Здравей Гост

Tранзит на Уран през мидпойнт

• 6 Отговора
  • 2311 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Tранзит на Уран през мидпойнт
« -: Април 20, 2012, 08:00:53 am »
Какво установих... ???...Транзитите на определени планети през важни мидпойнти в картата носят сериозна събитийност.

Транзит на Венера ...например през МП Слънце/Луна ...може да даде краткотрайни настроения и събития свързани с принципа на Слънцето и Луната...Но транзит на Уран през тази точка от натала...би могъл да бъде спусък за редица събития с не до там очаквани последици...Дори когато нищо друго в картата не е "видимо"...този транзит би могъл да бъде основен предсказателен фактор...за периода на аспекта.

При мен в средата на май , ТР.Уран ще стъпи в/у МП Марс/Юпитер. В наталната карта м/у двете планети няма аспект. Но фокусната енергия на двете е концентрирана в Овен....

Та ми се ще да разгледате транзита на Уран с важни мидпойнти от картата Ви...и да споделите за събития... :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Tранзит на Уран през мидпойнт
« Отговор #1 -: Април 20, 2012, 08:08:37 am »
Уран = МАРС / ЮПИТЕР
Независимост, желанието за свобода, една активна съпротива срещу настойничество или ограничения... Експлозивна енергия, директно изразяване, бързо определяне или разрешаване.

Принципа на МП Марс/Юпитер според Ебертин :

"МАРС/ЮПИТЕР. 1 - успешная творческая деятельность, удачное решение. 2 - (+) гармонично направленная сила воли, предприимчивость, жизнерадостность, стремление жить активной жизнью, гордость, чувство чести, стремление к свободе, организаторский талант, творческая мощь, способность к продолжению рода; (-) бунт против правил и предписаний, а также против вышестоящих, склонность к преувеличению, торопливость и преждевременность действий, неумеренность. 3 - деятельность органов, ткани гладких мышц, сердечная мышца; завершение родов, первый крик. 4 - человек, удачливый в предприятиях (напр., предприниматель или руководитель компании), способный организатор, пропагандист; учёные и образованные люди, академики в области юриспруденции, юристы или составители законов, правительственные чиновники или служащие. 5 - (+) успешные предприятия, успех в бизнесе или урегулировании, успешные результаты в своей профессии, призвании или деятельности. Соглашения, контракты, помолвка, брак - рождение; (-) резолюции и решения, улаживание конфликтов, разрядка атмосферы после завершения диспутов или ссор, возмущение опекой или кумовством, супружеские разногласия."

« Последна редакция: Април 20, 2012, 08:19:53 am от Марая »

« Отговор #2 -: Април 20, 2012, 09:32:29 am »
Каква синхроничност, Марая вчера си мислех за тр. уран, който при мен следващия месец ще направи съвпад с прогресивната луна и този съвпад ще е върху мидпойнтата ми Слънце/Венера.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #3 -: Април 20, 2012, 09:43:27 am »
Каква синхроничност, Марая вчера си мислех за тр. уран, който при мен следващия месец ще направи съвпад с прогресивната луна и този съвпад ще е върху мидпойнтата ми Слънце/Венера.

;D С теб често я имаме.. ::). Би следвало да проверим и изведем максимален опит от това...

Според мен мъжките планети /Уран не е сред тях- хермафродит е/...винаги биват тригер...
При женските планети не можем да очакваме такава активност....

« Отговор #4 -: Април 20, 2012, 09:47:09 am »
Аз пък винаги съм смятала че Уран е този, на който не можем да се съпротивим..на сатурн можем и после си понасяме последиците, а уран идва, обръща всичко и отминава. При мен поне винаги е имало промени при съвпас с планети и оси в хороскопа ми. Но наистина не знам дали през мидпойнт ще даде нещо конкретно, но все пак прави съвпад с прогресивния тригер - пр. луна

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #5 -: Април 20, 2012, 09:53:54 am »
Аз пък винаги съм смятала че Уран е този, на който не можем да се съпротивим..на сатурн можем и после си понасяме последиците, а уран идва, обръща всичко и отминава. При мен поне винаги е имало промени при съвпас с планети и оси в хороскопа ми. Но наистина не знам дали през мидпойнт ще даде нещо конкретно, но все пак прави съвпад с прогресивния тригер - пр. луна

Когато в наталната карта Уран има възлова позиция...изразена планетарна енергия...,подход към лични планети и най-вече светила...казвам , че Уран има изключително място в картата...Такъв Уран е основния играч в натала...При мен също Уран е силно акцентиран ...като най-високо поставена планета събитията му са били необратими...и за добро и за лошо.
Мидпойнта е обединение на принципа на 2 планети. Т.е това е фокусна точка. Ако беше друга планета...едва ли бих обърнала толкова силно внимание...Смятам обаче , че когато става дума за Уран, Плутон, Сатурн...нещата следва да бъдат наблюдавани и анализирани...

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #6 -: Април 20, 2012, 07:39:41 pm »

Когато в наталната карта Уран има възлова позиция...изразена планетарна енергия...,подход към лични планети и най-вече светила...казвам , че Уран има изключително място в картата...Такъв Уран е основния играч в натала...При мен също Уран е силно акцентиран ...като най-високо поставена планета събитията му са били необратими...и за добро и за лошо.Мидпойнта е обединение на принципа на 2 планети. Т.е това е фокусна точка. Ако беше друга планета...едва ли бих обърнала толкова силно внимание...Смятам обаче , че когато става дума за Уран, Плутон, Сатурн...нещата следва да бъдат наблюдавани и анализирани...

Даа, наистина може да е двулик този Уран, непредвидим, а наистина когато е силно поставен в натала - изненадите, промените, неочакваното са си съпътстващи в дадени периоди. Според мен при теб, Марая ще има силна изява със събитийност, когато Уран нагази върху наталния ти МП Марс/ Юпитер, при все, че ще падне върху директния МП. И че ще има внезапни изненади, ще има - Уран освен, че е силно поставен при теб, има и по натал аспекти и с Марс-а и с Юпитер-а. А защо не и да има внезапни решения от твоя страна по някои въпроси, бързите действия са си възможни с голяма вероятност в този период. Ама и интересно, че Марс и Уран касаят 2ри и 10и в натала, надявам се да е имаш положителен развой...  :)
« Последна редакция: Април 20, 2012, 08:05:57 pm от kokolino »