между тях.
И не знам... Марс е преди всичко енергия и действие. В напрегнат аспект може да даде и някакви спънки, забавяне в някои сфери свързани както с обучение, така и с въпроси отнасящи се до чужбина, чужденци и тн..
Според мен  ::)

Марс в 12-и дом променя картинката според мен. А и ти имаш толкова много аспекти освен споменатия, че не може да не оказват допълнително влияние върху ситуацията. Разбира се, аз съм любител, не мога да претендирам за експерно мнение!:) Тези мои познати, които имат Марс в 12-и дом чудесно работят сами, предполагам, че и при теб  е така.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #10 -: Април 01, 2012, 01:47:38 pm »
да, така е :)
професията ми е такава, че изисква в известен смисъл изолация и отделяне от всички. не е работа нито в екип, нито в колектив..

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #11 -: Април 01, 2012, 03:59:50 pm »

Лично аз Марс свързвам преди всичко с изявата, а Юпитер с мирогледа и експанзията, това е без да знам домовете и знаците, в които попадат въпросните планети. Това, което си цитирала, може и да е вярно, може и да не е според знаците  и домовете. Аз лично имам двете планети в нататала си във взаимна рецепция и в тригон в огнени знаци - Марс в Стрелец в 1-и дом и Юпитер в Овен в 5-и.  Мога да кажа, че съм много издръжлива, много енергична, много обичам деца,  Според мен квадратурата  наистина може да доведе  до  прекомерно его и високо самочувствие, но не виждам връзка с кариерата, без да са упоменати знаци и домове.

По-скоро според мен не е достатъчен този аспект за да се твърди, че е налице прекалено силно его, дори самочувствие. Амбициозност по-скоро дава аспектът, но каква ще е реализацията е друг въпрос вече... ;D Голяма енергия е възможно също така да дава квадратурата им, забелязал съм в няколко карти с този аспект, че е възможно да съществуват идеи, цели, които не са никак малки, ама реализацията им вече е съвсем отделен въпрос доколко се получава... ;D

« Отговор #12 -: Април 02, 2012, 12:55:13 pm »
аз имам такъв аспект и понеже марс е в 7-ми дом, а имам и сатурн в 12-ти, сериозно съм се замислила дали няма да лежа в затвора по някое време ???

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #13 -: Април 02, 2012, 01:02:11 pm »
аз имам такъв аспект и понеже марс е в 7-ми дом, а имам и сатурн в 12-ти, сериозно съм се замислила дали няма да лежа в затвора по някое време ???

Стига глупости...
Кои управляваше при теб 7-ми и 12-ти домове...къде е , какви аспекти има?

« Отговор #14 -: Април 02, 2012, 01:24:04 pm »
Имам такъв.

[/quote]
           По-скоро според мен не е достатъчен този аспект за да се твърди, че е налице прекалено силно его, дори самочувствие. Амбициозност по-скоро дава аспектът, но каква ще е реализацията е друг въпрос вече... ;D Голяма енергия е възможно също така да дава квадратурата им, забелязал съм в няколко карти с този аспект, че е възможно да съществуват идеи, цели, които не са никак малки, ама реализацията им вече е съвсем отделен въпрос доколко се получава... ;D
[/quote]

Може и да не е, ама в моя случай си е баш така. Амбициозност, да! Юпитер е в 6-ти, Телец, Марс е в 9-ти, Лъв. Смятам се за доста компетентна в работата си и обичам често да се налагам. Неволно се получава, просто знам, че съм права.

Енергия имам достатъчно.

Всъщност, тъй като Марс е У5, там също се смятам за компетентна и налагам волята си винаги. Просто така го чувствам.
 ;)