Здравей Гост

Хорарни въпроси за любов

• 41 Отговора
  • 10094 Прегледи
*

Неактивен Antena

• 1189
Re: Хорарни въпроси за любов
« Отговор #15 -: Юни 25, 2011, 11:07:49 pm »
а как тълкувате хорарна карта, на която каридналните оси и съответно всички домове, буквално съвпадат до минути с наталната карта?
разбира се зависи от аспектите, но ми стана любопитно това съвпадение.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #16 -: Юни 26, 2011, 04:05:07 am »
а как тълкувате хорарна карта, на която каридналните оси и съответно всички домове, буквално съвпадат до минути с наталната карта?
разбира се зависи от аспектите, но ми стана любопитно това съвпадение.

За мен това е особено важно...и в много от случаите  налагам хорар/натал...
Да ме простят феновете на  хорарната астрологията... ;DМоже да получим въпрос , който не коренспондира с онова което е заложено в натала...,а отговора на хорара да е ДА...Когато обаче се случи така , че на отговора който сме дали не съответства събитието..ние търсим факторите в хорара... ;D Нищо не се случва в натала , ако не е заложено...,така , че ....хорара за мен е само един начин да направя проверка... ;)
« Последна редакция: Юни 26, 2011, 04:06:48 am от Марая »

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #17 -: Юли 03, 2011, 12:20:15 pm »
такам
тук има един въпрос свързан с любов. самата питаща не е много на ясно със ситуацията и малко и е трудно формулира конкретното си питане

в общи линии въпросът и звучи така:
Цитат
струва ли си да се започвам любовна връзка с този мъж?
- но си мисля, че тя самата е далеч от идеята за брак. аз лично не бих използвала думата струва ли си - някак си ми седи като уловка (мога дълго да си плямпосвам)

по едно време имах сравнително добри резултати в хорарната, но поради няколко причини от много време само надзъртам в темчките на астросайта - за това извинете ме ако разсъждавам като първокласник и ако обърквам нещо :) но нали идеята да сме тук е да се учим :)

1. за момичето сиг. е асц. у. Меркурий
2. за кверента (така ли беше - сигнификатора на въпроса) - колебая се да избера 5 или 7 ми дом. все пак момичето не пита за любов (обича ли ме, обичам ли го т.н....), а за връзка - ето защо се спирам на 7-ми дом (как мислите). У на 7-ми е Нептун и Юпитер (тук малко си зависи от школите по хорарна - при някои от тях се приемат планетите само да Сатурн.
склонна съм да приема Нептун - само като описание на връзката и идеята за неясното - той по-скоро допълва ситуацията. Пък и в картата Нептун попада в близост до десц. от към 6-ти дом, което лично мен ме навежда на идеята, че тук освен любовни (сексуални) отношения има намесени и интереси. Още повече имаме уп. на 6-ти на к8 от към 7-ми дом (Уран), това ме кара да си мисля, че е малко внезапно хрумване или желание за разнообразие - нещо ново.
Ако приемем Юпитер като сигнификатор за връзката с мъжа - и с оглед позицията му в телец и 9-ти дом - бих могла да допълня, че тя приема човекът като нещо далчено, но и стабилно - по Юпитерски (още повече планетата се явява на трон по дом). Той е стабилен, дава й основания да го смята за ъъъъъ добре поставен.
Имаме обаче апликиращ (-3гр.) квадратура между уп. на асц. и 7ми дом. На пръв поглед бих казала, че връзката няма да е това, което тя очаква (Юпитер в 9-ти). Но от друга страна имаме разпадащ се аспект между Луна и Мерк - това от своя страна ме кара да мисля, че тя вече е взела своето решение. Луната също има негативен (квадрат) аспект към уп. на 7-ми дом...

според мен отговора е, че няма да получи това, което очаква (не)

вие как мислите?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #18 -: Юли 03, 2011, 12:52:02 pm »
Според мен изобщо не става дума за любов.... ???

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #19 -: Юли 03, 2011, 12:56:11 pm »
Според мен изобщо не става дума за любов.... ???

и аз така мисля - интереси да, но не и любов  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #20 -: Юли 03, 2011, 01:03:47 pm »
Ако зададем въпрос в който думичката *струва* ли си е основата в/у която градим изводи...,за мен лично остава първо въпроса какво струва това?  ::)

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #21 -: Юли 03, 2011, 01:39:06 pm »
когато присъства думичката струва според мен става въпрос да се даде нещо - време, ресурс, внимание, ако щеш и пари (ту не става дума за тях), Х нещо.. със сигурност ще пропусна най-важното, разбира се, когато се дава нещо, някои хора мислят, че трябва да получат друго - най-грубо казано "аз ти давам левче, ти ми даваш хляб" :), но дали хляба е мухлясъл или топъл.. не винаги се вижда :) ;)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #22 -: Юли 03, 2011, 02:36:32 pm »
когато присъства думичката струва според мен става въпрос да се даде нещо - време, ресурс, внимание, ако щеш и пари (ту не става дума за тях), Х нещо.. със сигурност ще пропусна най-важното, разбира се, когато се дава нещо, някои хора мислят, че трябва да получат друго - най-грубо казано "аз ти давам левче, ти ми даваш хляб" :), но дали хляба е мухлясъл или топъл.. не винаги се вижда :) ;)

Много ми допада аналога.... ;) ;D

Аз мисля , че мадамата не е наясно какво иска...

В хорара , ако прехвърлим граници след сатурн...повече неща ни стават ясни...струва ми се... ::)
Ти как мислиш? ???

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #23 -: Юли 03, 2011, 02:45:35 pm »
да "скрития" Нептун в 6-ти просто казва, но дори и него да вземем като сигнификатор пак имаме неблагоприятен аспект към мерк. не толкова категоричен. Според мен това момиче независимо какво ще и кажа, е взела вече решението да опита и ще бъде разочарована, защото няма да получи очакваното (р. Нептун) според мен се връща към въпроса си, които го е задала доста преди това

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #24 -: Юли 03, 2011, 02:49:26 pm »
В дома на квезита имаме Уран в знака на овен...Диспозитора на Уран- меркурий управител на квернента е в 10-ти дом...Според мен тя просто вече е опитала....и е във връзката...Колебае се и се двоуми...Просто е майтап работата за нея.... ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #25 -: Юли 03, 2011, 03:19:07 pm »
В дома на квезита имаме Уран в знака на овен...Диспозитора на Уран- меркурий управител на квернента е в 10-ти дом...Според мен тя просто вече е опитала....и е във връзката...Колебае се и се двоуми...Просто е майтап работата за нея.... ;D

луда работа - е значи пак добре се усещам, че вече е взела решение :)))
ще следя от близко ситуацията е и ще рапортувам ;) ще пробвам да изкрънкам за данни  :-*

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #26 -: Юли 03, 2011, 03:24:45 pm »

луда работа - е значи пак добре се усещам, че вече е взела решение :)))
ще следя от близко ситуацията е и ще рапортувам ;) ще пробвам да изкрънкам за данни  :-*

Диспозитора на Уран е Марс в картата..../ЕТО ЗАТОВА НЕ Е ХУБАВО ДА СЕ ГЛЕДАТ ПО 10 КАРТИ НАВЕДНЪЖ :'( ;D...БОЖЕЕЕ/...и е в 10-ти...в съвпад с МЦ.., като е в квадратура и с квернента и с квезита....
А меркурии е в 11-ти дом...

Та , аз мисля , че човека е обвързан...обекта имам в предвид.... ;D ;D ,

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #27 -: Юли 03, 2011, 03:58:03 pm »
 :o дали не става въпрос за скрита чисто сексуална връзка  :72: а тя да си въобразява за нещо друго?  ::) ммм класика

тъкмо се чудех, не ви ли прави впечатление, че доста хора са пооткачили на тема секс след затъмнението?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #28 -: Юли 03, 2011, 04:01:23 pm »
Дали или не знам...,но мирише на кекс...та пушек се дига.... ;D

« Отговор #29 -: Юли 03, 2011, 04:04:54 pm »
:o дали не става въпрос за скрита чисто сексуална връзка  :72: а тя да си въобразява за нещо друго?  ::) ммм класика

тъкмо се чудех, не ви ли прави впечатление, че доста хора са пооткачили на тема секс след затъмнението?
Май да,ама то лошо няма  ;)
Айде един хорар и от мен:Ще се сбъдне ли желанието ми?
ПП За желания 11-ти дом ли се гледаше?Картата съм я направила по Кох,но ако кажете ще я променя.