Здравей Гост

Как сте финансово?

• 9 Отговора
  • 3147 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Как сте финансово?
« -: Април 08, 2012, 04:24:43 pm »
Към настоящия момент как Ви се отразява кризата?

Какви транзити имате през 2-8ми дом?

В кои периоди сте имали безпроблемни финансови времена...и какви планети се намират във 2-ри и 8-ми дом?

Една практична тема... ;)

Опс..,забравих ПР.Луна....

*

Неактивен kokolino

• 1019
Re: Как сте финансово?
« Отговор #1 -: Април 08, 2012, 04:57:04 pm »
         Определено е интересна и много обширна темата - все пак в динамиката на времето и обществото в което живеем материалната част е неизменна и съпътстваща страна за нашето физическо оцеляване, донякъде развитие, учение и опитност, основен компонент при изграждане на лукса, донякъде комфорта, начесване на егото. Не на всеки се дава шанса да изпита някои твърде тежки падове и възходи, то силните и смелите смятам съдбата им поднася подобни предизвикателства.
         И след увода няколко думи за мен по темата - чувствам се добре финансово на този етап, но усещам, че в колкото повече занимания, сфери на дейност се опитвам да действам, толкова повече става трудно реализирането в исканите от мен срокове на някои от тези дейности. Юпитер транзитира през 2ри и има към мометна хубав тригон към дирекционната Луна, няколко сериозни мидпойнта са върху него, но това според мен не е никак достатъчно за изпълнение на някои от плановете ми в по-дългосрочен период. Сатурн пък точно е през 8ми, преди съвпадите с Плутон и наталната си позиция. А прогресивната Луна в 6и през Лъв и тригон към MC на този етап ми спомогна сполучливо в основното ми занимание, движение там има, положително като развитие, но не и особено с по-изразителен финансов приход, по-скоро завоюване на позиция, авторитет и сходна длъжност в нова структура. Да, само чакам с нетърпение към края на идната година да си отиде квадратурата на дирекционен Сатурн към AC и Меркурий, дано дотогава вървят нещата ограничително като сега, а не по-силно - все пак дирекционната Венера е в секстил към MC, а мидпойнта на прогресивните Венера/Юпитер пада върху натален Уран, ще видим какво ще дойде, но каквото такова...  ;D
         И сега за капак продължават мислите ми върху това дали да инвестирам в едни парцели, да се метна ли за нов патент, да сменя ли автомобила...  ;D
         Ще се радвам, Марая ако намериш време да хвърлиш едно око на картата ми и споделиш мнение по една тема - свързана с вземания на немалки сумички заеми, които съм раздал на разни лица, да речем близки лица...  ;D
         Накратко не липсва динамика при мен, след доста успешен период и непрестанен подем май се позаформя затишие с леки спадове и възходи...  ;D
« Последна редакция: Април 08, 2012, 05:28:44 pm от kokolino »

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #2 -: Април 08, 2012, 05:30:48 pm »
От известно време Плутон ми транзитира през 2-и дом и мога да кажа, че отношението ми към парите се промени много. Минах през изключително труден период на финансов недоимък в резултат на моя глупост да помагам на хора, които не заслужават, да прощавам на хора, които не оценяват жестовете и да мисля, че винаги ще мога да се оправям сама, защото както аз помагам на другите, така и на мен ще се помага. Да, ама не. Тежкият период мина  и замина, оцелях и не съм никак зле финансово сега,  това все при транзита на Плутон през 2-ия ми дом, като той още е там . Въпросният период съвпадна и  с прогресиране на Венера, Марс и Меркурий и Луна в Козирог и 2-и дом. Забелязала съм, че моите кризи не съвпадат със световните  и национални такива. Имах добри финансови постъпления по време на транзита на Сатурн пре 10-и дом, тогава започнах нова работа с  доста по-добра заплата. Неочаквани доходи съм имала при транзита на Юпитер през 2-и дом. При съвпада на транзитен Юпитер с наталната ми Луна правих ремонт и леко се поолях в смисъл, че планирах не толкова мащабен ремонт, но се поддададох на дъщеря  ми и нищо старо не остана вкъщи, включително спалното бельо и посудата, а по принцип съм по-сдържана в харчовете си. За протокола, за мен да съм финансово добре означава хубав дом, да не се притеснявам да си плащам сметките,  да мога да правя подаръци на хората, които обичам, малко почивки  и пътувания, СПА,  т.е. не се впечатлявам  особено от лукса, бижутата, парцалките,  въпреки  Луната ми в Телец и Венера в 1-и дом. Пиша това, защото за повече ми познати да си финансово добре означава да имаш едва ли не частен самолет, яхта и т.н.
« Последна редакция: Април 08, 2012, 09:40:37 pm от Asya »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Април 08, 2012, 06:19:18 pm »
В интерес на истината...не съм очаквала, че тази криза ще даде такова отражение...на всякъде и във всички сфери...
От мунданна гледна точка - финанси и лични ресурси се гледат във втори дом. Тук е знака на Телеца/златния телец/ управляван от планетата Венера...Към настоящия момент Юпитер - голямото щастие в астрологията транзитира през втори мунданен дом. Това предполага разширение...,късмет ,благоденствие...
Интересно, че липсата на финанси, забавяне , неточност....които свързваме със Сатурн обикновено /по транзит във Везни/ се усеща осезателно....
Няма мажорен мунданен аспект м/у Юпитер и Сатурн...Защо се случва? ???

Коко..., :-* прати ми на лични данните:-[

Асия, и аз така :-[...като твоите приятели...Срам ме е понякога...Но какво пък, нали съм се родила за да реализирам...

При мен ПР.Луна излиза от козирог...Хораа, искам да дишам... ;D :P

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #4 -: Април 08, 2012, 06:29:35 pm »
         Права си, Ася - наистина важна е отправната точка за тълкуването на "финансово добре" - хора и хора, всеки има собствени виждания по този въпрос :) А сега си спомням, че миналото лято коментирахме с теб моята карта и професионалната реализация. Еее, да ти дам макар и по-късно след съответното събитие обратна връзка - беше права, че най-вероятно ще си сменя основната работа, в същата сфера... :)
« Последна редакция: Април 08, 2012, 06:32:00 pm от kokolino »

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #5 -: Април 08, 2012, 09:36:22 pm »
Коколино, радвам се, че съм познала, защото доколкото си спомням твоя натал, там видях един  обещаващ и амбициозен млад мъж, на когото най-хубавото предстои!:) И надявам се и това да съм познала!:)
Марайче, няма лошо да приличаш в това отношение на моите приятели, това е заложено в натала. Всеки иска нещо, някои искат любов, други - власт, трети -  пари, а някои искат всичко. И всеки си плаща цената на това, което е поискал. И това също е заложено в натала. Както е казал народът: " Кое си требе, оно си сака"!:) И аз искам неща, еквивалентни на самолети и яхти, ама в друга сфера!:)Дано ги получа някой ден!:)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #6 -: Април 08, 2012, 10:23:22 pm »
аз имам спомен за безпроблемни времена при транзит на сатурн през 7-ми дом, по същото време транзит на юпитер заедно с тр.южен възел съвпад с натални слънце и юпитер; също така колкото и странно да звучи при прогресивна луна в козирог в 12.
след това при съвпада на прогресивната луна с транзитен северен възел в първи дом.

и най-запомнящия се период с обратен знак е при транзит на сатурн през везни, съвпад слънце, 8ми дом.. 

« Отговор #7 -: Април 09, 2012, 11:25:49 am »
При мен ПР.Луна излиза от козирог...Хораа, искам да дишам... ;D :P
когато моята влезе във водолей започнах да дишам, но непрекъснато леко напрежение,непрекъснат стремеж за действие,промяна, сякаш всичко е пренавито до предел..
иначе и аз имам много близка до вашата конфигурация, наскоро буквално стигнах до нулата, сега и аз искам да дишам  :P финансово най-леко и приказно  ;) ми беше при транзитен Юпитер съвпад с Плутон и съответно тригон към Венера, Юпитер при мен е У2. Същото беше и когато Юпитер транзитира през Д2, но някак тогава не успях да го оценя, все исках повече ,а и си давам сметка, че в доста излишни харчове изпадах тогава.

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #8 -: Април 09, 2012, 02:54:51 pm »
Имам транзитна Венера в 8 дом  в   опозиция с прогресивно Слънце в СТрелец във 2 дом. . Влизат и излизат финансите. Все нещо има за плащане ;D :)  Но няма чак такава криза. Транзитна Венера ще направи тригон с прогресивната  Луница, но  като я знам, че е в 12 дом.   ::) Чакам транзитна Венера да направи тригон с  Прогресивна Венера в първи дом. :)
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #9 -: Април 12, 2012, 07:12:01 pm »
ето - днес получих малка сума... съвсем неочаквано :) разбира се много се зарадвах - гледам, че тр. Венера е в 8-ми дом, но опозиция със Слънце, интересното е, че тр. Слънце е в опозиция със н. Сатрун и засягат оста асц.-десц.

всъщност не ви ли прави впечатление големия квадрат? нептун-марс-венера-възли? (хирон)

а иначе периода, през които най-малко съм с притеснявала за пари и по-точно, когато съм разполагала с най-много е 2009-2010г.  :ch7_15: - единственото, което аз виждам е, юпитер в 4-5  ::) може би и секстил нептун към себе си  ::) - но не ми се връзва де