такам
тук има един въпрос свързан с любов. самата питаща не е много на ясно със ситуацията и малко и е трудно формулира конкретното си питане
в общи линии въпросът и звучи така:
струва ли си да се започвам любовна връзка с този мъж?
- но си мисля, че тя самата е далеч от идеята за брак. аз лично не бих използвала думата струва ли си - някак си ми седи като уловка (мога дълго да си плямпосвам)

по едно време имах сравнително добри резултати в хорарната, но поради няколко причини от много време само надзъртам в темчките на астросайта - за това извинете ме ако разсъждавам като първокласник и ако обърквам нещо

но нали идеята да сме тук е да се учим

1. за момичето сиг. е асц. у. Меркурий
2. за кверента (така ли беше - сигнификатора на въпроса) - колебая се да избера 5 или 7 ми дом. все пак момичето не пита за любов (обича ли ме, обичам ли го т.н....), а за връзка - ето защо се спирам на 7-ми дом (как мислите). У на 7-ми е Нептун и Юпитер (тук малко си зависи от школите по хорарна - при някои от тях се приемат планетите само да Сатурн.
склонна съм да приема Нептун - само като описание на връзката и идеята за неясното - той по-скоро допълва ситуацията. Пък и в картата Нептун попада в близост до десц. от към 6-ти дом, което лично мен ме навежда на идеята, че тук освен любовни (сексуални) отношения има намесени и интереси. Още повече имаме уп. на 6-ти на к8 от към 7-ми дом (Уран), това ме кара да си мисля, че е малко внезапно хрумване или желание за разнообразие - нещо ново.
Ако приемем Юпитер като сигнификатор за връзката с мъжа - и с оглед позицията му в телец и 9-ти дом - бих могла да допълня, че тя приема човекът като нещо далчено, но и стабилно - по Юпитерски (още повече планетата се явява на трон по дом). Той е стабилен, дава й основания да го смята за ъъъъъ добре поставен.
Имаме обаче апликиращ (-3гр.) квадратура между уп. на асц. и 7ми дом. На пръв поглед бих казала, че връзката няма да е това, което тя очаква (Юпитер в 9-ти). Но от друга страна имаме разпадащ се аспект между Луна и Мерк - това от своя страна ме кара да мисля, че тя вече е взела своето решение. Луната също има негативен (квадрат) аспект към уп. на 7-ми дом...
според мен отговора е, че няма да получи това, което очаква (не)
вие как мислите?