Здравей Гост

Третични прогресии

• 45 Отговора
  • 11729 Прегледи
*

Неактивен Antena

• 1189
Re: Третични прогресии
« Отговор #30 -: Април 13, 2012, 05:27:10 pm »
Не..не
Имам предвид лунар-опзозиция с дата 28.05. 1969, час 4,58 pm.

Обърни внимание на датата на минорната прогресия, която съответства на година от живота ти 2011/2012, тя е с дата 15 май 1969
Ако просто си направиш най-обикновен лунар за май 1969, ще ви видиш, че съотвества на минорната прогресия, тоест това е една и съща карта реално.
По същия начин, ако за май 1969, си направиш лунар опозиция картата, ще съответства на минорната прогресия, но за периода от средата на 2011/2012. Принципа е един и същ. Това с лунара опозиция ми хрумна да го ползвам, понеже всъщност идеята е да се види картината и ако има промяна по някое време през годината.
В твоята карта например се вижда веднага, че от средата на годината имаш две планети които сменят хода си на движение, юпитер -директен, меркурий ретрограден. Ако погледнеш ефемеридите за година 1969 - май месец, ще видиш и кога точно тези планети са сменили хода си, така ще можеш да изчислиш с доста голяма точност и седмицата, дата когато това се случва.
27 дена съответстват на една година, 14 на 6 месеца, 7 на 3 месеца и тн..
« Последна редакция: Април 13, 2012, 05:30:56 pm от Antena »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #31 -: Април 13, 2012, 05:38:54 pm »
Не..не
Имам предвид лунар-опзозиция с дата 28.05. 1969, час 4,58 pm.

Обърни внимание на датата на минорната прогресия, която съответства на година от живота ти 2011/2012, тя е с дата 15 май 1969
Ако просто си направиш най-обикновен лунар за май 1969, ще ви видиш, че съотвества на минорната прогресия, тоест това е една и съща карта реално.
По същия начин, ако за май 1969, си направиш лунар опозиция картата, ще съответства на минорната прогресия, но за периода от средата на 2011/2012. Принципа е един и същ. Това с лунара опозиция ми хрумна да го ползвам, понеже всъщност идеята е да се види картината и ако има промяна по някое време през годината.
В твоята карта например се вижда веднага, че от средата на годината имаш две планети които сменят хода си на движение, юпитер -директен, меркурий ретрограден. Ако погледнеш ефемеридите за година 1969 - май месец, ще видиш и кога точно тези планети са сменили хода си, така ще можеш да изчислиш с доста голяма точност и седмицата, дата когато това се случва.
27 дена съответстват на една година, 14 на 6 месеца, 7 на 3 месеца и тн..

Виждам Юпитер в/у натална Луна... :o
Слънце и Уран са в градуса на възлите...

Нещо съвсем зацапвам свещите...Кажи каква е логиката на тази карта? И къде е видно...обръщането...Ахааа, :805m: :rakeattack: в ефемеридите.....

И кво.... ::)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #32 -: Април 13, 2012, 05:42:35 pm »
дарлинг,
не ти е това картата отново..
взимаш си натала и му даваш lunar-opposition chart за 1 юни 1969
и тази карта гледаш

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #33 -: Април 13, 2012, 05:45:44 pm »
дарлинг,
не ти е това картата отново..
взимаш си натала и му даваш lunar-opposition chart за 1 юни 1969
и тази карта гледаш

Като пате в кълчища... :57: :x_94:

това ли? :-[ ;D

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #34 -: Април 13, 2012, 05:53:24 pm »
 :08:
da

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #35 -: Април 13, 2012, 05:56:05 pm »
:08:
da

:902: е ...ура...И ...сега :719: :842: какво гледам..,то тука всичко ретро....

Не ме мъчи..,а кажи с пример идеята каква ти е? ::)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #36 -: Април 13, 2012, 06:14:02 pm »
юпитер е тръгва ретрограден в тези прогресии и по моите изчисления това съответства на април месец тази година.
около средата на април, както стана дума и някъде по-нагоре в темата, ще има някакви новини по тези финансови въпроси.
според мен около 25 .06 ще има вероятно нещо финансово, което ще бъде окончателно изяснено.
в тази прогресия юпитер и меркурий сменят хода си, а те управялват 2, 8- ми домове на всичкото отгоре.
луната, която се придвижва приблизително с по един градус на ден, прави един много важен и точен съвпад по тази линия на 25.06 /+- ден, два/

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #37 -: Април 13, 2012, 06:16:26 pm »
юпитер е тръгва ретрограден в тези прогресии и по моите изчисления това съответства на април месец тази година.
около средата на април, както стана дума и някъде по-нагоре в темата, ще има някакви новини по тези финансови въпроси.
според мен около 25 .06 ще има вероятно нещо финансово, което ще бъде окончателно изяснено.
в тази прогресия юпитер и меркурий сменят хода си, а те управялват 2, 8- ми домове на всичкото отгоре.
луната, която се придвижва приблизително с по един градус на ден, прави един много важен и точен съвпад по тази линия на 25.06 /+- ден, два/

Какви новини мислиш, че може да са? ::)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #38 -: Април 13, 2012, 06:20:49 pm »
имайки предвид, че и транзитни юпитер,  венера и лунни възли се включват точно в този аспект - съвпад, мисля, че се досещаш какви биха могли да бъдат :)
няма да бъде без битка, има и опозиции, но вярвам, че резултата ще е положителен!  :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #39 -: Април 13, 2012, 06:29:14 pm »
имайки предвид, че и транзитни юпитер,  венера и лунни възли се включват точно в този аспект - съвпад, мисля, че се досещаш какви биха могли да бъдат :)
няма да бъде без битка, има и опозиции, но вярвам, че резултата ще е положителен!  :-*

Мдаа...,точно гледах транзитите.... ::) Видях ,  че Юпитер и Нодалната ос са замесени...Впечатли ме и ТР.Сатурн...,който обръща своя ход и тръгва директен.... ::)

Извода обаче си остава един за мен...по тези прогресии, можем да съдим за точните и конкретни събития...С час дори... ::)

А колко са показателни в синастрията и в картата на първата среща- НЯМАМ ДУМИ.... :o

В неговата карта в деня на първата среща по втория метод... ;D ДСЦ е в точен ъвпад със слънцето му..,луната му е в точен съвпад с моя Мерк...и има точен градус на планета в/у моето слънце...

По първия метод... ;D ще падна...ДСЦ на картата е в/у венерата му.... ;D

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #40 -: Април 13, 2012, 06:41:18 pm »
а имало ли е обръщане на планета тогава ? /вторични минорни прогр/
нещо около венера?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #41 -: Април 13, 2012, 06:50:21 pm »
а имало ли е обръщане на планета тогава ? /вторични минорни прогр/
нещо около венера?

Не виждам...Пращам ти нещо на лични... ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #42 -: Април 13, 2012, 08:54:00 pm »
ASC / DC: въпроси, които са лично в природата.
MC / IC: въпроси, които са от публичен характер.

Третичен ASC + Марс - може да се посочи операция, насилие, смърт.

Също така изглежда за планетни станции:

1) свързано до Natal къща или къща изключи.
2) Меркурий е важно да следите, ако е представен като властелин на ASC или MC -------- ако стационарни може да покаже промяна на Outlook или отношението.
3) Винъс стационарен ------- може да повлияе на стойността или доходи.
4) Марс стационарен ------- дава подновен фокус на енергия или дейност.
5) Юпитер стационарен ------ показва някаква форма на експанзия или оптимизъм.
6) Сатурн стационарен ------ сериозна проверка на възрастта на човек (възрастен човек може да посочи заболяване или смърт).
7) Уран стационарен ------ неочаквани случки.
8) на Нептун стационарен ----- зависи на Натал аспекти, може да се посочи задължение, отговорност или бягство.
9) Плутон стационарен -------- силно конфигуриран, силен ефект.

Луната във висшето прогресии обикновено не е много важно, тя се използва за дребни поправки (мерки за маловажни неща).

Аспекти, които да се използват: Съюзи / квадратна / опозиции
Както е добре да използвате полу-площади и sesquiquadrate на.

А) третично Слънцето в твърд аспект Natal Слънцето, Марс, Сатурн
Б) третично Слънцето в твърд аспект Natal Слънцето / Луната
Твърдите аспекти на тези проблеми са свързани към различни заболявания. Ако Плутон е свързан и тя може да се отнася до смъртта на някой близък.

При използване на терциерни прогресии погледнете в стегнати аспекти:
Те са най-добрите за времето събитие, след като вторични прогресии или слънчеви дъги са разработени да ограничат период от време.

Превода е кофти..,но нямам време...гледам филм..,чета астрология...гледам карти...,а и обещах, че ще оставя компа и ще се гушкам.... :-[ :P

Но намерих доста интересна информация за третичните прогресии....

« Отговор #43 -: Юли 19, 2013, 12:45:28 pm »
Аз съм се заровила в третичните прогресии и открих много странно, когато съм срещнала голямата (уж) любов той е имал по третични прогресии съвпад на пр. слънце- венера, които са в съвпад с моята мидпойнта слънце/луна :o

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #44 -: Юли 25, 2013, 08:22:53 am »
Аз съм се заровила в третичните прогресии и открих много странно, когато съм срещнала голямата (уж) любов той е имал по третични прогресии съвпад на пр. слънце- венера, които са в съвпад с моята мидпойнта слънце/луна :o

Чудесен мидпойнт си е Слънце/ Луна когато е върху Венерата на партньора. Отчитаме падането му върху Венерата само, Сладурка...