Здравей Гост

Фригидните жени

• 20 Отговора
  • 5320 Прегледи
*

Неактивен Sasha

• *
  • 34
Re: Фригидните жени
« Отговор #15 -: Юни 28, 2011, 06:18:56 pm »
Не ми се струва че фригидността се търси по Сатурн. Вярно е че той отговаря за задръжките и комплексите, но точно те предполагат съществуването на влечение, което поради някаква причина (страх) не може да бъде удовлетворено. Според мен фригидността е липса на полово влечение и към двата пола. А иначе сексуалността при жените не е ли по сигнификаторите за мъжа в женската карта - т.е. Марс и Слънце.
По склонна съм да търся фригидност ако има някаква връзка с Нептун.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #16 -: Юни 28, 2011, 08:25:04 pm »
Не ми се струва че фригидността се търси по Сатурн. Вярно е че той отговаря за задръжките и комплексите, но точно те предполагат съществуването на влечение, което поради някаква причина (страх) не може да бъде удовлетворено. Според мен фригидността е липса на полово влечение и към двата пола. А иначе сексуалността при жените не е ли по сигнификаторите за мъжа в женската карта - т.е. Марс и Слънце.
По склонна съм да търся фригидност ако има някаква връзка с Нептун.

Казвам същото...за Нептун в процес на изследване съм... :)Боцкам разни карти...и зяпам...,но това не означава , че игнорирам Сатурн..,той фрустрира всичко до което се докосва... Нищо не е по-страшно в картата от Луна съвпад Сатурн с Кету или Раху!

« Отговор #17 -: Юни 28, 2011, 09:37:48 pm »
Нищо не е по-страшно в картата от Луна съвпад Сатурн с Кету или Раху!

Изключение прави майка Тереза (има такава конфигурация), но тя затова е майка Тереза и е платила висока цена, за да бъде това, което е - символ на милосърдието.

Сега проверих колко е била прецесията тогава. Луната е в един знак със Сатурн, но възлите не участват - Раху е в следващия знак.
« Последна редакция: Юни 28, 2011, 09:43:17 pm от my`temptation »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #18 -: Юни 28, 2011, 10:04:19 pm »
Нищо не е по-страшно в картата от Луна съвпад Сатурн с Кету или Раху!

Изключение прави майка Тереза (има такава конфигурация), но тя затова е майка Тереза и е платила висока цена, за да бъде това, което е - символ на милосърдието.

Сега проверих колко е била прецесията тогава. Луната е в един знак със Сатурн, но възлите не участват - Раху е в следващия знак.

Слънце. майки ТЕРЕЗИ не се раждат всеки ден...нали така? И ако се родят не могат да се отгледат.... ;D
Не ми говори за тоя аспект...

ЗА МЕН ТОВА Е АСПЕКТ НА СТАРАТА НЕЗАДОВОЛЕНА МОМА...Някой питаше какво е? ;D ;D

« Отговор #19 -: Юни 28, 2011, 10:25:19 pm »
Не е задължително да е стара мома, понякога може и да даде многобрачие (ако участва Раху), но сякаш по някаква магия браковете и връзките приключват по един и същи начин и оставят усещане за пустота... Тази конфигурация често дава силен, но незадоволен копнеж, който да осмисля целия живот на натива, да го мотивира, докато остава незадоволен. В момента, в който се реализира, се губи усещане за смисъл. Но в повечето случаи има нещо, от което на натива се налага да се откаже доброволно, ако не иска да се случи принудително, чрез корективна мярка, наложена от съдбата.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #20 -: Юни 28, 2011, 10:30:53 pm »
Не е задължително да е стара мома, понякога може и да даде многобрачие (ако участва Раху), но сякаш по някаква магия браковете и връзките приключват по един и същи начин и оставят усещане за пустота... Тази конфигурация често дава силен, но незадоволен копнеж, който да осмисля целия живот на натива, да го мотивира, докато остава незадоволен. В момента, в който се реализира, се губи усещане за смисъл. Но в повечето случаи има нещо, от което на натива се налага да се откаже доброволно, ако не иска да се случи принудително, чрез корективна мярка, наложена от съдбата.

За мен това са фрустрирани жени..,при които АНИМА не е АНИМА...,а нещо нереализирано и ранено...Силна е болката ,когато е застъпен КЕТУ...,защото кармичния модел е записан в платката на паметта и няма мърдане...В картите на старите моми е често срещано явление...Не съдя никой , въпрос на избор... ;) ;D