Здравей Гост

Конверсни прогресии

• 26 Отговора
  • 7236 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Конверсни прогресии
« -: Април 24, 2012, 01:36:19 pm »
Наблюдавате ли ги? Можем ли да потвърдим събития по тях? ::)
Някой от Вас има ли в програмата с която работи тази опция? ::)

*

Неактивен Antena

• 1189
Re: Конверсни прогресии
« Отговор #1 -: Април 24, 2012, 08:56:17 pm »
Тук мога аз да се включа, но ми се иска някой друг да сподели също наблюдения...   ;D
Хайде.., толкова пъти подхващаме тази тема и все ние с Марая си говорим, никой ли не е изпробвал поне от любопитство тези прогресии??  ::)

« Отговор #2 -: Май 13, 2012, 08:44:31 pm »
Аз току що се запознах с тях.
Това са Прогресии по посока на часовниковата стрелка,обратно на движението на планетите по хороскопа.
Толкова градуса ,колкото са годините на човека.
При мен не знам къде да търся събитие,но например конверсно прогресиралото ми слънце в момента се намира в 7ми дом,иначе е прогресирало в 10ти.
Плутон управител на 5ти дом,ми "конверсира" през 1ви дом.
Конверсната венера в момента е в 9ти дом и е в точен съвпад с транзитен уран У7ми и 8ми дом.
Конверсен марс У5ти в точен съвпад меркурий в 9ти.
Конверсен сатурн в съвпад с МС.
Конверсен сев възел в 5ти .
« Последна редакция: Май 14, 2012, 03:18:45 pm от santaFe »

« Отговор #3 -: Май 13, 2012, 11:13:25 pm »
За събития-ще сметна тия дни, но като характеристика-работят. Прогресивно слънце ми е в риби, но съм като типичен козирог, прогресивна венера ми е във водолей, но последно време съм нетипично отмъстителна по скорпионски, и мисленето ми е по-скоро като на стрелец, а не като на риби

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Май 14, 2012, 11:18:41 am »
Дали има програма при която по-лесно могат да се изчислят? ::)

« Отговор #5 -: Май 14, 2012, 12:00:14 pm »
в астрокома са обяснили, че и чрез тяхната страница можеш да ги видиш стига да направиш избор "прогресивна карта" и да дадеш начална дата датата ти на раждане минус броя на годините на които си в момента

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #6 -: Май 14, 2012, 02:23:32 pm »
Не съм работила с тях, но сега ми стана интересно. Така - значи гледам прогресивната си карта за момента и давам дата преди броя на годините, на които съм? А за какво дават информация - диекциите са по-скоро събитийност, прогресиите са вътрешно състояние, давеждащо да събитията, а този метод ми прилича на прогресия ( ден - година), съчетана с дирекция ( обратна - градус - година). Правилно ли съм разбала?

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #7 -: Май 14, 2012, 06:35:00 pm »
Единият вариант е дата минус годините. Колкото дни са прибавени към 'нормалната' прогресия, толкова се вадят от датата на раждане. Вторият вид са дирекциите. Там се местят всички оси и планети съответно с по един градус за година, но не напред, а назад.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #8 -: Май 14, 2012, 07:15:05 pm »
Антена, благодаря ти за отговора!  Но какво биха могли да ни покажат - събития, вътрешно състояние? Въпроса ми е какво да търсим по тях?

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #9 -: Май 14, 2012, 07:59:43 pm »
Такааа, от час ги разглеждам и съм шашната от това, което открих. Правя обратна прогресия т.е. от датата ми на раждане изкарвам дните, съответстващи на годините ми ( за съответните събития). Първо - в годината на първия си брак имам прогресивно новолуние във втори дом в Стелеца ( при мен луната е Г10) - мъжа ми работеше в чужбина и след брака си бях много добре финансово.  Годината, когато срещнах много важен за мен човек, голяма любов ( бях още женена) прогресивна Луна е в съвпад с прогресивен Уран и са  върху венерата във втори дом ( човека е Телец). Годината, в която се развеждам прогресивната Венера става ретроградна , прогресивна Луна е на Асц ( аз бях инициатора) във Везни. Годината, в която напускам добре платената си скучна работа и казах че повече няма да работя нещо, което не обичам ретро Юпитера ми по натал, който е в десети става директен.
Това е на първо четене - интересни неща, Харесват ми много ще ги изследвам и  с други карти.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #10 -: Май 14, 2012, 08:32:09 pm »
Антена, благодаря ти за отговора!  Но какво биха могли да ни покажат - събития, вътрешно състояние? Въпроса ми е какво да търсим по тях?

Абсoлютно същото каквото показват дирекциите и прогресиите в директна посока, няма разлика. Просто някои събития ги има отразени в тези прогресии по-точно, една допълнителна проверка.
« Последна редакция: Май 14, 2012, 11:33:04 pm от Antena »

« Отговор #11 -: Май 15, 2012, 09:40:37 am »
Някой с опит може да даде конкретен пример, за да се ориемтираме в предсказателния метод

« Отговор #12 -: Май 15, 2012, 10:36:39 am »
като съм се женила за съпруга си по обратна прогресия слънцето е било в съвпад с натален марс в 7-ми натален.

иначе в момента имам двоен аспект:
обикновена прогресия - прогресивен марс и прогресивен десцедент съвпад натално слънце.
обратна прогресия - прогресивно слънце съвпад натален десц ::)

интересното също е, че края на тази година ще имам по обратна прогресия прогресивно пълнолуние точно по остта натален асц десц, а по обикновената тогава започва прогресивно новолуние на 7 градуса от натално мц
« Последна редакция: Май 15, 2012, 10:54:04 am от sladurka »

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #13 -: Май 16, 2012, 10:29:18 am »
Тук мога аз да се включа, но ми се иска някой друг да сподели също наблюдения...   ;D
Хайде.., толкова пъти подхващаме тази тема и все ние с Марая си говорим, никой ли не е изпробвал поне от любопитство тези прогресии??  ::)

От любопитство съм ги изпробвал, не знам защо но не съм им особено голям фен като способ. Все пак мога да споделя от макар и малък на брой карти, които съм ги връткал за събития, че показват събитийност или допълващи фактори в тази насока  :) Всеки си има фаворити сред способите, но никога не пречи да се разглеждат от време на време и някои допълнителни спрямо миналото.  ;D
           Антена, интересно ми е ти често ли ползваш конверсните прогресии и дирекции?
« Последна редакция: Май 16, 2012, 08:13:24 pm от kokolino »

*

Неактивен kris

• *
  • 10
« Отговор #14 -: Май 16, 2012, 02:38:55 pm »
Дали ще са директни или обратни не е от особено значение.

Едното връща ситуации от миналото в бъдещето, а другото от бъдещето към миналото.
« Последна редакция: Май 16, 2012, 04:13:46 pm от kris »